Смекни!
smekni.com

Узбережжя і курорти Іспанії (стр. 2 из 3)

Курорт Торревьеха ("стара вежа") славиться і своїм знаменитим фестивалем "Хабанери". У центрі Коста Бланка розташовується Аликанте. Він славиться своїми двома великими пляжами і великою арабською міцністю Санта - Барбара на скелі Бенакантил. Готична церква Иглесия - де - Санта - Марія була побудована недалеко від замка на місці мусульманської мечеті. Собор Сан - Николас - де - Бари і замок Кастильо - де - Сан - Фернандо вважаються одним із самих значних історичних пам'ятників міста.

Бенидорм вважається одним із самих популярних місць відпочинку в Іспанії. Він розкинувся на березі пляжів Плая - де - Леванту і Плая - де - Пониенте, що з'єднуються в невеликої скелі з оглядовою площадкою. Головне місце в місті - набережна з низкою найрізноманітніших магазинів і сувенірних крамничок , ресторанів, кафе і барів. У центрі Бенидорма знаходиться величезний парк водних атракціонів "Акваландия" з басейнами, водяними гірками і печерами. Альтеа - невелике містечко, що прекрасно зберіг архітектуру колишніх часів. Він пишається своїми численними художніми галереями і кам'янистими пляжами.

Кальпе розташовується в підніжжя гори, що вдасться в море , Ифач. Стародавня оглядова вежа на вершині гори є своєрідним символом узбережжя Коста Бланка. У подножья гори знаходиться заповідна паркова зона, де представлена більш 300 видів рослин. Хавея - одне з найстарших міст узбережжя, розташовується між мисами Нао і Сан - Антонио. Місто залучає прекрасними умовами для спокійного сімейного відпочинку й оригінальними церквями: церква XV в. у готичному стилі і сучасний храм у виді корабля. Історико-етнографічний музей Хавеи пропонує цікаву колекцію предметів від палеоліту до мавританського періоду. У Дениа збереглися стіни і вежі замка, побудовані маврами. На площі Пласа - де - Конститусьон височіє церква XVІІІ в.

Коста Бланка можна розділити на два різних регіони. На Північ з гірським масивом расположившийся паралельно морю й іноді спускається до нього , формуючи стрімчаки; і на Південь з великою рівниною з острівцями з піску, пальм і осаджень солі уздовж узбережжя. Мандрівник може вибирати кожної з куточків цього узбережжя, від найбільш гучного і космополитного до, таких де усе ще зберігся сільський провінційний б'є. Ланшафты Коста Блаки нескінченно різноманітні, від гір, зі звивистими догогами з видами на долини покриті апельсиновими деревами і схилами изрезанныие терассами, що обробляли ще маври, до величезних пальмових гаїв на рівнинах, посаджених финикийцами.

Кожного туриста CostaBlanca полонить райдужним-сліпучим сяйвом сонця і морських хвиль, магічною білизною прибережних міст, найчистішими пляжами, оточеними маслиновими, апельсиновими деревами і пальмами, загадковою красою архітектури, що сполучить романські, мавританський, готичний стилі з елементами модерну і футуризму, блиском вогнів затишних барів і ресторанів, енергією дискотек, ностальгічним чарівністю музичних кафе, світлим зачаруванням мальовничих народних свят. Аматорів подорожей, що жадають нових вражень і відкриттів, чекають прекрасні церкви і собори з куполами, покритими блакитними кахлями, що застигли на пагорбах середньовічні фортеці, серпантини гірських доріг , древні храми, вирубані в скелях, корида з найвідомішої тореро Іспанії.

Коста Брава


Коста Брава - так з кінця минулого століття називається північна частина узбережжя Каталонії від міста Blanes до границі Франції. Коста Брава по праву вважається одним із самих мальовничих місць на узбережжя . Тут гори спускаються до моря, а море вузькими бухтами врізається в берег. Між червонуватих скель, що поростили соснами, у прозорої бірюзової води ховаються затишні маленькі пляжі.

Розташувавши уздовж узбережжя, курорти Blanes, LloretdeMar, TossadeMar пропонують недорогий відпочинок, тому туристи охоче їдуть сюди цілими родинами . Безумовно, діти будуть у захваті від аквапарков, тематичного парку Marіneland, міні-зоопарку Aqualeon і сьогодення лицарського турніру.

На цьому узбережжі знаходиться пташиний заповідник Аигуамольс і перший в Іспанії морський природний заповідник- острова Медес, у якому живуть кілька десятків найцікавіших видів риб, морських тваринних і водоплавних птахів.

Завдяки незначному хвилюванню на море і м'який клімат, Коста Бравий - дійсний рай для аматорів вітрильного й іншого видів водного спорту. Активним і допитливим туристам представиться можливість удало сполучити приємне з корисним - чергуючи відпочинок на пляжі з екскурсіями.

Улітку міста (Blanes, TossadeMar і LloretdeMar) узбережжя зв'язані морським повідомленням - між ними кілька разів у день курсують катера. Ціна квитка на катер складає 3-8 Євро в одну сторону в залежності від відстані. Але і по суші можна буде переміщатися без проблем: між курортами ходять автобуси-експреси по маршруті TossadeMar- LloretdeMar- Barcelona приблизно 7 разів у день і квиток коштує близько 6 Євро. Blanes , Barcelona і Gіrona зв'язані між собою залізничним сполученням. Відправлення поїздів здійснюється з проміжком 30-50 хвилин (уночі рух припиняється), а вартість квитка варіюється в залежності від дня тижня й орієнтовно складає 6 Євро. У Lloret de Mar, поруч із залізничною станцією, розташований автобусний термінал, відкіля здійснюється зв'язок із усіма курортними центрами узбережжя.

Тосса-де-Мар

Тосса-де-Мар (75 км до півночі від Барселони) по праву вважається найкрасивішої , світлої і потопаючої в зелені частиною Каста Брава. Це один із самих мальовничих городовкоста-Брава, оспіваний поетами і служивший джерелом натхнення багатьом художникам, ще на початку 20-х років був відомий як місце відпочинку багатих європейців. Великий міський пляж граничить з однієї сторони з порізаним скелястим берегом, де морські стрімчаки утворять глибокі гроти, вузькі протоки і відокремлені бухти, залучаючи мрійників, романтиків і дослідників підвідного світу . З іншої сторони від міського пляжу розташований один із самих знаменитих національних пам'ятників Коста-Брава - середньовічний місто-міцність VіlaVella ("старе селище"). Один із самих улюблених туристами прогулянкових маршрутів проходить по кам'яним сходам, що поступово піднімаються до цього місто^-міцності і по його звивистих пішохідних доріжках, спеціально прокладеним для відвідувачів. З висоти міцності відкривається чудовий вид на море і прилеглі околиці, а численні ресторани і кафі , розташовані по шляху , запрошують усіх бажаючих відпочити, послухати колоритні іспанські мотиви і спробувати місцеві делікатеси.

Завдяки добре розвитий транспортній системі можна без праці відвідати сусідні курорти узбережжя, скориставшись маршрутними автобусами або зробивши приємну і пізнавальну морську прогулянку на туристичному катері.

Бланес (60 км до півночі від Барселони) - теж два міста в одному. Один їх найбільш відомих морських курортів Коста Брава, ніколи колишнім рибацьким сільцем. В останні десятиліття він перетворився у великий туристичний центр із порівняно тихою і затишною атмосферою, що не заважає йому залишатися містом вічного свята.

Бланес є найстаршого і самого південним із усього міст узбережжя Коста-Брава. Місто являє собою мальовничий контраст історії, втіленої в збереженим до наших днів середньовічних пам'ятниках, кварталах і будинках староиспанской будівлі , і стрімко наступаючої сучасної реальності, що принесла бурхливий розвиток курортного туризму.

В даний час Бланес - це оживлений морський курорт, що розташовує широкою інфраструктурою першокласних готелів, ресторанів, барів, кафе і нічних розважальних центрів.Величезна самотня скеля, що урізалася в море недалеко від берега, умовно розділяє місто на двох частин - північну і південну. Більшість готелів зосереджена в південній частині міста, недалеко від пляжу в спокійній парковій зоні. У північній частині розташований рибальський порт, що щодня постачає місто свіжими морськими продуктами, що є основою для готування місцевих делікатесів, а також затишні кафе і ресторани з чудесним видом на море і порт. У верхній частині міста, за портом, знаходиться один із кращих ботанічних садів в Іспанії - "Мар і Мурта", у якому представлено більш 3000 видів екзотичних рослин, привезених з різних провінцій Іспанії, а також з Африки і Південної Америки. Широкі піщані пляжі простираються уздовж усієї міської риси і розташовують усім необхідним для відпочинку на морському березі і занять різними видами морського спорту. Туристичні катери, регулярно відправляються з міського порту в різних напрямках , забезпечують можливість для аматорів пізнавального відпочинку зробити приємну морську прогулянку уздовж берега, помилуватися мальовничими прибережними видами і відвідати сусідні курорти узбережжя. 24-26 липня тут проводиться щорічний ярмарок. Змагання на кращий феєрверк, що проходять у ці дні, - одне із самих цікавих подій на узбережжя . Щодня проводиться рибний аукціон.

Ллорет-де-Мар

Ллорет-де-Мар ( 70 км до півночі від Барселони ) - головний туристичний центр Каталонії й одне з найбільш відвідуваних місць на Средиземноморском узбережжя Іспанії. Уночі місто перетворюється, загоряючись морем різнобарвних вогнів. Оживлені юрби туристів заповнюють його вулиці; починають роботу численні нічні клуби, дискотеки, ресторани і бари, що не закриваються до самої зорі. У 10 хвилинах їзди від центра Ллорет-де-Мар знаходиться відомий аквапарк "Маринелэнд", що пропонує своїм гостям дитячі атракціони і всілякі шоу з морськими твариною. Тут Ви також відвідаєте міні-зоопарк, і знайдете безліч місць, де можна смачно перекусити. У ресторанах можна покуштувати дуже цікаві блюда, в основі яких - маленькі восьминоги, мідії, кальмари, омари і креветки. Славящийся давними туристическими традициями, Ллорет-де-Мар является уникальным курортом, где каждый, независимо от возраста, увлечений и материальных возможностей, всегда сможет сделать свой отдых интересным и разнообразным, совершить массу волнующих открытий и приобрести незабываемые впечатления от посещения Испании.