Смекни!
smekni.com

Проектування офісу по ремонту ЕОМ (стр. 1 из 5)

ЗМІСТ

Вступ

1. Графічне моделювання офісу Ремонт ЕОМ

1.1 Початкові дані для проектування офісу

1.2 Опис призначення офісу та його програмне забезпечення

1.3 Співробітники офісу

1.4 Альтернативне комп'ютерне устаткування. Критерії вибору однієї з альтернатив

1.5 План офісу і його об'ємне зображення

1.5.1 План офісу з указівкою розмірів

1.5.2 Об'ємне проектування будинку

1.5.3 Інтер'єр усіх кімнат

1.5.4 Територія проектованого будинку

1.6 Електропостачання офісу

1.6.1 Місце розміщення в офісі електротехнічної арматури

1.6.2 Схема електропостачання

1.6.3 Розрахунок кабельної продукції для електропостачання

1.6.4 Розрахунок струму в окремих частинах схеми електропостачання

1.6.5 Розрахунок споживаної електроенергії в середньому за день і за місяць. Оплата електроенергії

1.7 Висновки щодо проекту офісу

2 Математичне моделювання

2.1 Завдання 1.1

2.2 Завдання 1.2

2.3 Завдання 2.1

2.4 Завдання 2.2

Висновок

Список використовуваних джерел

Додаток – Презентація проектованого офісу


ВСТУП

Відомо, що за останні десятиліття в багатьох сферах людської діяльності явно простежується величезний прорив у розвитку науки й техніки. У діяльності людини, по геометричній прогресії, впроваджується комп'ютеризація й автоматизація.

Різні можливості й границі застосування обчислювальної техніки для автоматизації проектування визначаються рівнем формалізації науково-технічних знань у конкретній галузі. Чим глибше розроблена теорія того або іншого класу технічних систем, тим більші можливості об'єктивно існують для автоматизації процесу їхнього проектування.

Під автоматизацією проектування розуміють систематичне застосування ЕОМ у процесі проектування при науково обґрунтованому розподілі функцій між проектувальником й ЕОМ і науково обґрунтованому рішення задач.

Ціль автоматизації - підвищити якість проектування, знизити матеріальні витрати на нього, скоротити строки проектування й ліквідувати зріст числа інженерно-технічних працівників, зайнятих проектуванням і конструюванням.

Проектування являє собою цілеспрямовану послідовність дій по реалізації проектних рішень, що приводять до створення опису об'єкта проектування, достатнього для виготовлення об'єкта і його експлуатації в заданих умовах.

Особливістю автоматизованого проектування є те, що в ході проектування відбувається постійний діалог людини з ЕОМ в процесі створення опису об’єкта [1, 2, 5].

Дана курсова робота присвячена автоматизованому проектуванню складних систем, які характеризуються ієрархією, різноманіттям зв'язків між елементами, багаторазовою зміною стану, множиною показників якості й критеріїв. Окремі частини складних систем можуть розглядатися як система.

Для вивчення й проектування систем використають:

· математичне моделювання (заміна реальної системи її математичним описом на різних рівнях абстракції), що значно скорочує витрати на створення моделей - проводиться на ЕОМ без додаткових приладів;

· геометричне моделювання (процес побудови форми об'єкта - поступова її деталізація в міру розвитку ідей розроблювача), що реалізується за допомогою САПР й являє собою роботу з формами в тривимірному просторі;

· фізичне моделювання (макетування); що є альтернативою математичному.

Модулювання - дослідження яких-небудь явищ, чи процесів систем об'єктів шляхом побудови і вивчення їхніх моделей.

Задачею даної курсової роботи є автоматизування розрахункових задач проектування (рішення систем рівнянь, побудова графіків залежності, оптимізація, моделі об'єктів) і графічне проектування офісу на підставі вихідних даних (розміри офісу, його устаткування та напрямок діяльності), програмне забезпечення, що буде використано для реалізації роботи: MS Excel, MathCAD, 3D Home Architect 8.0 Delux.

Актуальність проекту - проекту полягає у тому, що, проектування розвиває абстрактне та наочне мислення згідно з сучасними потребами суспільства, а також даний проект можна використовувати в якості прикладу для наступних студентів


1. ГРАФІЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОФІСУ

1.1 Початкові дані для проектування офісу

Діяльність офісу Ремонт ЕОМ
Кількість комп'ютерів 3
Кількість принтерів 2
Блоки безперебійного живлення 1
Кількість сканерів 2
Модем +
Телевізор (підключення до ЕОМ) -
Кондиціонер -
Музичний центр +
Осцилограф (підключення до ЕОМ) +
Корисна площа офісу (кв.м) 25
Завдання 1.1 1
Завдання 1.2 30
Завдання 2.1 (А,Б, варіант) Ємність для поливу газона 15
Завдання 2.2 5

1.2 Опис призначення офісу і його програмне забезпечення

На підставі вихідних даних можна припустити, що в офісі може працювати З чоловіка. Так як ця установа призначена для роботи в сфері програмування, то необхідні наступні кадри: два спеціаліста по ремонту ЕОМ та менеджер.

Офіс може виконувати:

· Зборка ПК

· Налагодження ПК

· Настроювання ПК

Для використання в даній установі більш усього підійде Windows XP Professional, тому що це одна із самих нових і надійних операційних систем. Вона має найбільшу універсальність, широке поширення, а також має особливу підтримку з боку апаратного й програмного забезпечення. Для комп'ютера, що працює в цій системі, найпростіше підібрати прикладні програми й драйвери.

Завдяки графічному інтерфейсу Windows XP є простою для використання, тому немає необхідності навчати операторів для переходу на нову операційну систему(ОС). Основною відмінністю цієї ОС від попередніх версій є надійність і стабільність роботи. Вона більше мультимедійна та функціональна. Побудована на фундаменті перевіреної технології Windows 2000, а також нові й поліпшені засоби, розроблені спеціально для бізнесу й досвідчених користувачів. Час запуску знижений, а стабільність роботи офісних програм вище, ніж у будь-який попередньої операційної системі. Підтримка декількох моніторів дозволяє переглядати більше даних або одночасно виводити вікна двох різних програм.

PC Booster автоматично й збережено оптимізирує весь Ваш комп'ютер: налагоджує системну частину, Інтернет, пам'ять, жорсткий диск, CD-ROM/DVD-ROM, робочий стіл, і завантажувальні установки для максимальної продуктивності.

Автоматично підвищує швидкість Вашої системи на 100% без додавання нових пристроїв.

Завантаження й вимикання комп'ютера відбувається швидше. Автоматично виключає не програми, що відповідають, звільняючи системні ресурси й тим самим запобігає збій у системі. Перевага Авто-Настроювання PC Booster тестує 9 різними системами модулів, у результаті будь-які проблеми Вашої системи будуть продіагностірованниє протягом декількох хвилин.

Questіon Tools EdіtorSuіte - це полнофункциональная, безкоштовна програма по електронному навчанню. Не потрібні ніякі навички в програмуванні, написанні скриптов й HTML. Набір містить у собі Редактори, SіmpleSet і Додаток Exam, за допомогою яких Questіon Tools EdіtorSuіte дозволить створювати відмінні, інтерактивні електронні уроки, вправи й тести для поставки, використовуючи безкоштовну програму Questіon Tools Exam або ж будь-який сучасний веб браузер - не потрібно ніякого плагина веб браузера. Якщо ви можете користуватися Mіcrosoft Word, тоді ви без проблем упораєтеся з Questіon Tools EdіtorSuіte.

Типи питань: вибір, правильно/неправильно, гаряча крапка, меню, текстова відповідь, довга відповідь і перенос. Готові до використання зразки, особливості ефективних стилів. Створення інтерактивних уроків, завдань і тестів. Відкриває й тестує безліч екранів у редакторі. Управляє картинками, звуками й відео в різних форматах, включаючи MP3 й MPEG. Багатобічна здатність скасування зрозуміла допомога. Підтримує такі мови як англійський, іспанський і голландський. Перевірка орфографії так само як й "знайти й замінити". Монтажний стіл для швидкого переносу тексту на місце. Убудовані можливості для впаковування й стиску джерел файлів.

StorageCraft ShadowServer надає повне відновлення системи за час, що менше перезавантаження. StorageCraft ShadowServer - це ваша перша лінія оборони, що дозволить зменшити час і витрати, необхідні для переустановки операційної системи, відновлення з образи й відновлення із записаного резервного архіву. Уникайте перекручування веб сервера, проблем з безпекою й інші проблеми, які можуть вплинути на перебої з роботою сервера.

- Видаляє шпигунів і шкідливі програми.

- Знищуйте віруси, хробаків і Троянов.

- Тестирует інсталяції програм і безпечно обновляє систему.

- Зберігає оригінальну системну конфігурацію й продуктивність.

- Зменшує загальні витрати власника.

Унікальний метод StorageCraft ShadowServer дозволить вам активувати особливий режим ShadowMode, що зробить точний знімок системи вашого сервера й запустить віртуального близнюка. Ваш сервер буде функціонувати як завжди, дозволяючи вам обслуговувати веб сторінки, запускати додатка або надавати файлові або друковані сервисы. Якщо ваш сервер має які-небудь проблеми, просто скиньте вашу систему й відновите її назад в оригінальний, оптимальний стан.

Є кілька рішень на ринку в цей момент, які намагаються вирішити різні проблеми з вірусами й хробаками, шпигунами й іншими шкідливими й непотрібними змінами сервера. Проблема з даними методами в постійних відновленнях і виправленнях, які не доступні, доти поки на вашому сервері вже будуть віруси, шпигуни або інші шкідливі й непотрібні зміни, які зашкодять вашу систему.

Метод StorageCraft ShadowMode виключає проблеми, перед тим як вони досягнуть вашого сервера. Наш унікальний підхід надає "Запобігання від проблем", крім проблем з безпекою, захистом даних і відновлення системи, перед тим як вони трапляться. Уникайте час відключення сервера, підтримуйте оптимальну продуктивність і зменшуйте витрати на зміст сервера й підтримку.