Смекни!
smekni.com

Реклама банківських продуктів та послуг (стр. 4 из 4)

В результаті українська реклама до цих пір часто уявляє собою або “простеньку”, з халатним оформленням з текстової та художньої точки зору інформацію, яка задовольняє вітчизняного рекламодавця або незрозумілий для більшості населення “абстрактний витвір”, не підкріплений розумінням українського національного менталітету, або безпосерднє використання закордонних джерел та матеріалів, яке видають міжнародні рекламодавці, які використовують стандартизовану, неадаптовану рекламу.

Попереду у української реклами довгий та важкий шлях. Звичайно, реалії розвитку економіки в цілому змусять рекламну справу підвищіти як свій художньо-естетичний рівень, так і економічну ефективність рекламування, що в свою чергу може спричинити зростання виробництва нової конкурентоспроможної продукції, розвитку експорту. Дуже ймовірною та, звичайно, необхідною стає інтеграція у світовий рекламно-інформаційний ринок.

Висновок

Отже, банківський маркетинг можна визначити як пошук найбільш вигідних (існуючих і майбутніх) ринків банківських продуктів з урахуванням реальних потреб клієнтури. Процес цей припускає чітку постановку цілей банку, формування шляхів і способів їх досягнення і розробку конкретних заходів для реалізації планів.

Спеціалісти небезпідставно стверджують, що реклама - це сила.

Реклама - це важливий елемент економіки і один з основних інструментів ринку. Проте як кожне явище реклама має свої плюси та мінуси. Реклама може давати як позитивні, так і негативні ефекти свого впливу.

Позитивні ефекти реклами:

1. Вплив на економіку: сприяє росту економіки, капіталовкладень та робочих місць; підтримує конкуренцію; інформує споживачів.

2. Вплив на промисловість: розширює ринки для нових товарів; підтримує конкуренцію між фірмами на належному рівні.

3. Вплив на банк: забезпечує ріст поступлень пропорційно об'єму діяльності;знижує степінь ризику і невизначеності в діяльності маркетингу.

4. Вплив на споживачів: забезпечує інформацією; служить засобом контролю за якістю виробів; сприяє збільшенню, підтримці та стабілізації попиту; забезпечує стимул для підвищення рівня життя.

Негативні ефекти реклами:

І. Вплив на економіку: приводить до виснаження ресурсів; веде до монополізації; створює нецінову конкуренцію.

2. Вплив на промисловість: створює бар'єри для виходу на ринок; ліквідовує конкуренцію між фірмами.

3. Вплив на банк: приводить до росту витрат та цін; забезпечує отримання понадприбутку.

4. Вплив на споживачів: дає некорисну, таку, що вводить в оману інформацію; диференціює товари за рахунок роздування дрібних відмінностей.

Одна із основних проблем сучасного українського рекламіста - це практично відсутність вітчизняної теоретичної бази для підготовки відповідних спеціалістів. У зв'язку з цим в рекламній галузі спостерігається тотальний дефіцит кваліфікованих спеціалістів, які могли б забезпечити виробників якісною і професійною і відповідно недорогою рекламою. Тому на сьогодні на українському рекламному ринку склалася ситуація, коли широкі рекламні акції та довготривалі рекламні кампанії здійснюються, як це не прикро, не вітчизняними сторонами, а закордонними (як рекламодавцями, так і рекламістами), що користуються ситуацією переходу на нові рейки господарювання у країнах Постсоціалістичної Європи і завойовують для себе нові ринкові простори збуту.

Біда українського рекламіста - не у відсутності здібностей, розуміння справи чи творчого підходу.

Сьогодні українські рекламісти просуваються на нелегкому шляху свого розвитку маленькими кроками, долаючи його методом "проб і помилок", методом копіювання Заходу і перенесення його рішень на наш ринок. Нашим спеціалістам варто б більше уваги звернути на наші місцеві особливості, підійти до проблеми більш твердо, згадати українські історичні традиції та звичаї.

Вітчизняним дослідникам реклами потрібно не лише перекладати іноземну літературу, а й стати на шлях створення власних методик аналізу і освоєння реклами.


Використана література:

1. Закон України «Про рекламу» http://zakon.rada.gov.ua/

2. Лук’янець Т.І. Рекламний менеджмент. – К.: КНЕУ, 2002

3. Пашкус Ю.В., Мисько О.Н. Вввдение в бизнес (практ. пособие для предпринимателей). - М.:”Северо-Запад”, 2003, с.165.

4. http://www.prostobankir.com.ua/

5. http://www.uabanker.net/index.shtml

6. http://www.adme.ru/

7. http://www.aval.ua/

8. http://www.citibank.ru

9. http://www.vtb.com.ua/

10. http://www.absolutbank.ru/

11. http://www.is.ru/ru/

12. http://www.uchebniki-online.com/

13. Делл Денисон, Линда Тоби, Ученик по рекламе

14. Шаркав Ф.И., Реклама в коммуникационном процессе. Учебник. 3-е узд, Издательство: Дашков и К, 2011г., с. 348

15. Мокшанцев Р.И. Психология рекламы: Учеб. пособие/Науч. ред. М.В. Удальцова. М., 2000. , с. 245

16. Свердлык Г.А., Нечуй-Ветер В.Л. Основные вопросы обязательств по оказанию рекламных услуг. М., 2002. С.209