Смекни!
smekni.com

Характеристика та використання систем відеоспостереження (стр. 6 из 12)

Robot

Широко відома фірма, що прославилася своєю моделлю MV-16i. Свого часу мультиплексор MV16i провів революцію в системах відеоспостереження. Це був, на наш погляд, кращий мультиплексор по відношенню ціна – якість. Під торговою маркою Robot поставляються монохромні і кольорові моделі, сімплексні і дуплексні. В даний час кращими споживчими якостями володіє модель MV16p. Цей мультиплексор має виходи детектора активності по кожному каналу, високий дозвіл і порівняно низьку для даного класу ціну.

Gyyr

Стандартний набір для пристойних торгових марок – 9- і 16- розрядні мультиплексори - монохромні і кольорові моделі, сімплексні і дуплексні. Всі моделі мають вбудований детектор активності в кожному каналі. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп -кадра. Моделі цієї серії підтримують управління по інтерфейсу RS-485 і RS-232, що дозволяє будувати розподілені системи, об'єднані в мережу, а також програмувати і управляти за допомогою комп'ютера.

ATV

Широка лінійка включає ряд 4-, 9-, і 16- канальних сімплексних, дуплексних і триплексных моделей, кольорових і монохромних. Відмітна особливість – ІК-ПУЛЬТ управління для всіх моделей. Є вбудований детектор руху і детектор активності. Підтримується режим електронної лупи і стоп-кад-ра. Для об'єднання в мережу і управління використовується інтерфейс RS-232. У мережу об'єднуються до 63- мультиплексорів.

G2

У каталозі фігурують тільки три моделі мультиплексорів. А ось на сайті російського представництва їх вже 6 - 4--, 9-, і 16- канальні дуплексних моделеи, кольорові і монохромні. Всі моделі мають вбудований детектор активності в кожному каналі. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп – кадру. Моделі цієї серії підтримують управління по інтерфейсу RS-232.

Impac Technologies

У серії Calibur є 4-х, 8-ми, 10-ти, 16-ти і 32-х канальні сімплексні, дуплексні і триплексные моделі, кольорові і монохромні. Є вбудований детектор руху і детектор активності (сітка 16х16) в кожному каналі, для об'єднання в мережу використовується інтерфейс RS-485. Телеметричний контроллер дозволяє управляти камерами на поворотних пристроях. Підтримуються режими електронної лупи і електронного стоп - кадру.

Computar

У серії DPLEX є 4-, 9- і 16- канальні дуплексні моделі. Є вбудований детектор активності, використовуваний для динамічного розподілу часу запису. Підтримується режим електронної лупи. Можливість управління по RS-232 або із зовнішньої клавіатури. У серії Vision Station існує можливість 12-ти кратного збільшення.

Sony

Фірма Sony випустила 10- канальний сімплексний і 16- канальний дуплексний мультиплексори, кольорові і монохромні. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп-кадру.

Sanyo

Фірма Sanyo випускає ряд 4-, 9-, 10- і 16- канальних сімплексних і дуплексних моделей, кольорових і монохромних. Нові моделі MPX – xx162 і MPX – xx92 мають вбудований інтелектуальний детектор активності в кожному каналі. Детектор активності має вихід по кожному каналу. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп -кадра. Моделі цієї серії підтримують управління по протоколу SSP, що дозволяє будувати розподілені системи, об'єднані в мережу по інтерфейсу RS-485. Можливе управління декількома мультиплексорами (а також магнітофонами і ТБ камерами) за допомогою спеціального контроллера VSP-7000.

Panasonic

У всіх моделях програмування здійснюється за допомогою екранного меню. Є режим електронної лупи і детектор пропажі відеосигналу. Висока якість зображення: 720х582 крапки. WJ-FS-616 – кольоровий дуплексний 16-ти канальний мультиплексор. Має вбудований контроллер для управління камерами з поворотним пристроєм. Можливе підключення комп'ютера по інтерфейсу RS-232C. По інтерфейсу RS-485 можна об'єднати декілька мультиплексорів, при цьому можливе управління до 64- камер.

HiTron

Найбільший південнокорейський виробник CCTV. Випускає ряд 4-, 9- і 16- канальних сімплексних і дуплексних моделей. Всі моделі мають вбудований детектор активності в кожному каналі. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп-кадру. Моделі цієї серії підтримують управління по інтерфейсу RS-485, що дозволяє будувати розподілені системи, об'єднані в мережу.

Samsung

Випускається дві моделі мультиплексорів 8- канальні і 16- канальні сімплексні і дуплексні. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп- кадру. Підтримується управління по інтерфейсу RS-232C.

WOOJU

Випускається дві моделі дуплексних мультиплексорів - 8- канальні і 16- канальні. Підтримується управління по інтерфейсу RS-232C. Вбудований детектор активності.

Fine

Тайваньська фірма випускає ряд мультиплексорів, в який входять 9- і 16- канальні дуплексні моделі, кольорові і монохромні. Всі моделі мають вбудований детектор активності в кожному каналі. Є вбудований годинник з календарем, підтримується режим електронної лупи і стоп- кадру. Моделі цієї серії підтримують управління по інтерфейсу RS-232С.

Appro

4- і 16- канальні дуплексні моделі мають вбудований детектор активності. Можливе дистанційне керування з виносної клавіатури.

Topica

Два прості мультиплексори – 4- і 8- розрядні можуть знайти своє застосування нескладних системах.

Переваги мультиплексорів

· Запис зображення від декількох камер на один магнітофон.

· Відтворення високої якості, оскільки записується повний кадр.

· Моніторинг подій.

· Очевидна економія апаратних засобів.

· Ефективне використання часу персоналом СБ.

· Інтегрованість в складні охоронні комплекси.

Підводячи короткий підсумок, можна сказати, що мультиплексор, як багатофункціональний прилад, значно покращує якісні характеристики системи відеоспостереження і полегшує працю оператора.

Автори не претендують на абсолютну повноту викладеного вище за матеріал. Проте ми сподіваємося, що цей матеріал допоможе вам зрозуміти, для чого призначені мультиплексори, які їх функціональні і технічні особливості, розібратися у всьому різноманітті торгових марок, що поставляються до Росії.

Гарантії

Надання гарантії -- це найголовніше. І, проте, я з повною упевненістю можу сказати, що 80% людей, що набувають устаткування для охоронних систем відеоспостереження, і приблизно таке ж число тих, хто таке устаткування продає, мало знають або зовсім не мають уявлення, що мається на увазі під гарантійними зобов'язаннями виготівника. Перше, що очевидно -- гарантія в більшості випадків не покриває витрати по роботі техніків-ремонтників безпосередньо на місці експлуатації устаткування, час проїзду до місця експлуатації і назад, витрати по перевезенню або інші супутні витрати.

Другим "хворим местомом" більшості гарантій є документація. Якщо ваша "професійна" сервісна компанія видала вам квитанцію або який-небудь інший листок паперу, на якому всього лише і вказано, що 4 червня 2005 року ви придбали 25 телекамер WDI-4784 за таку-то суму -- вважайте, що ніяких гарантійних претензій ви вже не зможете пред'явити. Найчастіше, на підтвердження претензії ви повинні представити в гарантійну службу правильно оформлений документ.

У такому "правильно оформленому документі" повинні бути вказані дата покупки, найменування компанії-продавця, і, що ще важливіше, найменування моделі і її заводський серійний номер. Тому, якщо ви дійсно придбали 25 телекамер WDI-4784, то їх заводські номери повинні бути вказані в квитанції, а інакше вам доведеться забути про гарантію. Гарантія -- це особиста відповідальність кінцевого користувача. Хороша, професійна сервісна служба або инсталляционная/системотехническая компанія поклопочуться про правильне оформлення всіх сервісних паперів, квитанцій, розписок і необхідної документації і врученні їх клієнтові після закінчення інсталяції. А грамотний кінцевий користувач на цьому наполягатиме.

Контракти на обслуговування

Далі ми оформляємо контракт на обслуговування. Він є домовленістю сторін, згідно якої передбачаються декілька варіантів, кожен за окремою вартістю, і що кожен грунтується на певних послугах, що надаються кінцевому користувачеві. Такі варіанти включають наступне (але не обмежуються ним):

1. Енне або необмежене число викликів для виконання технічного обслуговування або ж необмежене число службових викликів з «обмеженнями».

2. Гарантований час реагування на виклик з моменту його подачі.

3. Гарантований термін знаходження устаткування в ремонті.

4. Заміна устаткування або його надання в тимчасове користування.

5. Щоквартальні огляди.

6. Автоматична пролонгація контракту щорічно або раз на два роки з вказівкою зміни вартості.

Більшість контрактів на обслуговування включають велике число візитів технічних фахівців обслуговуючої компанії. Деякі передбачають необмежене число таких візитів. Це важливий пункт, оскільки якщо система інстальована і обслуговується належним чином, то чому я обмежуватиму кількість викликів? Тому що на місці, в процесі експлуатації всяке може трапитися. удар блискавки, повінь, скачки напруги, короткі замикання, перелякані працівники і тому подібне. В даному випадку компромісним рішенням буде, якщо провайдер технічних послуг передбачить необмежену кількість викликів для вирішення конкретних проблем, пов'язаних з системою і устаткуванням, але ті виклики, які пов'язані з фізичними пошкодженнями в результаті дії природних явищ або короткого замикання, повинні бути оплачуваними.

Гарантований час реагування на виклик означає, що сервісна фірма зробить все можливе для підтримки вашої програми безпеки. Вони обіцяють приїхати на місце і зайнятися вирішенням проблеми або усуненням несправності в проміжок від 15 хвилин до 48 годин з моменту телефонного дзвінка ваших співробітників про потребу в технічній допомозі. В більшості випадків, середнім часом реагування на службовий виклик буде період о 24 годині. Ви, проте, можете додати "особливі обставини" або устаткування, відносно яких ви чекаєте або вимагаєте приїзду технічного персоналу протягом 1 години або біля того. Це означає, що провайдер техобслуговування гарантує, що у нього завжди будуть фахівці, які зможуть приїхати на ваш об'єкт протягом години (при необхідності вони будуть зняті з іншою, менш термінової роботи). І це також означає, що щомісячні і річні витрати на техобслуговування зростають пропорційно вашим потребам.