Смекни!
smekni.com

Звітність підприємств (стр. 6 из 6)

Отже, з вищесказаного можна зробити наступні висновки:

Складання звітності є завершальним етапом облікового процесу. Метою складання фінансової звітності є подання користувачам повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства для прийняття ними рішень щодо придбання, продажу та володіння цінними паперами, участі в капіталі підприємства, оцінки якості управління та здатності своєчасно виконувати свої зобов'язання; забезпеченості зобов'язань підприємства, регулювання діяльності підприємства тощо.

Звітність підприємства складається станом на кінець останнього дня звітного періоду - кварталу або року.

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Річна звітність підприємства ТзОВ «Формат-М» включає:

Баланс підприємства (форма № 1-м);

Звіт про фінансові результати (форма № 2-м);

Нарахування і сплата будь-якого виду податку чи збору припускають здійснення належним чином обліку і розрахунку, результати яких відображаються у відповідній формі податкової звітності.

Податкова звітність – це звітність по податках, зборах і платежах та інших операціях, що подаються до ДПІ. Податкова звітність включає: декларацію з ПДВ, з податку на прибуток, комунальний податок.

Соціальна звітність – звітність по внесках до фондів соціального страхування. Залежно від органів куди подається звітність її поділяють:

1. До пенсійного фонду ;

2. До фонду страхування від нещасних випадків;

3. До фонду страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;

4. До фонду безробіття;

Статистичний звіт – документ, в якому наведено статистичні дані про роботу підприємства; він представляється до спеціальної установи в затверджені терміни за підписами уповноважених осіб.

Ціллю статистичних звітів є надання інформації державі про соціально-економічні явища на конкретному підприємстві. Базою для складання статистичних звітів є дані бухгалтерського обліку, тому бухгалтерії поряд з фінансовою звітністю заповнюють, або надають інформацію для статистичних звітів.

В процесі виконання курсової роботи здійснено:

- визначення складу звітності підприємства ТзОВ «Формат-М»;

- досліджено порядку формування звітності підприємства ТзОВ «Формат-М» та контролю за правильністю її складання і своєчасністю подання;

- формування фінансової звітності підприємства за даними умовного числового прикладу.

У ході виконання даної курсової роботи ми поглибили знання і отримали практичні навички щодо ведення бухгалтерської фінансової звітності.


Список використаної літератури

1) Бухгалтерський облік в Україні / За ред. Р.Хом’яка. – 2004.

2) Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник / За ред. проф. Ф.Ф.Бутинця. — Житомир: ЖІТІ, 2000. — 608 с.

3) Ворона В. „Смачний бізнес" для бухгалтера: погляд зсередини //„Галицькі контракти — Дебет—Кредит", 2001. — № 37 і 39.

4) Газета „Бухгалтерський облік і аудит" — 2000—2003 pp.

5) Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99р. №291.

6) Методичні рекомендації по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку малими підприємствами, що затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.06.2003р. №422.

7) Харченко Н. Фінансова звітність СМП: складаємо по-новому // Баланс. — 2001. —№15.— С. 51—57.