Смекни!
smekni.com

Організація скотарства і перспективи його розвитку (стр. 10 из 10)

Для підвищення ефективності виробництва молока необхідне використання різних біологічних та організаційно-економічних факторів, спрямованих на збільшення надою молока від корови, поліпшення його якості, зниження собівартості продукції, підвищення продуктивності праці.

Отже, підприємству необхідно підвищити інтенсифікацію виробництва молока та його ефективність для отримання більшого прибутку.

Іншого шляху просто немає: через деякий час Україна вступить у Європейський Союз, і до цього необхідно готуватися сьогодні. У молочній галузі товаровиробникам належить боротися одночасно за підвищення якості продукції і зниження її собівартості. А вести боротьбу з європейськими конкурентами можна лише за допомогою їхніх же новітніх технологій, переозброюючи свої ферми і доїльні блоки високопродуктивним устаткуванням. У цій трудомісткій і витратній справі сільгоспвиробники одержують допомоги від держави у вигляді кредитування з мінімальною процентною ставкою. Дистриб’ютори європейських технологій, зі свого боку, розбивають вартість устаткування і монтажу на кілька частин. Вони не вимагають сплати усієї суми відразу, даючи можливість господарствам накопичити кошти для наступного ривка.


Список літератури

1. Агропромисловий комплекс України. Стан та перспективи розвитку /1990-2000/ Інформаційно-аналітичний збірник / За ред. Саблука П.Т. та ін. – К.: ІАЕ УААН, 1999 – 336 с.

2. Андрійчук В.Г. Економіка аграрних підприємств. 2-ге вид., доп і пепероб. – К.: ІЗМІХ, 2002, - 624 с.

3. Економіка сільського господарства. / За ред. Руснака П.П. Підручник для студентів екон. спец. К.: 1998. – 320 с.

4. Економіка сільського господарства: Підручник / О.І. Здоровцев, В.І. Мацибора, В.Й. Шиян: За ред. О.І. Здоровцева, В.І. Маци бори. – К.: Вид-во УСГА, 1993. - 320 с.

5. Зрібняк Л.Я., Ільчук М.М. та ін. Організація і планування сільськогосподарського виробництва: навч. пос. – К.: ЗАТ “Ніч лава”, 2004 – 304 с.

6. Курсове та дипломне проектування з організації агро бізнесу / Зрібняк Л.Я., Ільчук М.М. та ін. – К.: ЗАТ “НІЧЛАВА”, 2003. – 124 с.

7. Організація виробництва і аграрного бізнесу в сільськогосподарських підприємствах. Підручник / За ред. Проф.. С.П. Азізова. К.: ІАЕ, 2001. – 834 с.

8. Організація сільськогосподарського виробництва: Підручник для студентів економ. спец. вищ. аграр. закладів / Г.С. Тарасенко, Л.Я.

9. У дзеркалі статистики. Урядовий кур’єр, 22 січня 2004, №12 ст.6

10. Зрібняк, М.М. Ільчук та ін / За ред Г.С. Тарасенка. – К.: ФАДА, ЛТД, 2000. – 446 с.

11. Коновал І.А., Зрібняк Л.Я. Організація і планування сільскогосподарського виробництва: Навч. Посібник.-К.: ЗАТ «Нічлава», 2004-304с.


[1] Інформація щодо обсягів закупівлі молока від сільськогосподарських підприємств всіх форм власності в розрізі районів, яке відповідає вимогам державного стандарту ДСТУ 3662 – 97 за 2006 та 2007 роки

[2]Юрченко К.Г. Стан та перспективи розвитку молокопереробної промисловості України // Економіка АПК. – 2005. – № 10. – С. 55.