Смекни!
smekni.com

Формування бізнес-плану (стр. 2 из 2)

Розділ 7. «Фінансовий план та стратегія його забезпечення».

Обгрунтовується фінансова діяльність, як на короткий термін так і на перспективу, з метою забезпечення життєдіяльності суб‘єктів господарювання та ефективного використання коштів. Розробляється на основі аналізу поточної фінансової інформації та прогнозу реалізації продукції (надання послуг) у наступні періоди.

Мета розділу - обгрунтувати систему планових даних, що відображують очікувані фінансові результати підприємницької діяльності.

Як правило, розділ складається з:

- прогнозу обсягів реалізації продукції (послуг),

- балансу грошових доходів і надходжень,

- таблиці доходів та витрат,

- зведеного балансу активів та пасивів,

- графіка прибутковості.

Розділ 8 . «Оцінка можливих ризиків».

Подається опис можливих ускладнень на всіх стадіях формування та реалізації бізнес-плану: підготовчий, будівельний, під час вирішення конкретних завдань. До ризиків, які можуть негативно впливати на майбутній прибуток слід віднести фінансово-економічні, соціальні, технічні, екологічні. Слід передбачити не тільки можливість їх виникнення , а й дати оцінку очікуваного впливу на прибуток та заходи, які спроможні звести вплив ризиків до мінімуму. А це, в свою чергу, дозволить підприємцю вийти з скрутного положення з найменшими втратами.

Додатки

Автори самі вирішують , яку частину матеріалу подати в основному його тексті, а яку (переважно деталізовану) в додатках.

Висновок

Правильне і продумане бізнес-планування – це хороший спосіб відшукати інвесторів для реалізації задуманих планів. Ретельні розрахунки та обєктивне подання інформації додають ваги будь-якому економічному задуму.

Використана література

1. Економіка підприємства. – К., 2001.

2. Основи бізнес-планування. – Львів, 2002.