Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 14 из 49)

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу , .

„ (підпис)

Дата

Вих. №

ПОСТАНОВА про застосування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної спра­ви, порушеної щодо Юрченка Івана Семеновича за ознака­ми злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України, встановив: Під час проведення обшуку на квартирі Юрченка І. С. було знайдено самогонний апарат і дві скляні трилітрові банки самогону. Юрченко І. С. виготовляв і зберігав його з метою збування.

Із довідки Служби по працевлаштуванню населення м. Енська видно, що Юрченко І. С. повинен виїхати в Тю­менську область на нафторозробки. Беручи до уваги мож­ливість ухилення Юрченка І. С. від слідства і перешко-дження встановленню істини у кримінальній справі, а та­кож враховуючи, що він в м. Енську має постійне місце проживання, працює в тресті їдалень водієм, раніше суди­мий не був, керуючись статтями 148—150 КПК України,

постановив: Застосувати щодо підозрюваного Юрченка Івана Семе­новича, 195_ р. народження, с. Соснівка Ольховського ра­йону Енської області, запобіжний захід — підписку про не­виїзд зі свого місця проживання в м. Енську, про що його повідомити.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 16 січня 199_ р.
Підозрюваний (підпис)

ПІДПИСКА про невиїзд

м. ЕнськДата

Я, Юрченко Іван Семенович, проживаю постійно в м. Енську, вул. Зелена, 5, кв. 32, даю цю підписку про те, що до закінчення попереднього слідства і судового розгля­ду кримінальної справи по обвинуваченню мене у вчинен­ні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК, зобов'язуюсь не виїжджати із вказаного місця свого проживання без дозво­лу слідчого і судових органів ї заявлятися за їх викликом. Мені оголошено, ще», коли я порушу дану підписку про не­виїзд, то міра запобіжного заходу може бути замінена на більш сувору, як про це вказано в ст. 151 КПК України.

Підозрюваний (підпис)

Підписку взяв

слідчий прокуратури м. Енська:,

юрист 2-го класу (відане)

-. : я N а о н в т о а

.'• •• і*- ч~:'г ІЧНТШіЯИ ЬН \ррЛ1!до юін5; ДОфІ ОЙН ДІГІ

ПОСТАНОВА про запобіжне обмеження

м. ЕнськДата

Прокурор м. Енська, радник юстиції Перушко С А., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинува­ченням Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 8в\ 172 і ч. З ст. 193 КК України, встановив:

слідчим прокуратури м. Енська, юристом 2-го класу Ільєнкем А. Р., порушена кримінальна справа щодо Васі­ної О. В. (дата) за ознаками зазначених злочинів.

Із матеріалів справи видно, що Васіна О. В.має намір терміново виїхати по туристичній путівці в круїз навколо Європи, чим може утруднити розслідування злочинів, вчи­нених нею, а також розгляд справи в суді.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. 98і КПК України,

постановив: 1. Заборонити Васіній Ользі Володимирівні» щодо якої порушена кримінальна справа, виїжджати за межі України до закінчення попереднього розслідування і судового її розгляду.

2. Про прийняте рішення повідомити Васіну о в ; ™ ристЙЧнУф,рМу<азва), тптта^уш7^Ь Прокурор м. Енська, радник юстиції

(підпис)

ЗОБОВ'ЯЗАННЯ ПОРУЧИТЕЛЯ

м. Енськ Дата

Я, Прокопенко Іван Сидорович, депутат Енської мі­ської ради був повідомлений слідчим прокуратури м. Енсь­ка Ільєнком А. Р. про суть кримінальної справи Васіної Ольги Володимирівни, обвинуваченої у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, по якій обирається запобіжний захід — особиста порука і од­ним із поручителів визначено мене за згодою.

В зв'язку з чим ручаюсь за належну поведінку та явку обвинуваченої Васіної О. В. за викликом ї зобов'язуюсь при необхідності доставити її в органи слідства чи в суд на першу про те вимогу, як про це зазначено у ст. 152 КПК України.

Я також попереджений про те, що коли обвинувачена Васіна О. В. ухилиться від слідства і суду, то на мене, як по­ручителя, судом може бути накладено грошове стягнення до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в порядку, передбаченого ст. 153 КПК України.

Поручитель (підпис)


Зобов'язання прийняв

слідчий прокуратури м. Енська Щ?ясж2чгокласу


(підпис)


СГОШК


"Тримання під вартою Васіної Ольги Володимирівни санкціоную"

Прокурор м. Енська, радник юстиції (підпис) (Перушко С. А.)

дата

(гербова печатка прокуратури)

ПОСТАНОВА про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив:

Васіна О. В., перебуваючи скарбником профкому
Енського міськторгу, за період з 20 липня 199_ р. по 3 січня
199__ р. привласнила (сума) членських внесків. Розкрадан-
ня колективних коштів Васіна О. В. здійснювала, зловжи-
ваючи своїм посадовим становищем і займаючись посадо-
вим підлогом. На фінансових документах вона підробила
підпис голови профкому Міркіна А. П.

За незаконно придбаною чековою книжкою Васі­на О. В. неодноразово одержувала великі грошові суми із Залізничного районного відділення Ощадбанку м. Енська, в якому був відкритий рахунок профкому міськторгу. Знач­ні суми грошей Васіна О. В. не оприбутковувала, привлас­нювала і витрачала на особисті потреби, цим самим завда­ла колективній організації майнових збитків в особливо ве­ликих розмірах.

За даний злочин передбачено покарання у вигляді по­збавлення волі строком більше одного року. Крім того, Ва­сіна О. В. 25 грудня 199_ р. викрала з квартири своєї сусід­ки Зюзіної Г. Т. диплом про закінчення економічного ін­ституту, намагаючись переробити його на своє ім'я.

Таким чином, Васіна О. В. вчинила злочини, передба­чені статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України. Оскільки є достатні підстави вважати, що Васіна О. В., знаходячись на волі сховається від слідства і суду або буде перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі, а також беру­чи до уваги тяжкість вчинених злочинів, керуючись стаття­ми 148-150, 155, 158, 161 КПК України,

постановив:

1. Обрати щодо обвинуваченої Васіної Ольги Володи­мирівни, яка народилась 2 вересня 195_ р. в с. Лебеді Ли-півського району Енської області, запобіжний захід у ви­гляді тримання під вартою, про що оголосити їй під роз­писку.

2. Арештовану Васіну О. В. тримати під вартою в слід­чому ізоляторі № 1 УВС м. Енська, куди і направити поста­нову для виконання.

3. Про арешт Васіної О. В. повідомити її матір і за міс­цем роботи в Енський міськторг.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 15 січня 199_ р.
Обвинувачена (підпис)



-


Ні о


Енському міському суду з кримі­нальної справи Васіної Ольги Во­лодимирівни по обвинуваченню у вчиненні злочинів, передбачених

статтями 86Т, 172, ч. З ст. 193 КК


СКАРГА на санкцію прокурора м. Енська на арешт обвинуваченої


м. Енськ


Дата


Прокурор м. Енська, радник юстиції Перушко С. А. за постановою слідчого прокуратури м. Енська, юриста 2-го класу Ільєнка А. Р. (дата) санкціонував арешт обвинуваче­ної Васіної О. В. на тих підставах, щовона розкрадала ко­лективне майно шляхом посадового підлогу і вкрала у своєї сусідки Зюзіної Г. Т. її диплом про закінчення економічно­го інституту, за що вона може бути позбавлена волі У по­станові про арешт обвинуваченої стверджується, що Васі­на О. В., перебуваючи на волі, скривається від слідства і су­ду або буде перешкоджати встановленню істини у справі.

Санкцію прокурора на арешт обвинуваченої Васі­ної О. В. вважаю необгрунтованою і незаконною.

Органи розслідування не мали ніяких доказів щодо то­го, що обвинувачена скривається від слідства і суду або бу­де перешкоджати встановленню істини в кримінальній справі. Доказом цього є те, що Васіна О. В. з'явилася з по­винною, щиро розкаялась і сприяє розкриттю злочинів. Але всупереч вимогам ст. 148 КПК України, слідчий про­куратури домігся арешту Васіної О. В., а прокурор міста, даючи санкцію на це, ретельно не ознайомився з усіма ма­теріалами, що стали підставою для арешту, особисто не до­питав обвинувачену, а обмежився лише позначкою на по­станові слідчого про застосування запобіжного заходу у ви­гляді тримання під вартою, що він провів бесіду з обвинуваченою Васіною О. В., чим грубо порушив вимоги ст. 157 КПК України.

При дачі санкції на арешт, прокурор всупереч вимогам ст. 150 КПК України не врахував хворобливий стан здо­ров'я обвинуваченої; позитивну характеристику її особи, те, що обвинувачена має на утриманні малолітню дитину.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 2363, 2364 КПК України,

прошу:

Скасувати санкцію на арешт обвинуваченої Васіної Ольги Володимирівни, дану прокурором м. Енська (дата), і негайно звільнити її з-під варти.

Захисник обвинуваченої (підпис)

адвокат ЮК № ? м. Енська

ПОСТАНОВА судді про залишення скарги на арешт без задоволення

м. Енськ Дата

Суддя Енського міського суду Вдовенко Л. Р. у примі­щенні суду у відкритому судовому засіданні, розглянувши скаргу за (дата) захисника обвинуваченої Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених стаття­ми 86і, 172, ч. З ст. 193 КК України, на санкцію прокурора на її арешт, а також ознайомившись з витребуваними мате­ріалами, на підставі яких дано санкцію на арешт, заслухав­ши пояснення захисника, який підтримав свою скаргу, доводи прокурора, котрий відстоював законність і обгрун­тованість даної їм санкції на тримання обвинуваченої Васі­ної О. В. під вартою,