Смекни!
smekni.com

Метеорологічні природні надзвичайні ситуації, причини винекнення, наслідки, методи захисту (стр. 2 из 2)

Симптоми замерзання. Людину спочатку морозить, температура тіла падає до +30-32°С. Утруднюється дихання, посилюється серцебиття, підвищується артеріальний тиск. При подальшому охолоджені з’являється сонливість; оскільки розширюються судини шкіри, виникає оманливе відчуття тепла, а за цим глибокий сон, під час якого поступово згасає серцева діяльність, дихання...

Перша допомога полягає в тому, щоб швидко зігріти людину, відновити дихання і кровообіг. Замерзлого переносять у тепле приміщення, зігрівають грілками, розтирають руки і ноги спиртом, але ні в якому разі не снігом! Потерпівшого треба напоїти гарячим чаєм, або кавою, а потім посадити у теплу ванну (температура води +37-38°С).

Після першої допомоги потерпілого слід якнайшвидше відвезти до лікарні. Тому що можуть розвинутися запалення, ушкодження легень, набряк мозку, порушення кровообігу.

Висновок

Таким чином, у зв’язку з наявністю в Україні досить значної загрози з боку природних чинників, захист населення, навколишнього природного середовища, промислових споруд, об’єктів від стихійного лиха, поруч із захистом від надзвичайних ситуацій техногенного характеру, є важливим державним завданням.