Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 20 из 49)

2. Цю постанову надіслати начальнику відділу внутріш­ніх справ м. Енська для організації її негайного виконання.

3. При викритті особи, яка загрожує розправою потер­пілій Зюзіній Г. Т., відразу повідомити мене, не припиняю­чи звукозапису переговорів та їх прослуховування.

4. Учасників зняття інформації з телефонного зв'язку попередити про відповідальність за розголошення даних, що стали їм відомими.

З постановою ознайомити потерпілу Зюзіну Г. Т. Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанова слідчим мені оголошена. Я попереджена про кримінальну відповідальність за ст. 181 КК України.

Ніяких зауважень не маю.
Дата (гцдпис потерпілої)


ПРОТОКОЛ

зняття інформації з каналу телефонного зв'язку

м. Енськ Дата

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС УВС
м. Енська майор мшщії Сірко Н. В. за завданням началь-
ника Енського РВВС згідно з постановою слідчого проку-
ратури м. Енська, юриста 2-го класу Ільєнка А. Р. (дата), з
участю спеціаліста-інженера ОТВ УВС м. Енська старшого
лейтенанта Пронька С. Н., з додержанням вимог ст. 85
КПК України з 6 годин_____ січня 199_ р. здійснюють звуко-
запис переговорів з телефону № 510-19-27 Енського вузла
зв'язку Енської міської мережі Держкомзв'язку України.

Спеціаліст Пронько С. Н. ознайомлений зі своїми пра­вами і обов'язками, викладеними в ст. 128 і КПК України. Пронька С. Н. попереджено про відповідальність за відмо­ву чи ухилення від виконання обов'язків спеціаліста, а та­кож за розголошення даних, які стали йому відомі при про­веденні звукозапису телефонних переговорів.

(підпис)

Зняття інформації з телефону № 510-19-27 здійснено в автоматичному режимі в приміщенні Енського вузла зв'яз­ку Енської міської мережі за допомогою спеціальних тех­нічних засобів контролю переговорів. Для звукозапису використано стандартний касетний магнітофон "Злектро-ника-322". Запис проводився на компакт-касети "Свема-М-60".

У ході прослуховування відповідно до інтенсивності пе-
реговорів здійснено записи:______ січня 199_ р. — на дві ком-
пакт-касети, позначені № 1,2;____ січня 199_ р. — на одну

компакт-касету, позначену № 1. З________ січня по_____ січня

199_ р. записи переговорів не проводились за їх відсут­ності, абонентка на телефонні дзвінки не відповідала.

Серед проведених звукозаписів є такі, що можуть мати важливе значення для розслідування кримінальної справи. Вони зафіксовані по одному разу на магнітних плівках

касети № 2 за______ січня 199_ р. і касети № 1 за________ січня

199_р.

1. Фонограма звукозапису на касеті № 2 за січня

199_ р. містить такі слова: "Тьі зачем, сука, сопишь в труб­ку, не отвечаешь. Думай, что говорить следователю и бьіст-рее. Опоздаешь, говорить уже не сможешь. Думай, мм еще позвоним". Це було сказано хриплим, схожим з "кавказь­ка кою" вимовою голосом. Розмова почалась о 23-й год. 10 хв. і продовжувалась 30 сек. У зв'язку з її короткочасністю встановити номер телефону, його місцезнаходження і хто розмовляв не було можливості.

2. Фонограма звукозапису на касеті № 1 за січня

199_ р. починається словами: "Зто снова мьі с тобой хотим поговорить и с той же просьбой й тем же вопросом: когда тьі перестанешь нас паскудить?" і закінчується фразою: "Мьі ждать не можем, если не передумаешь говорить не то, что нужно, обижайся на себя, так как и Аллах, и следова-тель тебе не помогут". Голос був схожий на чоловічий з "кавказькою" вимовою.

Суть всієї розмови невідомого з абоненткою полягала в тому, що він погрожував потерпілій Зюзіній Г. Т. розпра­витися з нею, якщо вона не змінить своїх показань на слід­стві. Під час розмови абонентка сказала, що погано чути, і попросила передзвонити. Після хвилинної перерви теле­фонна розмова відновилась.

Доводи абонентки про те, що вона вже дала показання і попереджена про кримінальну відповідальність за дачу за-відомо неправдивих показань, невідомий відхилив і повто­рив свою погрозу.

Ця розмова абонентки з невідомим почалась о 23-й год. 20 хв. і закінчилась о 23-й год. 35 хв. Зафіксовано, що неві­домий вів розмову через телефон № 225-03-71, встановле­ний у квартирі громадянина Акопяна Григорія Федорови­ча, який проживає за адресою: м. Енськ, вул. Гагаріна, 6, кв. 23.

Названі звукозаписи касет № 2 за_________ січня 199_ р. і

№ 1 за____ січня 199_ р. перенесені на спільний магнітний

носій компакт-касети. Кожна фонограма супроводжується зазначенням дати, а також часу початку і закінчення пере­говорів. З обох боків касети наклеєні етикетки оранжово-білого кольору з виконаними друкарським способом напи­сами чорного кольору: "Свема". Цена 4 р., прейскурант № 137-1973/79 1985 г., ноябрь, 2x30 МК-60-1 ТС 203".

Касета опечатана двома оперезуючими клаптиками бі­лого паперу з підписами учасників прослуховування і зву­козапису.

Фонограма решти телефонних переговорів знаходиться у виконавців, які продовжують прослуховування перегово­рів, які ведуться через телефон № 510-19-27, відповідно до постанови слідчого від (дата).

Протокол прочитаний спеціалістом Ороньком С. Н., від якого ніяких зауважень і доповнень не надійшло.

Даний протокол надіслано до прокуратури м. Енська (дата).

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС УВС м. Енська

майор мілщії (підпис)

Інженер ОТВ УВС м. Енська

старший лейтенант мілщії (підпис)

ПОСТАНОВА про накладення арешту на майно

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної спра­ви, порушеної за ознаками статей 86і і 172 КК України, встановив: Васіна О. В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, протягом 199_ — 199_ рр. систематично при­власнювала колективні кошти, чим завдала профспілковій організації матеріальних збитків на суму понад (вказати яку).

Беручи до уваги, що у даній справі заявлений цивіль­ний позов на суму (яку), а також враховуючи, що санкція ст. 86 КК України передбачає конфіскацію майна, з метою забезпечення цивільного позову і можливої конфіскації майна, керуючись статтями 125 і 126 КПК України, постановив:

Накласти арешт на майно, яке належить особисто гро­мадянці Васіній Ользі Володимирівні, яка проживає за ад­ресою: м. Енськ, вул. Широка, 99, кв. 51, де б воно не зна­ходилось і в чому не виражалось.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 4 січня 199_ р. (підпис Васіної О. В.)

ПРОТОКОЛ про накладення арешту на майно і^передачу його на зберігання

м. Енськ Дата

Розпочато о 14-й год., закінчено о 15-й год.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. на підставі своєї постанови від 3 січня 199_ р. про накладення арешту на майно, в присутності понятих Шугова Анатолія Миколайовича, який проживає в м. Енську, вул. Садова, 75, кв. З, і Бойка Степана Макарови-ча, який проживає в м. Енську, вул. Кільцева, 17, кв. 1, а також матері Васіної О. В. — громадянки Васильєвої Марії Іванівни, за участю старшого товарознавця Енського міськторгу Лібмана Бориса Ароновича, з додержанням ви­мог статей 85 і 125 КПК України провів накладення арешту на майно Васіної Ольги Володимирівни, яке знаходиться за адресою: м. Енськ, вул. Широка, 99, кв. 51.

Слідчий, зачитавши текст статей 126, 127 і 128і КПК України, роз'яснив понятим і спеціалісту-товарознавцю їхні права і обов'язки.

Арешт накладено на таке майно:

1. Набір меблів "Міраж" вартістю (сума).

2. Хутряна жіноча шуба вартістю (сума).

3. Шапка норкова вартістю (сума).

4. Чобітки жіночі, дві пари, загальною вартістю (сума).

5. Телевізор "Славутич Ц-202" вартістю (сума).

6. Холодильник "ЗИЛ-Москва" вартістю (сума).

7. Друкарська машинка "Образцовая Ундервуд" вартіс-
тю (сума).

Зазначене майно вилучено й передано на зберігання в Енський міськторг, представник якого Лібман Б. А., який брав участь в оцінюванні майна, попереджений під розпис­ку про кримінальну відповідальність за його незбереження.

До протоколу додається підписаний учасниками даної слідчої дії опис переданого на зберігання майна з перелі­ком усіх предметів та їхніх індивідуальних ознак1.

Згаданий документ не наводиться.


арешті майна і
(підпис) (підпис)(підпис)(підпис)

Заяв і зауважень від осіб, присутніх при передачі його на зберігання, не надійшло. Протокол прочитано слідчим вголос. Записане підтверджують:

Поняті

Особа, яка прийняла майно на зберігання

Мати Васіної О. В.

(підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-то класу

РОЗПИСКА

про попередження про кримінальну відповідальність за незбереження арештованого майна

м. Енськ Дата

Я, Лібман Борис Аронович, старший товарознавець Енського міськторгу, проживаю в м. Енську, вул. Крута, 60, кв. 1, даю дану розписку слідчому прокуратури м. Енсь­ка Ільєнку А. Р. про те, що мене попереджено про кримі­нальну відповідальність, передбачену ст. 182 КК України, за розтрату чи утаювання майна, на яке накладено арешт у справі Васіної Ольги Володимирівни, переданого мені 4 січня 199_ р. за описом на зберігання.

(підпис Лібмана Б. А.)

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

„—26- ОГЛЯД, ОСВІДУВАННЯ,

ВІДТВОРЕННЯ ОБСТАНОВКИ І ОБСТАВИН ПОДІЇ ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРТИЗ

ПРОТОКОЛ огляду місця події