Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 13 из 49)

Що ви можете сказати про викрадення диплома у су­сідки?

—Це дійсно було. В грудні 199_ р. я зайшла до Галі Зю-зіної, її вдома не було. Двері відчинила її малолітня дочка. В столі я взяла диплом про закінчення економічного інсти­туту і хотіла переробити його на своє ім'я, з тим, щоб мати можливість обіймати більш високу посаду. В своїх вчинках розкаююсь, сама прийшла з повинною.

Протокол мною прочитано, з моїх слів записано все вірно.

Обвинувачена (підпис)

Захисник,

який брав участь при допиті (підпис)

Допитав слідчий прокуратури м. Енська,
юрист 2-го класу (підпис)

Допит закінчено. Вам відтворюється повністю фоно­грама звукозапису ваших показань.

Назвіть своє прізвище, ім'я, по батькові.

—Васіна Ольга Володимирівна.

Ви прослухали звукозапис своїх показань.

Чи маєте ви які-небудь зауваження чи доповнення?

—Ні, не маю. Фонограма відображає весь хід допиту так, як він проводився.

Назвіть своє прізвище, ім'я, по батькові.

— Васіна Ольга Володимирівна.

Магнітофонна стрічка з записом показань обвинувг ної Васіної О. В. упакована в паперовий конверт, я: опечатаний сургучем, печаткою слідчого і прилучений справи.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (піді

Захисник, який брав участь при допиті

і був присутній при відтворенні звукозапису (піді

Обвинувачена (під

ПОСТАНОВА про закриття справи в частині пред'явленого обвинувачення

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го к Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної сщ за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у і ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172, ч. З ст. КК України,

встановив:

17 січня 199_ р. Васіній О. В. було пред'явлено обві вачення в тому, що вона систематично розкрадала грої кошти, вчинила посадовий підлог, а також викрала диг у сусідки про закінчення економічного інституту.

Всього Васіній О. В. поставлено у вину розкрадг профспілкових коштів на суму (сума), в тому числі ви дення (сума), одержаних нею 14 грудня 199_ р. в Залізі ному районному відділенні Ощадбанку в м. Енську зг ком № 74655.

Під час попереднього слідства цей епізод пред'явле обвинувачення не підтвердився. Як видно із матер справи, указану суму Васіна О. В. одержала наперел проведення ревізії, і спочатку слідчими органами це розцінено як приховування недостачі. Проте пізніше

установлено, ЩО ГРОШІ В СУМІ (ЯКУ), ЯКІ буЛИ ПрИЗНс

для придбання спортивного інвентарю, не були опр* ковані по касі тому, що сейф з документами профі опечатали ревізори.


Таким чином, пред'явлене Васіній О. В. обвинувачення в частині привласнення (сума), отриманих нею за чеком № 74655, не підтвердилося.

На підставі викладеного, і керуючись ч. 2 ст. 141 і п. 2 ст. 6 КПК України,

постановив: Справу в частині обвинувачення Васіної Ольги Воло­димирівни в привласненні (сума), одержаних нею за чеком № 74655 14 грудня 199_ р., провадженням закрити за від­сутністю за цим епізодом в діяннях Васіної О. В. складу злочину, про що їй повідомити.

Слідчий прокуратури м. Енська,(підпис)

юрист 2-го класу

Постанова мені оголошена 19 січня 199_ р.
Обвинувачена (підпис)

"Санкціоную" Прокурор м. Енська радник юстиції (підпис) (Перушко С. А.) Дата

ПОСТАНОВА1 про відсторонення обвинуваченого від посади

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

1 Питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Пре­зидентом України, вирішується Президентом України на підставі мотиво­ваної постанови Генерального прокурора України.

З 0-08

встановив: Васіна О. В., прцюючи бухгалтером Енського міськтор­гу і одночасно будучи скарбником профкому цього торгу, зловживала своїм посадовим становищем, займалась поса­довим підлогом, підроблювала фінансові документи, си­стематично привласнювала грошові кошти профспілкової організації. Всього вона викрала (сума). Крім того, вона викрала диплом у своєї сусідки па квартирі Зюзіної Г. Т. про закінчення економічного інституту.

Беручи до уваги, що притягнена як обвинувачена Васі­на О. В., залишаючись на зазначених посадах і маючи до­ступ до бухгалтерських документів, може заважати розслі­дуванню злочинів, впливати на своїх співробітників, які є свідками у її справі, і цим самим перешкоджати встанов­ленню істини у даній справі, керуючись ст. 147 КПК, постановив:

1) Усунути обвинувачену Васіну Ольгу Володимирівну на час проведення попереднього слідства з посади бухгал­тера Енського міськторгу і скарбника профспілкового ко­мітету цього торгу.

2) Копію даної постанови направити директорові Енсь­кого міськторгу і в комітет профспілкової організації дано­го торгу для негайного виконання.

Віповідно до ст. 114 КПК України дана постанова обов'язкова для виконання.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

2.3. ЗАТРИМАННЯ 1 ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ

ПРОТОКОЛ затримання підозрюваного у вчиненні злочину

м. ЕнськДата (з вказівкою години і хвилин)

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., у відповідності зі ст. 115 КПК України затри­мав громадянина України Купришка Степана Івановича, 1939 р. народження, який мешкає в м. Енську по вул. Кіль­цевій, 7, кн. ІЗ, працює начальником відділу кадрів Енсь­кого міськторгу.

Купришко С. І. був застигнутий в своїй автомашині "ВАЗь2Ш1" на обочині Кільцевої дороги в районі тарного складу № 2 громадським автоінспектором Шелестом

Дмитром Петровичем при зґвалтуванні неповнолітньої Бобко Світлани Іванівни і доставлений в міське управління міліції в 22 години ЗО хвилин, де потерпіла Бобко С. І. пря­мо вказала на Купришка С. І., як на особу, котра вчинила зґвалтування. Ці дані дають підставу для підозри Купришка С. І. у вчиненні зґвалтування, за яке може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Обставини вчиненого не виключають того, що підо­зрюваний Купришко С. І. може сховатися від слідства і бу­де перешкоджати встановленню істини у справі, що і є мо­тивом для його затримання.

Затриманому Купришку С. І. відповідно до ст. 43і КПК роз'яснено, що він підозрюється в зґвалтуванні неповно­літньої Бобко Світлани Іванівни, тобто у вчиненні злочи­ну, передбаченого ч. З ст. 117 КК України, і що він, як пі­дозрюваний, має право давати пояснення, пред'являти до­кази, заявляти клопотання і відводи, мати захисника, вимагати перевірки прокурором правомірності затриман­ня, оскаржувати дії і рішення органів дізнання, слідчого і прокурора.

Затриманий Купришко С. І. пояснив:

"Бобко Світлану знаю як продавця. Вона давно проси­ла покатати її на автомашині. Сьогодні ми поїхали по Кіль­цевій дорозі за місто. Біля тарного складу, в автомашині, я з її згоди вступив з нею в статевий зв'язок. Потім Світлана стала кричати, нас затримали. Про те, що вона неповноліт­ня, я не знав. Прошу це врахувати. Те, що мене затримали, — непорозуміння".

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

Затриманий (підпис)

Письмове повідомлення про затримання Куприш­ка С. ї.як підозрюваного у вчиненні зґвалтування непов­нолітньої Бобко С. І. направлено прокуророві м. Енська, раднику юстиції Перушко С. А.

(підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу

ПРОТОКОЛ

роз'яснення підозрюваному права мати захисника

м. Енськ__________ Дата
Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу
Ільєнко А. Р., склав протокол про те, що в приміщенні За-
лізничного РУ ГУ МВС України відповідно до вимог ст. 21
КПК України роз'яснив підозрюваному Купришко Степа-
ну Івановичу 19___ р. народження, затриманого (коли) при

вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 117 КК України, про право мати захисника до першого його допиту як пі­дозрюваного.

Затриманий Купришко С. І. пояснив: "Своє право ма­ти захисника до першого допиту розумію, але цим правом користуватися не бажаю, бо я ніякого злочину не вчиняв".

Протокол мною прочитаний, ніяких доповнень, заува­жень не маю.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Підозрюваний (підпис)

Прокуророві м. Енська, раднику юстиції С. А. Перушку

ПОВЩОМЛЕННЯ ПРОКУРОРУ про затримання підозрюваного у вчиненні злочину

Повідомляю, що 5 березня 199_ р. о 22 годині ЗО хв. у відповідності до ст. 115 КПК України затримав Купришка Степана Івановича, 1939 року народження, мешканця м. Енська, вул. Кільцевій, д. 7, кв. 13, працює начальником відділу кадрів Енського міськторгу за підозрою у зґвалту­ванні неповнолітньої Бобко Світлани Іванівни учениці 8-го класу середньої школи № 3 м. Енська на Кільцевій до­розі у власній автомашині "ВАЗ-2101", тобто у скоєнні злочину, передбаченого ч. З ст. 117 КК України.

Підставою затримання Купришка С. І. є те, що його за­став при вчиненні злочину громадський автоінспектор Шелест Д. П., і потерпіла прямо вказала на Куприш­ко С. І., як на особу, що саме вона вчинила злочин.

Мотивом затримання підозрюваного є обставини спра­ви, що вказують на те, що він може окритися від слідства і буде перешкоджати встановленню істини у справі.