Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 19 из 49)

4 0-08


про проведення виїмки, в присутності понятих Симонова Івана Андрійовича, який проживає в м. Енську, вул. Кіль­цева, 93, кв. 51, і Шведова Петра Івановича, який прожи­ває в м. Енську, вул. Леніна, 17, кв. 1, з участю управляючої Залізничним районним відділенням Ощадбанку м. Енська Петрової Ірини Яківни, з додержанням вимог статей 178, 181, 183, 186, 188 КПК України провів виїмку заяви про видачу чекової книжки профкому Енського міськторгу. Перед виїмкою слідчий пред'явив постанову від 4 січня 199_ р. представникові районного відділення Ощадбанку — його управляючій Петровій І. Я., потім роз'яснив всім при­сутнім при виїмці їх право бути присутніми при всіх діях слідчого і робити заяви щодо цих дій з занесенням до про­токолу.

Управляючій відділенням Ощадбанку Петровій І. Я. за­пропоновано видати зазначену в постанові заяву, за якою було видано чекову книжку профкому Енського міськтор­гу. Управляюча відділенням Ощадбанку пред'явила справу № 16, в якій на с. 7 була підшита заява профкому Енського міськторгу з проханням видати чекову книжку. Зазначена заява датована 2 вересня 199_ р., виконана на друкарській машинці, на стандартному аркуші білого паперу, в лівому верхньому кутку якого чорнилом чорного кольору зробле­но позначку "Вх. № 6.5.09.88 р."

Дану заяву було пред'явлено понятим і вилучено слід­чим для приєднання до кримінальної справи по обвинува­ченню Васіної О. В.

Протокол слідчим прочитано вголос. Все записано вір­но. Ніяких заяв і зауважень від учасників виїмки не на­дійшло.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

Представниця відділення Ощадбанку (підпис)

Поняті {(підпис)

' " ,:аГ х«!' 1 .м -

Другий примірник протоколу вручено представниці За­лізничного районного відділення Ощадбанку м. Енська — його управляючій Петровій І. Я.

(підпис представниці)

Керуючись ст. 31 Конституції України дозволяю як виняток накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію, що надходить на ім'я Васіної Ольги Володимирівни, і виїмку її в поштово-телеграфних закладах на період попереднього розслідування з даної справи

Суддя Енського міського суду
(дата) (підпис)

ПОСТАНОВА про накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію та п виїмку

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної спра­ви, порушеної за ознаками статей 86і і 172 КК України,

встановив:

Протягом кількох років скарбник профкому Енського міськторгу Васіна О. В. систематично привласнювала профспілкові гроші, підробляла касові документи. Викра­дені гроші вона витрачала на свої потреби, неодноразово їздила на курорти, заводила там знайомства з відпочиваю­чими, з деякими з них листується.

Беручи до уваги, що в поштово-телеграфній кореспон­денції, яка надходить на адресу громадянки Васіної О. В,а також в тій, яку вона відправляє, можуть міститись дані, які мають значення для встановлення істини у даній спра­ві, керуючись ст. 187 КПК України,

ВДШіфіУ, ЛЇІЛ«81{дйІ ;І8ІК&ГВТО 10ШЇВ МЕИН6ЖСЗДОЕ Г.Лі

постановив: 1. Накласти арешт на поштово-телеграфну кореспон­денцію (за винятком газет і журналів, які Васіна О. В. отри­мує за передплатою), яка поступає на ім'я Васіної Ольги Володимирівни за адресою: м. Енськ, вул. Широка, 99, кв. 51, а також на ту, що виходить від неї.

4*99

2. Запропонувати начальникові Головпоштамту
м. Енська організувати затримку зазначеної в постанові ко-
респонденції, про що повідомити слідчого телефоном
224-14-90.

3. Затриману кореспонденцію оглядати і проводити ви-
їмку тієї, яка має відношення до справи.

Другий примірник даної постанови надіслати началь­никові Головпоштамту м. Енська для виконання п. 2 по­станови.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Дану постанову одержав 6 січня 199_ р.

Начальник Головпоштамту м. Енська (підпис)

ПРОТОКОЛ

виїмки поштово-телеграфної кореспонденції

м. Енськ Дата

Виїмку

розпочато об 11-й год. закінчено об 11-й год. 30 хв.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. на підставі своєї постанови від 6 січня 199_ р. про накладення арешту на поштово-телеграфну кореспон­денцію та її виїмку, санкціоновану суддею м. Енська, в присутності начальника відділення зв'язку № 140 Сауляка Григорія Юхимовича, який проживає в м. Енську, вул. Са­дова, 74, кв. 6, і листоноші цього відділення Усової Олени Петрівни, яка проживає в м. Енську, вул. Дитяча, 17, кв. 11, з додержанням вимог статей 181, 186, 189 КПК України провів виїмку листа із поштового відділення № 140. Перед виїмкою представникам поштового відділення роз'яснено їх право бути присутніми при всіх діях слідчого і робити заяви щодо цих дій із занесенням до протоколу.

Начальникові поштового відділення Сауляку П. Ю. за­пропоновано видати затриманий лист на ім'я громадянки

Васіної О. В. Конверт листа стандартних розмірів. На його лицьовій стороні друкарським способом надруковано: "АВИА", кольорове зображення гір. Є круглий поштовий штамп, на якому написано: "Україна, Знськ, ПЖДП, 1661, 8323". Адресу одержувача: м. Енськ, вул. Широка, 99, кв. 51, написано від руки фіолетовим барвником. У графі "Адреса відправника" зазначено: "Вдовиченко Маша".

У розпечатаному конверті міститься білий аркуш папе­ру, складений вдвоє, на одній із сторін від руки фіолетовим чорнилом є запис на двадцяти п'яти рядках. Лист почина­ється словами: "Дорога Олю, добрий день! Мене виклика­ли до прокуратури для допиту..." і закінчується словами: "Збираюсь до тебе приїхати, тримайся. До зустрічі, твоя..." Далі нерозбірливо підпис. Після пред'явлення даного лис­та представникам поштового відділення № 140 його разом з конвертом було вилучено слідчим для приєднання до кримінальної справи.

Протокол слідчим прочитано вголос. Все записано вір­но. Ніяких заяв і зауважень від учасників виїмки не на­дійшло.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Представники 140-го відділення зв'язку (підпис)

(підпис)


Другий примірник даного протоколу одержав Начальник відділення зв'язку № 140


(підпис)


Керуючись ст. 31 Конституції України дозволяю як виняток зняття інформації з каналів зв'язку квартирного телефону гр. Зюзіної Галини Тимофіївни

з___ січня по_____ лютого 199_ р.

Суддя Енського міського суду (дата) (підпис)

.... , ■■..-

ПОСТАНОВА

про зняття інформації з каналу телефонного зв'язку1

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 173, ч. З ст. 193 КК України,

встановив: Бухгалтер Енського міськторгу Васіна О. В., будучи скарбником профкому названого торгу, зловживаючи сво­їм посадовим становищем, підроблюючи сіфіційні доку­менти, систематично привласнювала профспілкові кошти. Всього вона викрала більш як (вказати суму), заподіявши профспілковій організації значної майнової шкоди. Крім того, Васіна О. В. викрала із квартири своєї сусідки Зюзіної Г. Т. її диплом про закінчення економічного інституту.

Потерпіла Зюзіна Г. Т. на допиті (дата) пояснила, що в квартирі Васіної О. В. збирались невідомі чоловіки, пиячи­ли, співали пісні, і одного з них впізнала при проведенні впізнання (дата). Ним виявився громадянин Акопян Гри­горій Федорович.

Потерпіла січня 199_ р. звернулася до прокуратури

* У відповідності до листа Голови Верховного Суду України від 19 лис­топада 1996 р. № 16/1-96 суддя на підставі подання слідчого виносить постанову про дачу дозволу на зняття інформації з каналів телефонного зв'язку із зазначенням строку дії дозволу. Вважаємо, що запропонований порядок вирішення цього питання не відповідає вимогам ст. 130 КПК України про складання слідчим не подання, а постанови про прийняте рішення. Тому, на нашу думку, рішення судді можна викласти у вигляді запропонованої нами резолюції.

м. Енська з обгрунтованою письмовою заявою про те, що після її допиту і проведення впізнання у справі Васі­ної О. В. невідомий громадянин неодноразово телефону­вав їй додому і погрожував розправою, аж до вбивства її і її дитини, ультимативно вимагаючи змінити свої показання, дані на попередньому слідстві. Потерпіла Зюзіна Г. Т. вва­жає загрозу небезпеки наявною і просить забезпечити її безпеку, права і законні інтереси. Вона з метою викриття і покарання зловмисника згодна, щоб правоохоронні органи прослуховували переговори, які ведуться через її квартир­ний телефон № 510-19-27 Енського вузла зв'язку.

Дане прослуховування телефонних переговорів необ­хідно провести в межах двомісячного строку провадження попереднього слідства, бо іншим засобом отримати необ­хідну інформацію неможливо.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги те, що є достатньо підстав вважати, що в результаті зняття інформа­ції з каналів телефонного зв'язку будуть отримані відомості суттєвого значення для справи, керуючись ст. 31 Конститу­ції України на підставі ст. 8 п. 9 Закону України "Про опе-ративно-розшукову діяльність", з урахуванням ст. 130 КПК України,

постановив:

1. Здійснити з_____ січня по_____ лютого 199_ р. цілодо­бове зняття інформації з телефону № 510-19-27 Енського вузла зв'язку Енської міської телефонної мережі Держ-комзв'язку України, встановленого на квартирі громадян­ки Зюзіної Галини Тимофіївни, і одночасно вжити необ­хідних заходів щодо забезпечення безпеки потерпілої та членів її сім'ї.