Смекни!
smekni.com

Характеристика діяльності інформаційного агенства Рейтер

Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"

КОНТРОЛЬНА РОБОТА

з дисципліни:

Інформаційні технології

на тему:

Характеристика діяльності інформаційного агенства Рейтер

виконала

студентка 7-ого курсу

групи ЗМЗЕД-42

спеціальності ”менеджмент ЗЕД”

Викладач:

Соловій Г.Р.

Київ 2009

План

1 Загальна характеристика

2 Мета діяльності і роль компанії на світовому і регіональному рівнях

3 Основні продукти в галузі інформації і телекомунікації

4 Перспективи розвитку

5 Економічний та політичний вплив

Джерела інформації

1. Загальна характеристика

Рейтер (Reuters Group PLC) є найбільшим світовим агенством новин та фінансової інформації. По кількості, складності та загальному об'єму інформації, що надається агенством банкам, ЗМІ та іншим бізнес-користувачам йому немає рівних. Агенство має багатий 150-річний досвід у галузі постачання інформації. На даний момент агенство об'єднує понад 2000 журналістів, фотографів та операторів. Агенство має свої представництва 215 містах 98 країн світу, де праціє понад 17000 працівників.

Штаб-квартира агенства знаходиться у Лондоні (85 Fleet Street London), але компанія має 20 регіональних керівних представництв, що охоплюють ту чи іншу країну чи групу країн. Керівний орган компанії - рада директорів, очолювана Кристофором Хоггом (Christopher Hogg). Підрозділ Instinet має незалежне керівництво.

У 1999 році річний доход Рейтер склав 4500 млн. дол., з яких 60% припадає на Європу, 15% - на Америку і 14% на Азію. Прибуток склав понад 800 млн. дол.

Доходи за галузями

Основна частина доходів припадає на послуги з надання фінансової інформації.

2. Мета діяльності і роль компанії на світовому і регіональному рівнях

Рейтер прагне світового лідерства у галузі постачання інформації у всіх країнах та на всіх сегментах ринку. На даний момент основну увагу зосереджено на розвиток агенства в мережі Інтернет (нинішній девіз компанії - "Ми створимо діючі фінансові ринки в Інтернеті"). Взагалі діяльність компанії сфокусована на трьох сферах:

1). Надання бізнес-інформації для глобальних і локальних мереж - тут метою компанії є забезпечення потреб мережевих фінансових ринків у бізнес-іноформації.

2). Надання спеціалізованої фінансової інформації для професіоналів, що працюють поза фінансовими ринками.

3). Надання інформації ЗМІ.

Агентсво відіграє провідну роль у світовій інформаційній системі, як законодавець у галузі надання інформації. Саме завдяки Рейтер здійснено революцію 70-их років на світових фінансових ринках. Такі нововедення як перші електронні інформаційні продукти та перші електронні транзакції стали важливим фактором стрімкого розвитку світових фінансових ринків впродовж останніх 30 років. Також Рейтер є набільшим та, що також луже важливо, незалежним джерелом інформації для більшості сучасних ЗМІ. Інформаціею Рейтер користується понад 900 бізнес-порталів у мережі Інтернет. На регіональних рівнях Рейтер також відіграє значну роль, але, на відміну від світового рівню, у агентсва є регіональні конкуренти, які, в межах певного регіону здатні конкурувати з Рейтер у постачанні регіональної інформації. Найбільше ця конкуренція відчутна у інформаційно-розвинутих країнах, в першу чершу в США і Японії. Але на даний момент компанія спрямувала значні зусилля на посилення своїх позицій в цих країнах. На європейському інформаційному ринку лідерство Рейтер є беззаперечним.

Доходи Рейтер по регіонам

Як видно з діаграми, левова частка доходів Рейтер припадає саме на європейський регіон.

3. Основні продукти в галузі інформації і телекомунікації

Агенство Рейтер спеціалізується на наданні 3 класів продуктів:

1. Reuters Financial (Reuters Information та Reuters Trading Solutions) - фінансові інформаційні продукти, що надають доступ до новин та котировок в режимі реального часу, а також програмні додатки для аналізу даних. Транзакційні продукти дозволяють трейдерам здійснювати угоди на ринках валют, ф'ючерсів, опціонів і цінних паперів. Також до цієї групи продуктів входять фінансове телебачення, система керування інформацією та система керування ризиками.

2. Reuterspace - це широкий спектр мультимедійних послуг: ленти новин, телевізійні репортажі, фотографії та графіка новин. Рейтер також надає інформацію у режимі он-лайн щодо великої кількості сайтів в Інтернет.

3. Instinet - незвлежна група продуктів, що спрямовані на задоволення інформаційних потреб професіоналів у галузі фінансів, рекламного бізнесу, енергетики, страхування.

4. Перспективи розвитку

Як вже було зазначено, Рейтер є світовим лідером у галузі надання інформації, тому основними пріоритетами у розвитку компанії визначено її розширення і інвестування у інші інформаційні компанії.

Так, на даний момент Рейтер має такі частки у наступних компаніях: TIBCO Software (44%), Riskmetrics (42%), GL Trade (34.2%), ITN (20%), Pedestal (21.9%), Multex (6.5%), Tradepoint (7.5%), W.R.Hambrecht & Co (8.7%), Archipelago LLC (12.1%), Vencast (13%) тощо.

Компанія приймає участь у спільних проектах, таких як Sila Communications (безпровідний дата-провайдер у Європі), спільний проект Рейтер та Equant по створенні найбільшої у світі закритої інтеренетподібної (IP-based) бізнес мережі, спільний з Multilex проект створення європейкого порталу для приватних інвесторів, спільний з TIBCOsowtware проект створення бізнес додатків вузької спеціалізації інтегрованих до бізнес мереж Рейтер, тощо.

5. Економічний та політичний вплив

Оскільки агенство Рейтерс є чи не найбільшим джерелом інформації для багатьох ЗМІ, то воно має значний небезпосередній вплив як на економічні так і на політичні процеси і на світовому і на регіональному рівнях. Набільше спостерігається вплив Рейтер на фінансові ринки, адже незалежна інформація такого впливового інформатора може у корені змінити хід справ.

Джерела інформації

1. www.reuters.com

2. www.reuters.ru