Смекни!
smekni.com

Аналіз програмного забезпечення підприємства (стр. 1 из 5)

Вступ

Технологічна практика має за мету підготовку студентів за вказаною спеціальністю до виконання функціональних обов’язків в різних галузях народного господарства з мінімальними втратами часу на допуск їх до самостійної роботи.

Основними завданнями технологічної практики є:

- вивчення організаційно-керівної структури підприємства;

- закріплення теоретичних знань та умінь що до роботи з електронним обладнанням та програмним забезпеченням ПЕОМ;

- придбання практичних навичок роботи на ПК;

- вивчення основної технічної та керівної документації.

Основними завданнями технологічної практики є:

- вивчення організаційно-керівної структури підприємства;

- закріплення теоретичних знань та умінь що до роботи з електронним обладнанням та програмним забезпеченням ПЕОМ;

- придбання практичних навичок роботи на ПК;

- вивчення основної технічної та керівної документації.

Зміст технологічної практики:

- виконати індивідуальні завдання;

- ознайомитися з організацією виробничої діяльності підприємства;

- ознайомитись з основним електронним обладнанням та програмним забезпеченням підприємства;

- ознайомитися з прогресивними методами проектування, будівництва та технічного обслуговування ПЕОМ;

- ознайомитися з нормативно-технічною документацією на проектування та обслуговування ПЕОМ;

- вивчити потрібні стандарти та методичні рекомендації;

- ознайомитись з основними напрямками вдосконалення електронного обладнання;

- ознайомитися з раціоналізаторською та винахідницькою роботою;

- ознайомитися з організацією охорони праці та техніки безпеки на підприємстві.


1.Характеристика підприємства

1.1 Історія становлення

Восьмого грудня 1975 Краснодонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат відкрив свої двері для учнів усіх шкіл Краснодонського району. Різноманіття спеціальностей давало учням великий вибір майбутніх професій. Учбовий процесі був підготовлений у відповідності всім вимогам для виконання теоретичних і практичних занять.

Сучасні, на той момент часу, токарні верстати, вантажні автомобілі, швейні машини промислового типу, інструменти для слюсарних робіт говорили про високу підготовки учнів дев'ятих і десятих класів. Токаря, автослюсарі, маляра, муляри, швачки, санітарки, помічники вихователя, секретарі-друкарки-і це не повний перелік професій за якими навчали школярів. Після проходження практики на підприємствах міста юнакам та дівчатам пропонували роботу на час літніх канікул. Між школами проводилися конкурси «Кращий за професією» та олімпіади і дійсно кожен намагався бути кращим.

Але час вносить свої корективи. У 1985 році починається перебудова і підприємствам потрібні інші професії, а так само і обладнання для навчання. Низька народжуваність відіб'ється на кількості учнів в групах, а так само і на профілях навчання. Педагогічний колектив почне скорочення штатного розкладу. Залишаться тільки педагоги за покликанням, тому що буде економічний спад в державі. Всі перейде на самофінансування, і з'являться платні спеціальності.

Водій категорії «С», секретар керівника, курс економіки, швачка і в 2005–2006 навчальному році додався користувач ПК – такі спеціальності вважаються престижними. Міський відділ освіти не забуває і про малозабезпечені верстви населення – залишаються бюджетні профілі: будівельник, перукар, кресляр, помічник вихователя і медпрацівник.


1.2 Характеристика виробничої діяльності

Розбудова Української держави, незалежність якої була проголошена прийнятою Верховною радою України Декларацією про державний суверенітет України 16 липня 1990 р., та Актом проголошення незалежності України 24 серпня 1991 р. й підтверджена результатами Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 р, ставить перед загальноосвітніми закладами надзвичайно важливе і невідкладне завдання – виховання справжнього громадянина й патріота рідної землі.

Зміцнити й розвинути демократичну правову державу можуть громадяни, які люблять свій народ, готової розбудовувати Україну, Справжній громадянин – всебічно й гармонійно розвинена людина, совісна, працьовита, милосердна Підготовка майбутнього господаря починається у школі. Дуже важливо підготувати не просто виконавця, а робітника нового типу. Для рішення такої задачі існують МНВК – це навчально-виховний комплекс, створений з метою здійснення потреби держави, суспільства, громадян у поглиблені базової трудової підготовки школярів 10 – 11 кл, та незайнятої молоді, їх професійного консультування, організації добровільної праці та реалізації потреб особистості в отриманні професії і кваліфікації, відповідно до їх інтересів, здібностей,

МНВК – Центр удової, Профільної Та профорієнтаційної підготовки учнів. Тут здійснюється завершальний етап трудової підготовки старшокласників.

Саме тут учні оволодівають знаннями з таких профілів навчання:

- водій категорії «Сп

- бухгалтер

- Оператор комп’ютерного набору

- Користувач ПК

- швачка

- маляр

- каменяр

- креслення

- декоративно-прикладне мистецтво

Зміст навчально-виховного процесу залежить від чіткості планування, добре налагодженого контролю і визначається відповідними програмами, які розраховані на 2 роки навчання,

В своїй роботі МНВК керується Положенням про МНВК, «Законом України про освіту», «Законом України про середній загальноосвітній заклад», «Законом України про позашкільну освіту», Статусом,

В МНВК створюються всі необхідні умови для виховання у старшокласників активної життєвої позиції, серйозного ставлення до праці, трудової дисципліни, для всебічного гармонійного розвитку, випробування сил можливостей учнів з обраної спеціальності.

1.3 Основне електронне обладнання підприємства

Електронне обладнання підприємства складеться з двох комп’ютерних класів.

Клас бухгалтерів обладнано шістьома комп’ютерами: AMDSempron (tm) Processor 2500tmmx. RAM 196 MB?, BIOS: AwordModularBIOSv6.00PG, відео контролер: nVIDIAGeForce 6100 128 Mb, жорсткий диск: 128 Гб. До комп’ютерів підключені монітори: Belinea 1730S1. Також у кабінеті є: ксерокс CanonFC200, принтер HPDeskjetD4163 та шість електронних друкарських машинок OPTIMASP50.

Клас користувачів ПК обладнано 12 комп’ютерами, між якими налагоджено комп’ютерну сітку. Головний комп’ютером сітки: Intel® Celeronr® CPU 2,4 гГрц, RAM: 768 MB. Відео контролер: NVIDIAGeForce 4MX440 withAGP8X, Жорсткий диск 64 Мб, звуковий контролер: VinglAC97 Audio. Монітор: SAMSUNGSyncMaster 793 Мб. Група перефірійних комп’ютерів сітки складається з одинадцяти: Intel®Celero® CPU 1.6 GHz, RAM 96 МБ, Відео контролер: S3 GraphicsProSawageDDR, жорсткий диск 32 Гб. До комп’ютерів підключені монітори: Studioworks 500E. З’єднання комп’ютерів виконано за допомогою СВИЧ SuPEcomEP-816VX. Кожній комп’ютер у класі підключено до напруги через 12 блоків безперебійного живлення Mustek 400VAPlus.

1.4 Основні напрямки вдосконалення електронного обладнання

До основних напрямків вдосконалення електронного обладнання відноситься планування покупки сервера (архітектури DL582 G2 включає двоядерний процесор AMD Opteron серії 8200 або чотирьохядерний процесор серії Opteron 8300, чіпсети Nvidia nForce Professional 2200 і 2050 і чіпсет AMD 8132, два слоти PCI-X частотою 100 МГц, чотири слоти PCI Express x4, три слоти PCI Express x8 і два інтегрованих багатофункціональних мережевих адаптера швидкістю до 1 Гб / с.), п’яті нових комп’ютерів (Pentium Dual-Core 2.6GHz, 2xDDR2 1Gb/800MHz, HDD 500Gb SATA, GeForce GT220 512Mb, DVD+/-RW, 400Вт) та відео проектор Epson EMP-1700.

Також необхідно придбати нове програмне забезпечення, а саме: нова операційна система Windows 7 Professional, сучасніші антивірусні програми, програму Microsoft Office 2007 Blue Edition, браузер http://freesoft.ru/clicks/click.php? adv=yandex&ban=2106&pl=1&url=http://getfirefox.yandex.ru/freesoft/FirefoxSetup.exeMozilla Firefox, архивуючу програму WinRAR, а також програму для запису дисків Nero Vision Express.

1.5 Охорона праці на підприємстві

Інструкція з ТБ у комп’ютерному класі.

Загальні положення:

• До роботи в комп'ютерному класі допускаються особи, ознайомлені з даною інструкцією по техніці безпеки і правилам поведінки.

• Робота учнів в комп'ютерному класі дозволяється тільки в присутності викладача (інженера, лаборанта).

• Під час занять сторонні особи можуть перебувати в класі тільки з дозволу викладача.

• Під час перерв між уроками проводиться обов'язкове провітрювання комп'ютерного кабінету з обов'язковим виходом учнів з класу.

• Пам'ятайте, що кожен учень у відповіді за стан свого робочого місця і збереження розміщеного на ньому обладнання.

Перед початком роботи необхідно:

• Переконатися у відсутності видимих пошкоджень на робочому місці;

• Розмістити на столі зошити, навчальні посібники так, що б вони не заважали роботі на комп'ютері;

• Прийняти правильною робочу позу.

• Подивитися на індикатор монітора і системного блоку і визначити, включений або вимкнений комп'ютер. Перемістіть миша, якщо комп'ютер перебуває в енергозберігаючому стані або включити монітор, якщо він був вимкнений.

Під час роботи в комп'ютерному класі категорично забороняється:

• Перебувати в класі у верхньому одязі;

• Класти одяг і сумки на столи;

• Перебувати в класі з напоями та їжею;

• Розташовуватися збоку або ззаду від включеного монітора;

• Приєднувати або від'єднувати кабелі, чіпати роз'єми, проводи й розетки;

• Пересувати комп'ютери та монітори;

• Відкривати системний блок;

• включати і вимикати комп'ютери самостійно.

• Намагатися самостійно усувати несправності в роботі апаратури;

• Перекривати вентиляційні отвори на системному блоці і моніторі;

• бити по клавіатурі, безцільно натискати на клавіші;

• Класти книги, зошити та інші речі на клавіатуру, монітор і системний блок;

• Видаляти і переміщати чужі файли;

• Приносить і запускати комп'ютерні ігри.

Перебуваючи в комп'ютерному класі, учні зобов'язані:

• Дотримуватися тишу і порядок;

• Виконувати вимоги викладача та лаборанта;