Смекни!
smekni.com

Вимоги до води для водогрійних і парових котлів (стр. 4 из 4)

Рис 8. Сепараційний пристрій при підводі пароводяної суміші в водяний простір котла під дірковий лист, розташований в барабані горизонтально: 1 - підйомні труби; 2 - опускні труби; 3 - паровідвідні труби.

Для зменшення вмісту в парі частинок котельної води в барабані сучасних парових казанів з природною циркуляцією встановлюють спеціальні сепаруючі пристрої.

В котлах з барабанами великого діаметра (жаротрубных, газотрубних, локомобильных і ін.) пристроїв сепарацій немає, оскільки у них велика поверхня дзеркала випаровування, і тому вони працюють з невеликою напругою, при якій пара виходить порівняно сухою. Крім того, у таких котлів великий об'єм парового простору, унаслідок чого швидкість пари невелика і понесені з парою частинки води встигають випасти з парового потоку.

В парових котлах старої конструкції для збільшення об'єму парового простору встановлювали додаткові барабани - сухопарники. Проте установка сухопарників не забезпечувала надійної сепарації пари, вимагала великої витрати металу і значно збільшувала вагу казанів.

На мал.7 показаний пристрій сепарації відбійно-щитового типу. Відбійні щити, розташовані по обох сторонах і по всій довжині барабана, направляють пароводяну суміш в середню частину барабана. Така схема розташовує відбійних щитів дозволяє рівномірно розподіляти пару в паровому просторі казана. Шиті утворюють щілини, при виході з яких пароводяна суміш розділяється: вода стікає, а пара прямує до виходу з барабана.

На мал.8 показаний пристрій сепарації при підводі пароводяної суміші під розташований в барабані горизонтальний дірчастий лист. Пара, підіймаючись вгору, проходить через численні отвори дірчастого листа і рівномірно по всій ширині і довжині барабана виходить в паровий простір.

Список використаної літератури

1. Онищенко Н.П. “Эксплуатация промышленных и отопительных котельных установок" Москва, 1967.

2. Стоцкий Л.Р. “Машинист (кочегар) котельных на жидком и газообразном топливе" Москва "Недра", 1975.