Смекни!
smekni.com

Проектування та розробка засобами Delphi 5 програмного забезпечення “Автоматизоване робоче місце менеджера (стр. 3 из 3)

Інформаційна частина містить програму модуля в кодах реалізуючої ЕОМ у формі, необхідної для роботи завантажника.

Існують наступні типи модулів: абсолютний - інформаційна частина модуля набудована на те місце пам'яті, де він буде виповнюватися; об'єктний - результат трансляції програми, у керуючій частині містить інформацію, по якій її інформаційна частина редагується по внутрішніх і зовнішніх зв'язках; завантажувальний - результат об'єднання декількох об'єктних модулів в один модуль, готовий до виконання.

2. Описпрограми “Price for Print”

2.1 Короткий опис підприємства де буде експлуатуватися програма.

Дана програма була розроблена спеціально для підприємства “Cross Print”, на якому я проходив виробничу практику. Це підприємство займається випуском друкарської продукції (брошур, буклетів, книг). Швидко зростаючі потреби підприємства і кількість клієнтів змушує його впроваджувати в процес своєї роботи нові технології такі як розробка автоматизованих систем, автоматизованих робочих місць (АРМ) із прикладним програмним забезпеченням.

Програма “Price for Print” покликана прискорити роботу менеджера з продажу підприємства “Cross Print” тобто фактично автоматизувати його роботу.

2.2 Інтерфейс програми.

“Price for Print” призначена для підрахунку ціни за надані друковані послуги.

Програма складається з трьох форм:

Головна форма “Замовлення”

Мал. 1 Головна форма, сторінка 1 “Замовлення”

На головній формі розташовані три сторінки на мал.1 представлена 1 сторінка “Замовлення”. На цій сторінці менеджер (користувач) вводить дані по яких будить розраховуватися ціна замовлення.

Головна форма “Клієнти”

Мал. 2 Головна форма, сторінка 2 “Клієнти”

На другій сторінці “Клієнти” менеджер (користувач) вводить дані про клієнта, що зробив замовлення і часові рамки (дата оформлення замовлення, дата виконання замовлення).

Головна форма “Рахунок”

Мал. 3 Головна форма, сторінка 3 “Рахунок”

На сторінці три “Рахунок” видається звітна інформація з вартості замовлення, про замовника, про найменування продукції і матеріалів.

Друга форма “База даних”

Мал. 4 Форма 2 “База даних”

В другий формі “База даних” можна зробити запис у базу, даних які використовуються при обчисленні ціни замовлення.

Третя форма “Про програму”

Мал. 5 Форма 3 “Про програму”

Остання третя форма представляє менеджеру (користувачу) інформацію про розробника програми і попереджає про захист усіх прав.

3. Розрахунки.

3.1 Розрахунок собівартості однієї одиниці продукції.

Для того щоб одержати усю вартість замовлення необхідно знайти спочатку собівартість однієї одиниці продукції. У мене в програмі собівартість визначається по наступній формулі:

“Собівартість” = [ (“Вартість папера”*“Кількість аркушів”+“Вартість чорнила”*“Кількість аркушів”*“Кількість сторін”+“Вартість майстер плівки”*“Кількість майстер плівки”)/“Кількість екземплярів” ]

3.2 Розрахунок вартості замовлення.

Головним вихідним параметром у даній програмі є “Вартість замовлення” до його розрахунку варто підходити дуже ретельно тому що найменша помилка в розрахунках може привести до великих фінансових утрат. Розрахункова формула не дуже складна от її вид:

“Вартість замовлення” = [ “Собівартість”*“Коефіцієнт корекції”*“Кількість екземплярів” ]

“Коефіцієнт коректності” - це коефіцієнт який містить у собі різні виробничі витрати (брак, витрати на роботу верстата і т.і.).

Аналіз результатів

Вихідні результати програми цілком задовольняють потреби менеджера, підвищують ефективність і швидкість його праці.

Нижче приведені графіки роботи менеджера:

Проаналізувавши ці графіки можна зробити висновок що ефективність роботи менеджера підвищилася в де кілька разів. Це значно підвищує потенціал підприємства в цілому.

Список литературы

Кирилов В.В. Основи проектування реляційних баз даних: Навч. посібник. – Спб.: ІТМО, 1994. – 90 с.

Сєргєєв О.П. Borland Delphi. – К.: ДЦКСТ, 1998. – 83 с.

Фаронов В. В. Delphi 5 керівництво програміста. – М.: “Нолидж”, 2001. – 880 с.

Рогач І.Ф., Сендзюк М.А., Антонюк В.А. Інформаційні системи у фінансово-кредитних установах: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 1999. – 261 с.