Смекни!
smekni.com

Система передачі "Сопка-4" (стр. 2 из 2)

Система СЗ призначена для організаційно-оперативного телефонного зв’язку технічного персоналу між прикінцевими пунктами, ОРП та НРП. Для забезпечення нормальної експлуатації лінійного обладнання та лінійно-кабельних споруд передбачається два різновиди СЗ: постанційний СЗ, для організації зв’язку між прикінцевими пунктами, дільничний СЗ – для організації зв’язку між суміжними пунктами, що обслуговуються, а також для їх зв’язку з НРП.

Передача сигналів СЗ здійснюється без перерви у зв’язку, введенням одночасно з інформаційним сигналом в цифровий потік додаткових бітів. Канали ПСЗ дублюють один одного. Для збільшення надійності каналів ДСЗ прийом та передача сигналів по них ведеться за двома системами одночасно.

В апаратурі "Сопка-4" передбачена система сигналізації, яка забезпечує контроль дієздатності найбільш важливих вузлів обладнання. Пристрої сигналізації спрацьовують при всіх видах аварій. Внаслідок спрацьовування пристроїв сигналізації забезпечується вмикання світлової сигналізації безпосередньо на стояках, надходження СІАС безпосередньо у загальну сигналізацію системи, видача сигналу в секцію технічного обслуговування, а при необхідності – виклик техніка.

В системі "Сопка-4" на кожному пункті, що обслуговується, здійснюється транзит четвіркового цифрового потоку без апаратури часового групо утворення. В системі "Сопка-4" передбачена можливість виділення на кожному НРП одного стандартного цифрового потоку зі швидкістю 2,048 Мбіт/с для спецспоживача, цей потік вводиться на будь-якому пункті додатково до основного інформаційного потоку.

Електроживлення апаратури лінійного тракту, яка розміщується в пунктах, що обслуговуються, здійснюється від джерел постійного струму напругою від -21,6 до -28,8 В або від -54 до -72 В з заземленим позитивним полюсом. Живлення апаратури, що міститься в уніфікованому контейнері НРП, здійснюється від автономного джерела живлення постійного струму – РІТЕГ.

Потужність, що споживається блоками лінійних регенераторів, ТМ, СЗ а також комплексом здавачів стану контейнерів типу НРПГ-4-О, не перевищує 45 Вт, термін дії РІТЕГ – 10 років, один РІТЕГ забезпечує живлення НРП двох систем передачі, що розміщуються в одному контейнері, маса РІТЕГ – 1200 кг.

В табл. 1 наведені технічні дані ВОСП "Сопка-4".


Таблиця 1 – Технічні дані ВОСП "Сопка-4"

Параметр Значення
Система зв’язку Однокабельна, двоволоконна
Кількість каналів ТЧ, що організуються по двох ВС 1920
Максимальна довжина лінійного тракту, км 830
Максимальна відстань між двома сусідніми ОРП, км 240
Кількість регенераційних дільниць, не більше 8
Швидкість передачі, Мбіт/с 139,246
Лінійний код 10ВІРІR
Лінійна швидкість, Мбіт/с 167,1168
Код четвіркового стика СМІ
Енергетичний потенціал, дБ 38
Коефіцієнт помилок лінійного тракту максимальної протяжності, не більше 10-8
Довжина хвилі оптичної несучої, мкм 1,3
Тип лінійного ОК Одномодовий