Смекни!
smekni.com

Телекомунікаційний ринок України (стр. 3 из 5)

Виходячи із наведеної таблиці, залишається зробити висновок, що найбільші GSM-оператори починають поступово списувати неактивні SIM-карти. Так за минулий місяць в "Київстару" різниця між активованими й списаними картками склала 161 тисячу на користь списаних. В "МТС-Україна" ситуація аналогічна, тільки от масштаб цифр ще більш істотний, перевага списаних номерів склала 244 тис. шт.

Після переходу на нову систему підрахунку абонентів і великих списань, Beeline знову показав позитивну статистику. Так за останній місяць зими його абонентська база збільшилася майже на 0,5%. Після зимової сплячки, "бджоли" знову почали збільшувати свій рій. Зате life:), не знижуючи обертів, продовжує активними темпами набирати до своїх лав нових абонентів. Ще трохи, і власників SIM-карти зі смайликом буде вже 10 мільйонів.

Якщо дивитися на кількісні показники, то найвищий приріст абонентської бази в CDMA-оператора "Телесистеми України", що надає послуги мобільного зв'язку під брендом PEOPLEnet. Однак настільки високий результат отриманий не завдяки підключенням нових абонентів, а шляхом об'єднання в підрахунках баз цієї компанії й оператора CST Invest. Чисте ж підключення PEOPLEnet склало трохи менше шести тисяч абонентів.

До речі, на сьогодні PEOPLEnet має найбільшу абонентську базу серед CDMA-операторів, однак протриває це не довго, адже вже незабаром повинні закінчитися всі формальності із придбанням компанією ITC оператора "Велтон.Телеком". Тоді завдяки об'єднанню двох великих гравців CDMA-ринку, з'явиться новий сильний гравець, здатний затьмарити успіхи як PEOPLEnet, так і національного "Інтертелекому".

Ринок інтернету в Україні.

Види доступу.

Якщо раніше, більшість інтернетників використововали комутований доступ — dial-up, який здійснюється за допомогою звичайної телефонної лінії, що забезпечує низьку швидкість — до 56 кбіт то зараз ситуація змінилася. Все більше і більше людей корисутются послугами виділених високошвидкісних ліній для доступу в інтернет.

Ємність ринку

* чисельний обсяг ринку — 2,5 —9,8 млн. чол.

* кількість сталих користувачів тенет — 1 —1.5 млн. чол.

* ємінсть ринку — $144 млн. — (2005)

За інформацією НКРЗ, кількість української інтернет-аудиторії складає від 2,5 до 9,8 мільйонів клієнтів. В той же час, за даними Інтернет-асоціації України (ІНАУ), кількість постійних користувачів Мережі не перевищує 1—1.5 мільйонів чоловік.

Ємність ринку за засобами

* dial-up — 75%

* виділені лінії — 11%

* кабельні мережі та радіодоступ — 5%

* DSL — 2%

* Ethernet-доступ — 2%

Згідно з даними асоціації "Телас" сьогодні 75% ринку доступу припадає на dial-up. З чверті, що залишилася, 11% — на виділені лінії, по 5% — на кабельні мережі і радіодоступ, 2% — на технологію DSL. Ще 2% займають локальні мережі, реалізовані за допомогою технології Ethernet.

Ємність ринку за регіонами.

У структурі ринку Київ, який генерує близько 60% його доходів, як і раніше на голову випереджає регіони. Але останнім часом на місцях активно скорочується відставання від столиці.

Торішнє (2005) зменшення частки Києва в доходах ринку до 58% (у 2004 р. — 65%) експерти пояснюють зміною тарифів.

Найкрупніші оператори

* "Укртелеком",

* "Фарлеп"

* "Оптіма"

* "Воля-Кабель"

* "Ґолден телеком"

* "Лакі Нет"

При тому, що на ринку сьогодні працює близько 4,5 тисяч провайдерів, більше 60% доходів одержують шість найбільших компаній — "Укртелеком", "Фарлеп", "Оптіма", "Воля-Кабель", "Ґолден телеком" і "Лакі Нет".


4. Діяльність ВАТ "Укртелеком" на ринку зв`язку

Вiдкрите акцiонерне товариство створене 5 сiчня 2000 року. До складу товариства входить 33 фiлiї. У вiдкритому акцiонерному товариствi сформовано дворiвневу централiзовану вертикальну систему управлiння; функцiонують органiзацiйнi спецiалiзованi структури з експлуатацiї первинної мережi зв`язку; експлуатацiї мiсцевих мереж зв`язку та радiофiкацiї, обслуговування споживачiв та продажу послуг. Останні зміни до організаційної структури товариства затверджено станом на 27 січня 2006 року.

Відповідно до рішення Загальних зборів акціонерів від 26 квітня 2006 року Філію "Центральна міжнародна та міжміська телефонно-телеграфна станція ВАТ "Укртелеком" перейменовано на "Філія інформаційно-комунікаційних систем ВАТ "Укртелеком".

ВАТ "Укртелеком" є єдиним в Україні оператором, який надає послуги фіксованого телефонного зв’язку по всій території країни для всіх категорій споживачів як в міській, так і в сільській місцевості. Як провідний оператор Укртелеком забезпечує високоякісний місцевий, міжміський та міжнародний телефонний зв’язок, надає громадянам України широкі можливості для спілкування між собою та з усім світом.

Для задоволення потреб своїх клієнтів, які тимчасово не можуть скористатись домашнім або офісним телефоном, Укртелеком надає послуги таксофонного зв’язку практично на всій території країни, в тому числі у віддалених та малонаселених регіонах. Більшість таксофонів є універсальними, з яких надаються послуги міського, міжміського та міжнародного телефонного зв’язку. Реальну економію при дзвінках за кордон, можна отримати використовуючи універсальні передплачені картки "ВСЕсвіт".

Товариство докладає значних зусиль для забезпечення потреб абонентів у послугах доступу до мережі Інтернет. До послуг громадян найпопулярніша в Україні торгова марка "ОГО" — широкосмуговий доступ до мережі Інтернет за технологією АDSL. Великим попитом користується послуга комутованого безпарольного доступу до мережі Інтернет, яка надається під торговою маркою "Відкритий доступ".

Інтернет.

Послуга ОГО! базується на технології ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). ADSL – це технологія , яка дозволяє організувати постійно діючий високошвидкісний доступ до Інтернет по існуючій телефонній лінії.

При користуванні Інтернет телефонна лінія залишається вільною, і Ви можете одночасно працювати в Інтернет та розмовляти по телефону. Причому, якість кожної з послуг залишається неодмінно високою, оскільки вони жодним чином не впливають одна на одну.

Переваги користування послугою ОГО!

Постійний доступ до Інтернет Для Вас виділено окремий порт на телефонній станції ВАТ "Укртелеком". Отже, Ви ніколи не почуєте сигналу "зайнято" та у будь-який час можете отримати доступ до мережі Інтернет.

Висока швидкість передачі даних Висока швидкість приймання/передавання даних дозволить Вам комфортно працювати в Інтернет та максимально використовувати його ресурси і можливості – працювати з веб-сайтами, швидко завантажувати великі за об'ємом файли, завантажувати та обмінюватись аудіо та відео файлами, спілкуватись та обмінюватись даними в реальному режимі часу*.

*Примітка. Конкретні параметри підключення до мережі Інтернет за технологією ADSL (якість, швидкість) обумовлюються технічними характеристиками Вашої абонентської телефонної лінії та визначаються після тестування, що проводиться спеціалістами ВАТ "Укртелеком" при підключенні.

Простота замовлення послуги Ви можете замовити послугу ОГО! по телефону, електронною поштою або факсом – вибір за Вами*. Наші фахівці зв’яжуться з Вами та узгодять деталі Вашого замовлення.

*Примітка. Інформацію про номери телефону/факсу та адресу електронної пошти, за якими можна замовити послугу "ОГО!" у Вашому місті (населеному пункті), дізнайтесь на сайті тієї філії Укртелекому, послугами якої Ви користуєтесь, або за телефоном 0-800-506-800 (дзвінки з мережі ВАТ "Укртелеком" безкоштовні).

Зручність та легкість користування Фахівці ВАТ "Укртелеком" підключать Ваш персональний комп’ютер до Інтернет (комп’ютер має бути обладнаний мережною Ethernet картою чи USB-портом) та ознайомлять Вас з можливостями замовленої послуги.

Крім того, Ви можете самостійно настроїти на своєму комп’ютері доступ до Інтернет за допомогою установчого диску, який буде надано Вам у комплекті з модемом.

Безпроводовий доступ до інтернету.

РадіоСпот (безпроводовий доступ до інтернету) - широкосмуговий безпроводовий доступ до глобальної мережі Інтернет за технологією Wi-Fi гарантованої швидкості від компанії ВАТ "Укртелеком".

Ключові переваги послуги:

* постійне підключення: доступ до Інтернет 24 години 7 днів на тиждень;

* висока швидкість передавання даних: до 2048 кбіт/с;

* мобільність: можливість пересуватися у межах W-Fi зони не перериваючи з’єднання;

* простота активації з’єднання з Інтернетом;

* роумінг: доступ на всіх Wi-Fi зонах Укртелекому.

Технологія:

Wi-Fi (абревіатура від Wireless Fidelity) один із форматів передачі цифрових даних радіоканалами, який використовують для підключення до глобальної мережі Інтернет та WLAN (безпроводовим локальним мережам), а точніше, сімейство стандартів IEEE 802.11. Для надання доступу до Інтернету в певній зоні встановлюють точки доступу (Access Point). Технологія забезпечує гарантований зв’язок із точкою доступу на відстані 50-100 метрів та може одночасно підтримувати декілька десятків активних користувачів. Стійкий та якісний зв’язок між всіма точками доступу забезпечують повноцінний роумінг, який дозволяє користувачеві пересуватись по всій зоні покриття, не втрачаючи при цьому постійне підключення до мережі.

Місцевий телефонний зв’язок.

Місцевий телефонний зв’язок — це послуга, яка забезпечує доступ до телекомунікаційної мережі ВАТ "Укртелеком", та надає користувачуможливість спілкуватись з особами, які знаходяться в тому ж місті (районі).

Послугами місцевого зв’язку можна користуватись з домашнього телефона, телефонів підприємств та організацій, з таксофонів, з автоматизованих переговорних пунктів у відділеннях "Телекомсервіс".

Встановлення домашнього телефону та надання послуг телефонного зв’язку здійснюється на основі укладеного договору на надання телекомунікаційних послуг (послуг електрозв’язку) між ВАТ "Укртелеком" і абонентом.