Смекни!
smekni.com

Проект волоконно-оптичної системи передачі (стр. 4 из 4)

2.7.4 Організація живлення НРП

Електроживлення обладнання НРП розраховане на роботу від пристрою дистанційного харчування (УДП) по окремо прокладеному кабелю, або по мідних жилах ОК, або від автономного джерела живлення. Стійка дистанційного живлення (СДП-О) забезпечує електроживлення до двох НРП, по одному в кожну сторону. В якості автономного джерела живлення НРП передбачається використовувати термоелектричний генератор (РІТЕГ).

2.8 Розрахунок обладнання

Обладнання обирається згідно зі схемою організації зв’язку та з урахуванням необхідної кількості каналів. При застосуванні апаратури СОПКА в ЛАЦ розміщується обладнання лінійного тракту, часового групо утворення, дистанційного живлення, СС і ТМ, а також випробувальне, комутаційне, струморозподільче і допоміжне. При розробці апаратури СОПКА було створене обладнання лінійного тракту: СОЛТ-О, СТМСС, СДП-О і НРП-О. Обладнання часового групо утворення являється уніфікованим і застосовується в ЦСП працюючих як по мідному так і по ВО кабелю.

Для підключення цифрового потоку зі швидкістю передачі 2048 кбіт/с застосовується стояк СП ПГ-ПРГ, для перемикання цифрових потоків зі швидкістю ПРД 8448 кбіт/с і 34368 кбіт/с використовується стояк СП ВГ-ТГ, а для перемикання каналів ТЧ – проміжний стояк перемикання ПСП. Для випробування каналів ТЧ використовуються стояки ИС-1У, ИС-2У, ИС-1УВ, ИС-2УВ. В якості струморозподільчої апаратури можна використовувати щит рядового захисту – ЩРЗ-24, або стояк допоміжний торцевий СВТ.


Тип ОК
Система передачі Кількість СП Назва стійок Кількість стійок
КП-1 ОРП-2 КП-3 Всього
ОКЛБ-01-0,3/3,5-8 СОПКА-3м 2 СОЛТ-О, СВВГ-У, СТМСС, СТВГ-У, СДП-О, САЦК-1 11 22 11 4
22 22 22 6
11 1 1 3
1 1 1 3
1 1 1 3
7 2 7 16
Апаратура переключення трактів СП ВГ-ТГ, СП ПГ-ПРГ, ПСП-О 5 5 5 15
4 4 4 12
Випробувальна апаратура ИС-1У-В, ИС-2У-ВЩРЗ-24 2 2 2 6
1 1 1 3
1 1 1 3
Струморозпо-дільча (допоміжна) апаратура СВТ

СОЛТ-О – стійка обладнання лінійного тракту оптична призначена для передачі і прийому по оптичному кабелі цифрових потоків зі швидкістю передачі 8448, 34368, 139264 кбіт/с і сполучення апаратури часового групо утворення з оптичним кабелем.

СТМСС – стійка телемеханіки і службового зв’язку призначена для збору і відображення інформації про стан датчиків на контрольованих ОП, ОРП, НРП-О і для організації службового зв’язку.

СДП-О – стійка дистанційного живлення НРП-О.

САЦК-1 – стійка аналого-цифрового каналоутворення, забезпечує в

тракті передачі формування цифрового потоку зі швидкістю передачі 2048 кбіт/с із 30 каналів ТЧ і одного основного цифрового каналу (ОЦК) і зворотне перетворення в тракті прийому.

СВВГ-У – стійка вторинного часового групо утворення призначена для формування із чотирьох цифрових потоків зі швидкістю передачі 2048 кбіт/с цифрового потоку зі швидкістю передачі 8448 кбіт/с в тракті передачі і зворотного перетворення в тракті прийому.

СТВГ-У – стійка третинного часового групо утворення призначена для формування із чотирьох цифрових потоків зі швидкістю передачі 8448 кбіт/с цифрового потоку зі швидкістю передачі 34368 кбіт/с в тракті передачі і зворотного перетворення в тракті прийому.

СП ПГ-ПРГ – стійка переключення первинних і передгрупових трактів. В ЦСП і ВОСП стійка СП ПГ-ПРГ застосовується для переключення цифрових потоків зі швидкістю передачі 2048 кбіт/с.

СП ВГ-ТГ – стійка переключення вторинних і третинних групових трактів. В ЦСП і ВОСП застосовується для переключення цифрових потоків зі швидкістю передачі 8448 і 34368 кбіт/с.

ПСП-О – проміжна стійка переключень на 600 шести провідних кроссировок.

ІС-1У-В – випробувальна стійка. Забезпечує випробування і переключення 370 вхідних або вихідних каналів ТЧ.

ІС-2У-В – випробувальна стійка. Забезпечує перевірку комутаційних каналів, вимірювання в каналах ТЧ.

СВТ – стояк допоміжний торцевий призначений для розподілення ланцюгів живлення постійного струму напруги 24В+10%, захисту ланцюгів живлення при скачкообразних змінень струму в загрузці, організації СС, рядової сигналізації про несправність.



Список використаної літератури

волоконна оптична система передача зв'язок

1.Матеріали директивних документів Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. К.: Преса України, 2004.

2. Методические рекомендации к КП по разделу “Линейно-апаратный цех” Сост. Э.М. Антонов; ОЭИС. Одесса, 1985. - 40 с.

3. Проектирование волоконно-оптических линий передачи. Часть 1. Линейный тракт: Метод. пособие / Сост. В.М. Захаров, О.Н. Кись. Одесса, 1992. 22 с.

4. Проектирование волоконно-оптических линий передачи. Часть 2. Аппаратура ВОЛП: Метод. пособие / Сост. В.М. Захаров, О.Н. Кись. Одесса, 1992. 31 с.

5. Методичний посібник з курсового та дипломного проектування