Смекни!
smekni.com

Мотивація робітників промислового підприємства (стр. 13 из 17)

До складу устаткування слябовой МНЛЗ входять.

1 Сегменти зони розгину

2 Ділянка розгину розливочної дуги

3 Устаткування розливочних дуг

4 Розливочна дуга з механізмами хитання кристалізатора

5 Ролики зі зносостійким наплавленням

6 Проміжні ковши

7 Візки промковшей

8 Ланцюгові і тверді запали

9 Пристрої для передачі охолоджуваних заготівель

Важливим етапом в освоєнні виробництва даного виду продукції з'явилося виконання в 1998, 1999 і 2000 роках ряду замовлень фірми «Voest-Alpine» (VAI), Австрія на виготовлення по її інженерінгу устаткування для реконструкції машин безупинного лиття заготівель меткомбінату «Eko-Stahl», Німеччина, метзавода в м. Донавіц, Австрія і метзавода Harbor Works фірми «LTV Steel Company», штат Індіана, США.

У 1998 році було почато взаємовигідне співробітництво між австрійською машино-будівною фірмою VOEST-ALPINE (VAI) і Ново-Краматорським машинобудівним заводом. У цьому ж році для реконструкції двухструмкової слябової МНЛЗ меткомбіната «EKO-STAHL» (Німеччина) було відвантажене устаткування масою 450 тонн, виготовлене НКМЗ по технічній документації VAI, а також устаткування стикосварочної машини. В обсяг першого етапу реконструкції МНЛЗ увійшла заміна морально застарілого і технічно зношеного устаткування зони виправлення, що включає 10 роликових сегментів, опорні рами для установки сегментів, напрямні рейки з допоміжними конструкціями для демонтажу сегментів, стенди для ремонту і настроювання сегментів. Роботи з контракту на виготовлення устаткування для реконструкції машин безупинного лиття заготівель метзавода в м. Донавіц були початі у квітні 1999 року. Загальна маса виготовленого і відвантаженого в обговорений термін устаткування: проміжні ковші, візки промковшей, пристрою для передача охолоджуваних заготівель, ланцюгові запали і пристрої для збирання скрапу склала 520 тонн. У серпні 1999 року на адресу меткомбнната «EKO-STAHL» було відвантажене устаткування разливочної дуги слябової МНЛЗ масою 210 тонн. У вересні того ж року на НКМЗ було виготовлене устаткування головної частини трубозварювального агрегату масою близько 40 тонн.

У лютому 2000 року на меткомбінат «EKO-STAHL» було відправлене устаткування розливочної дуги товстослябової МНЛЗ, виготовленої у серпні 1999 року. Також у лютому 2000 року для метзавода Harbor Works фірми «LTV Steel Company», штат Індіана, США по технічній документації фірми VAI було виготовлено і відвантажене устаткування розливочної дуги товстослябової МНЛЗ із механізмами хитання кристаллизатора масою 400 тони.

А вже у 2004 році для Новолипецького меткомбінату, Россія, НКМЗ було виготовлено комплект 633с‑115 СП, у який входили ролики неприводні, які далі будуть розглянуті більш детальніше.

Складові частини сегментів 7–11 629c‑629 СБ (NLS-CB‑28.40.10–1000/ZSZ‑000):

– рама верхня;

– рама нижня;

– пристрої швидкого роз'єднання з гідроциліндрами;

– гідроциліндри дня підняття рами верхньої;

– колони;

– ролики неприводні;

– ролики приводні;

– механізм настановний.

Рами верхня 630с‑973 СБ (NLS-CB‑28.40.10–1250/DLZ‑000), нижня 629с‑670 СБ (NLS-CB‑28.40.10–1200/DLZ‑000) являють собою зварену металоконструкцію, що зв'язана між собою колонами 633с‑508 (NLR-CB‑27.40.20–1101/DLZ‑000), 633с‑509 (NLR-CB – 27,40.20–1102/DLZ‑000).

На колонах змонтовані пристрої швидкого роз'єднання і траверзи з ковпаками. Ковпаки мають кронштейни, у яких вушком закріплене один кінець гидроциліндра підйому верхньої рами, інший кінець гідроциліндра кріпиться на верхній рамі.

У даному сегменті 7–11 наявні 2 приводних та 12 неприводних роликів.

Ролики неприводні 633с – 115 СБ (NLS-CB‑28.40.12–3000/ZSZ‑000). Горизонтальна дільниця сегменту 7–11 направлень струмка підтримує і транспортує ще рідинний внутрішнє зливок від зони правки до тих пір, доки зливок не затвердів повністю.

Ролики неприводні за допомогою опор підшипникових установлюються на опорні платики рам нижніх і верхніх. Схематичне зображення ролику неприводного приведемо на малюнку 7. Звіт про норми часу на виготовлення ролика неприводного МНЛЗ наведемо у Додатку А.

На минаючий багатоопорний вал насаджені ролики (оболонки роликів). Середні опори підшипникових вузлів змонтовані на валу через втулки. Крайні підшипникові вузли встановлюються безпосередньо на вал, в осьовому напрямку підшипникові вузли фіксуються за допомогою втулок розпірних, півкілець і гайки. Опори підшипникові оснащені сферичними дворядними підшипниками. Самоустановлювальні роликопідшипники захищаються від забруднення і улучення води радіальними ущільненнями, пластинчастими ущільненнями фірми FEY і ущільнюючим зазором, заповненим пластичним змащенням. Кожен підшипник постачений власним підведенням змащення. Через привалочну поверхню корпуса підшипника кришка корпуса підшипника прохолоджується зсередини. Вали мають центральні отвори для охолодження. Підключення засобів охолодження здійснюється за допомогою вертлюга. Підключення підведення змащення і води здійснюється автоматично через кільцеві ущільнення круглого перетину.


Малюнок 7 – Схематичне зображення ролику неприводного МНЛЗ

Основні розміри: діаметр ролика D (мм) 300±0,1, загальна довжина бочки L (мм) 1950.

Розміри A (мм) 612, B (мм) 680, C (мм) 777, Х(мм) 146, розміри вузла підшипника h (мм) 170±0,1, Н(мм) 298. Габаритні розміри (мм): довжина 2323,2, ширина 300, висота 320

Неприводний ролик служить для того, щоб підтримувати гарячий і холодний злиток, і направляти запал.

Конструкція має такі характеристики: на суцільний вал із шейками під підшипники насаджуються (оболонки роликів) – ролики. Самоустановлювальні роликопідшипники зажимаются дистанційними кільцями, роликами, розрізним кільцем, гайкою, що гальмується настановними гвинтами, і бічними кришками. Зовнішній підшипник виконується як фіксований.

Роликопідшипники захищені від забруднень і вологи радіальними ущільненнями, пластинчастими ущільненнями фірми FEY і зазором, заповненим пластичним змащенням. Пластичне змащення подається в підшипники через отвори в опорах, надходячи в них через роподільчий пристрій. Кожен підшипник повинний мати окрему лінію подачі змащення. Кришка корпуса підшипника прохолоджується зсередини. На валах по центрі мається отвір для охолодження. Приєднання охолодної рідини здійснюється через шарнірні вводььвертлюгв. Приєднання подачі змащення і води здійснюється автоматично через кільцеве ущільнення.

Неприводні ролики своїми опорами встановлюються на ранях сегмента та кріплюються в зоні підшипників.

Міцність корочки затверділого зливку, що виходить з кристалізатору, невелика, тому для попередження її випучування та розриву за кристалізатором встановлюється неприводна роликова проводка. Вона має продольні та поперечні ролики, що розташовані напроти чотирьох граней зливку. До неприводної роликової проводки висуваються значні вимоги, що випливають з частих проривів рідинного металу та необхідності точного розташування роликів по відношенню до технологічної вісі машини. Це насамперед простота конструкції, висока точність встановлення та можливість її регулювання, можливість швидкої заміни.

Застосовані у виконанні цього заказу були: ВГК, ВГТ (хромування, механообробка та зборка), ВГВ (наплавлення поверхні) та ВГМет (розробка техпроцесу на поковки).

Тому якщо розглядати мотиваційний механізм робітників, які застосовані у випуску роликів неприводних МНЛЗ, треба розглянути роботу кожного з цих відділів. Взагалі усі підрозділи та відділи заводу мають підлягати загальним положенням про приміювання та інші заохочувальні положення. Також, на будь-якому етапі робіт найголовнішим фактором мотивації повинна бути якість виконування операцій та строки і якість отримання кінцевого результату. Наприклад, для конструкторів таким мотиваційним ричагом може бути надання премій та почесних відміток за виконання раціоналізаторських пропозицій, удосконалення конструкцій машин та деталей, швидка та продуктивна робота з листами та документацією.

Що ж до основного етапу виготовлення будь-якої деталі, в тому числі і роликів неприводних МНЛЗ, то безпосереднім виконавцем робіт є верстатник. І саме на його роботу та оцінювання результатів його праці повинно бути звернуто особливу увагу.


3.3 Кореляційна залежність заробітної плати від виробіткуробітників цеху

Парний кореляційний зв'язок – неповна, імовірністна залежність між показниками, один із яких є факторним, а іншій – результативним.

Необхідні умови застосування кореляційного аналізу.

1 Наявність досить великої кількості спостережень про розмір досліджуваних факторних і результативних показників (за поточний рік по сукупності однорідних об'єктів)

2 Досліджувані чинники повинні мати кількісний вимір і відображення в тих або інших джерелах інформації.

Застосування кореляційного аналізу дозволить вирішити наступні задачі.

– визначити зміну результативного показника під впливом факторного (в абсолютному вимірі) – це значить визначити на скільки одиниць зміниться розмір результативного показника при зміні факторного на одиницю;

– установити відносний ступінь залежності результативного показника від факторного.

Обгрунтування керування зв'язку робиться за допомогою зіставлення рівнобіжних рядів, угруповання даних і лінійних графіків.

Розміщення точок на графіку покаже, яка залежність утворилася між досліджуваними показниками: прямолінійна або просторова.

У нашому випадку залежність прямолінійна, вона характеризується рівнянням прямої:

Yx = a + bx (3.1)

де x – факторний показник;