Смекни!
smekni.com

Вихідні умови для управління інтелектуальною власністю (стр. 2 из 2)

5. Розкриття інформації. Тоді як попереднє правило стосується ведення записів, також може бути обов'язок розкривати будь-які доречні питанняIB, щойно вони будуть виявлені. Наприклад:

(а) будь-яка потенційно придатна для використанняIB, що може виникнути в результаті їхньої роботи;

(б) використання в роботі будь-якоїIB, що належить третій стороні;

(в) використання в роботі установи наявноїIB;

(г) будь-якаIB, що належить дослідникові і яку пропонують для використання в установі.

Інформація про нову придатну для використанняIB може бути розкрити шляхом заповнення «Форми розкриття винаходу». Пізніше це питання буде розглянуто детальніше.

6. Винагорода за створення. Мотивація, звичайно, є важливою, отже, гроші, як і «медалі», виступають для дослідників мотива-торами. Має бути вироблена система нагороди для творців — індивідуумів чи команд, якщо створена нимиIB представляє цінність для установи. Коли IB створюється спільними зусиллями колективу, до якого можуть входити студенти останнього курсу або аспіранти, вони повинні узгодити між собою власні індивідуальні внески в розробку, щоб визначити розподіл винагород. Якщо вони не можуть погодити це питання між собою, то має бути механізм його вирішення — наприклад, якщо немає ніякої угоди, то директор ОПТ (або якась інша незалежна людина) повинен визначити відносні внески.

7. Залишання університету. Звичайно, дослідники часто переходять в інші установи на постійну роботу або на роботу за сумісництвом. Тому правила мають враховувати таку ситуацію. Вони мають гарантувати, що пов'язані правилами особи продовжують визнавати й дотримуватись прав IB установи на об'єкти права IB, які були створені протягом періоду їх роботи (або інших договірних зобов'язань в установі), аби не ввести в оману майбутніх роботодавців, співробітників або інших третіх сторін щодо питань, які стосуються IB.

Далі наведено форму розкриття винаходу:

«■Для того, щоб захистити права всіх залучених учасників організації, важливо цілковито визначити всю інформацію щодо винаходу (зокрема й ноу-хау, проекти, авторське право, програмне забезпечення тощо). Ця форма розкриття винаходу передбачає запис суті винаходу та сприяє якомога швидшому його впровадженню. Інформація, що забезпечена цією формою, має бути конфіденційною та використовуватися тільки з метою оцінки та охорони винаходу. 1) Учасники розробок (штатні) — повністю для кожного учасника

Посада:_______________________

Науково-дослідний інститут/департамент:_

Домашня адреса:_____________________

Національність:_______________________

(необхідна д.'ілреєстрації питенту)

Відповідна частка внеску (у відсотках)____

(необхідна для розподілу прибутку І

2)Учасники іншої 3-ї сторони (позаштатні) — повністю для кожного учасника (Включаючи студентів та запрошених дослідників, субпідрядників та ін.)

їм 'я:___________________

Посада: _____________________________

Науково-дослідний інститут/департамент:_

Домашня адреса:_____________________

Національність:______________________

(Іші6хіі)пи ІІляреєстрації патишіц))

Відповідна частка внеску (у відсотках)____

(ш'лібхіїіна при рпшоііілц чривцтщі)

3)Зовнішнє фінансування. Будь ласка, дайте детальний перелік УСЬОГО зовнішнього фінансування, використаного у зв'язку з прове деноюроботою, враховуючи гранти, контракти, стипендії:

4)Короткий опис винаходу (приблизно 150 слів). Будь ласка, дайте загальний опис винаходу:

5)Попередні витвори. Будь ласка, повідомте про будь-яку попередню подібну роботу, про яку ви знаєте (попередні витвори). Будь ласка, додайте копії та дати відповідних публікацій, зокрема й деталі:

6)Публікації/розкриття (обнародування). Будь ласка, надайте інформацію про будь-які публікації, що стосуються винаходу, який ви зробили чи маєте намір зробити, чи будь-які інші формирозкрит-тя (зокрема й усну) із зазначенням дати та форми розкриття:

7)Винахідницький крок.

Вудь ласка, надайте інформацію про специфіку зробленого винахідницького кроку. Будь ласка, додайте 2-3 друковані сторінки формату А4 з наданням повного технічного опису винаходу/проекту (це знадобиться для можливого інструктажу патентного повіреного) та додайте ескіз, чи ескізи, винаходу/проекту.

8)Інша інформація. Будь ласка, забезпечте будь-яку іншу інформацію, наприклад, потенційні маршрути до введення в експлуатацію; компанії, які можуть бути зацікавлені; альтернативні ринки, на яких винахід може використовуватися.

9)Підписи та заяви.

Усі співробітники штату ОПТмають підписатися тут.

Я заявляю, що інформація, забезпечена мною в цій формі, наскільки мені відомо, є повною та правильною. Я також згоден співпрацювати з Організацією в пошуку патентного чи іншого юридичного захисту та у використанні цього винаходу/проекту.

Підпис їм 'я Дата


Література

1. Економіка і маркетинг виробничо-підприємницькій діяльності. Гаврись О.М. – Харків. – 2004 – 640 с.

2. Бутнік-Сіверський О.Б. Економіка інтелектуальної власності. – 2004 – 296 с.