Смекни!
smekni.com

Стихійні лиха в гідросфері (стр. 4 из 4)

Масштаби зимового стихійного лиха значно збільшуються під час ожеледиці. Вона погіршує роботу автомобільного транспорту, а в деяких випадках призводить до його повної зупинки. В таких умовах важко буває також пішоходам. Виникає реальна загроза обрушення різних конструкцій та предметів під навантаженням снігу та ожеледиці. В цих умов необхідно у никати перебування під лініями електропередач та зв'язку і біли опор.

Таке суцільне обледеніння цілого міста з катастрофічними наслідками мало місце на Україні в Одесі зимою і 988 року.

Всі існуючі рекомендації для забезпечення власної безпеки при стихійних лихах природного походження необхідно безперечно виконувати виходячи з конкретних умов їх прояву. Ці рекомендації в першу чергу направлені на забезпечення безпеки людини в умовах побуту, сфери її проживання. Коли людина обізнана з переліком профілактичних заходів та рекомендацій, вона свідомо оцінить характер проблем створених проявом стихійного лиха, перед якими вона опинилась та визначить шляхи свого спасіння.

Для того щоб зберегти спокій та здатність до діяльності в умовах стихійного лиха людина повинна завчасно подумки визначити свою реакцію щодо конкретних умов. Велику допомогу при цьому дасть людині розумова вправа про те, що вона має робити при черговому стихійному лихові, яке трапляється в районі її проживання.