Смекни!
smekni.com

Торгово-посередницькі операції в зовнішній торгівлі. Сутність і принципи факторингу (стр. 3 из 3)

Основною метою багатьох підприємств, що вдаються до послуг факторингової компанії, є отримання додаткових засобів, оскільки за факторинговим договором постачальнику негайно оплачується частина (70–90%) суми що акцептуються покупцем платіжних вимог. Сплата решти частини (10–30%) за вирахуванням комісійної винагороди, здійснюється окремим платіжним дорученням після надходження засобів від платника або на обумовлену в договорі дату.

Комісійна винагорода факторингової компанії складається з двох елементів: платня за обслуговування, платня за надані в кредит засоби.

Факторинг – вельми ефективна форма кредитування оборотних коштів постачальників, оскільки по своїй суті він включає інкасування дебіторської заборгованості постачальника, гарантію від кредитних ризиків, від появи сумнівних боргів.

Світова практика в області проведення факторингу виробила безліч варіантів факторингових угод, використовування якої залежить від специфіки факторингових компаній і їх клієнтів.

Успіх розповсюдження цієї форми торговельно-фінансової діяльності залежатиме не тільки від загальної економічної ситуації в країні, але і від інтенсивності дослідницького пошуку в області методології банківської справи, від того, наскільки активно відбуватимуться популяризація і засвоєння необхідних знань.