Смекни!
smekni.com

Інтернет-банкінг та Інтернет-трейдінг (стр. 2 из 3)

У січні 2005 року Приватбанк почав надавати послуги національного віртуального оператора prіvat: mobіle на мережі "Українських радіосистем". Проект унікальний навіть по світових мірках. Як віртуальний оператор виступає не телекомунікаційна компанія, не дилер стільникового зв'язку, а комерційний банк.

3 Статистичні дані електронного банкінгу

Електронний банкінг найбільш розповсюджений у США, де практично кожний великий банк і безліч середніх та дрібних банків надають своїм клієнтам послуги з дистанційного керування рахунком через Інтернет. За даними маркетингової служби Qualisteam (www.qualisteam.com) розподіл інтернет-банків по регіонах має наступний вигляд: Африка - 23, Північна Америка (Канада - 32, США - 1383), Латинська Америка - 258, Азія - 174, Європа - 1205: (Німеччина - 355, Франція - 172, Італія - 228, інші європейські країни - 450), Азіатсько-Тихоокеанський регіон - 32. Усього, за власними оцінками Qualisteam, тут охоплено приблизно 95% інтернет-банків у світі (3107 сайтів).

Висновки

Під електронним банкінгом (Інтернет-банкінгом) розуміють надання послуг банками з дистанційного керування рахунком через Інтернет.

Найбільш розповсюдженими і корисними на ринку Інтернет-банкінгу є послуги ПриватБанку. Маючи пластикову карту будь-якого українського банку, у ПриватБанку можна керувати своїми рахунками 24 години на добу з будь-якої крапки світу, де є доступ в Інтернет. Інтернет-банк "Приват24" дає можливість користувачам переглядати виписку і залишки по картах і рахункам, здійснювати платежі по Україні і грошові перекази між своїми рахунками, робити валютообмінні операції, відкривати депозитні рахунки, поповнювати рахунки мобільних телефонів, замовляти кредитні карти.

Електронний банкінг найбільш розповсюджений у США, де практично кожний великий банк і безліч середніх та дрібних банків надають своїм клієнтам послуги з дистанційного керування рахунком через Інтернет.

Лабораторна робота „Робота з системами Інтернет-трейдингу”

Мета роботи: Використовуючи систему РОСБИЗНЕСКОНСАЛТИНГ здійснити формування портфелю акцій російських емітентів, шляхом купівлі акцій для подальшої їх продажи з метою отримання прибутку.

1) Реєстрація в системі.

1.1. Ввійдемо до системи, викликав Internet Explorer, та введемо наступну адресу: http:/portfolio.rbc.ru

та натиснемо OK. В результаті таких дій на екрані з’явилася анкета для індивідуальної реєстрації в системі РОСБИЗНЕСКОНСАЛТИНГ (рис.1). При реєстрації введемо відповідну інформацію з урахуванням наведених обмежень (у вікно Название портфеля введемо назву портфеля). Зокрема, введемо наступну інформацію:

а) валюту підсумку в таблиці власного інвестиційного портфеля;

б) початковий капітал (≈$10000);

в) колір відображення котирувань, що змінюються (це підвищує наочність таблиць);

г) розмір комісійних виплат, що покладаються біржі при здійсненні угоди купівлі-продажу;

д) число знаків після коми в числових значеннях котирувань, індексів.

На закінчення у лівій нижній частині натиснемо кнопку Создать портфель. В підтвердженні успішної реєстрації інвестиційного портфелю зявилася сторінка, наведена на рис. 2. Для продовження роботи натиснемо на гіперпосилання Сюда в лівій верхній частині екрана.

Рис. 1. Анкета для реєстрації нового користувача в системі РОСБИЗНЕСКОНСАЛТИНГ

Рис. 2. Сторінка підтвердження реєстрації інвестиційного портфелю в системі РОСБИЗНЕСКОНСАЛТИНГ

2) Купівля акцій

Після створення портфелю приступимо до придбання цінних паперів. Для цього у вікні стану портфеля, що з’явиться після виконання дій, описаних в пункті 1.1, натиснемо у верхній частині на кнопку Покупка.

Відкриється окреме невелике вікно, у якому оберемо умови покупки (рис. 4). Будьмо придбати акції підприємств на бірже ММВБ. Для покупки цінного папера (корпоративних паперів): а) оберемо її з відповідного списку, що випадає, (введемо перші три букви назви компанії російською мовою чи тікера компанії англійською мовою для швидкого пошуку); б) вкажемо кількість паперів, що купуються, і клацнемо по кнопці Купить.

Рис.3. Закуповані 21.06.2006 р. акції російських емітентів

Для того, щоб прийняти рішення щодо закупівлі акцій конкретного емітента, скористаємося графіками технічного аналізу (рис.4 – рис.8). Викликати їх можна шляхом активізації у верхній частині посилання Теханализ.

Рис.4. Роснефть-СахалинморНГ пр.; ММВБ

Рис.5. Сбербанк РФ; ММВБ

Рис.6. Лукойл-LKON; ММВБ

Рис.7. Ростелеком; ММВБ


Картку емітента можна переглянути просунувшись по гіперпосиланню Карточки эмитента (рис.9):

Рис.9. Карточка эмитента (Ростелеком)

3) Встановлення сигналів Alerts!

Для того, щоб не пропустити важливі зміни на ринку, настроємо автоматичні повідомлення про зазначені події (Alerts!) (рис.10):

1) зміни сумарної вартості портфеля;

2) зміни ціни й обсягу угод понад задане процентне чи абсолютне значення;

3) досягненні конкретним цінним папером визначеної ціни.

Для установки сигналів клацнемо по посиланню Alerts! і введемо у поля форми необхідні граничні значення. При досягненні котируванням у ході торгів заданого параметра, навпроти тікера відповідного цінного папера в таблиці портфеля з'явиться сигнал-піктограма

, а також над таблицею з'явиться новий рядок "Alerts!" с бігучим по цьому тікером, по якому зафіксований сигнал (у дужках - найменування портфеля, у який включена даний цінний папір). Сигнал зникне при зміні установок Alerts! по цьому цінному папері чи в момент повторного перетинання котируванням установленого стоп-сигналу.

Рис.10. Настроювання сигналів Alerts! в системі РОСБИЗНЕСКОНСАЛТИНГ

5) Продаж акцій

Спочатку передивимось ситуацію у портфелі (рис.11).

Рис.11. Ситуація у портфелі на 25.06.2008.

Тільки по Башнефть зафіксовано прибуток 0,5$.

Якщоб при відстежуванні динаміки ринку вчасно спрацювали установлені сигнали, те хоча б один з інструментів досяг піка своєї прибутковості.

Перейдемо до продажу акцій. Для цього клацнемо по посиланню Продажа. Після цього відкриється вікно з таблицею найменувань усіх паперів портфеля й основною інформацією щодо кожного папера. У лівому стовпчику вкажемо, який з паперів будьмо продавати, а в крайньому правому - введемо кількість акцій для продажу. Після цього слід натиснемо кнопцю Продать для підтвердження намірів щодо продажу.

6) Перегляд балансу і історії угод

Клацнувши по посиланню История (рис.12), можно побачити хронологічний список усіх зроблених операцій щодо купівлі/продажу цінних паперів, розбитий на сторінки по 20 операцій на кожній. Весь список можна відсортувати по зростанню чи убуванню даних у кожному із стовпчиків.

Рис.12. Історія

Активізація посилання Баланс приведе до появи сторінки із сумарними показниками результатів діяльності в двох валютах (рис.13): спочатку показано загальний баланс обраного портфеля, а нижче дається розшифровка окремо по корпоративних паперах і по держоблігаціях.

Рис.13. Баланс після продажу 3-х інструментів портфелю

Сумма инвестиций - загальна сума коштів, які початково інвестовані в покупку цінних паперів, що знаходяться в даний момент у поточному портфелі цінних паперів;

Комиссия - загальна сума комісійних зборів, сплачена по угодах з цінними паперами, що знаходяться в даний момент у поточному портфелі.