Смекни!
smekni.com

Загаяні відомості про підприємство (стр. 1 из 5)

ЗМІСТ

Реферат Вступ

1Загаяні відомості про підприємство

2 Загальні відомості про ливарні виробничі підприємства

2.1ЛКПЧ

2.2ЛКПС

2.3ЛКПІ

ЗХарактеристика всіх відділень, складів, лабораторій

3.1 Інфраструктура виробництва

3.2 Система управління якістю

3.3 Реалізація продукції

4 Організаційно - економічна частина

5 Техніка безпеки, охорона праці і навколишнього середовища, промсанітарія

5.1 Промсанітарія

5.2Виробнича санітарія і гігієна праці

Висновок

Список використаних джерел


ВСТУП

Значення ливарного виробництва в народному господарстві надзвичайно велике: майже всі прилади або машини мають литі деталі. Литво є одним із старих способів, яким ще в старовині користувалися для виробництва металургійних виробів: спочатку з міді і бронзи, потім з чавуну, а пізніше - із сталі і інших тугоплавких сплавів.

Гідність ливарного виробництва - можливість виготовлення складних деталей практично необмежених розмірів; виливки можна виготовляти з будь-якого матеріалу: металу, пластмаса, гірських порід, шлаку.

Мета спеціалізації ливарного виробництва є оптимальна концентрація однорідних виливок, що створює умови для високоефективного застосування нової техніки, продуктивних технологічних процесів і агрегатів, засобів комплексної механізації і автоматизації. Все це дає можливість досягти найбільшої продуктивності праці при високій якості і найменшій собівартості виливок.

Основними процесами ливарного виробництва є плавка, виготовлення форм, заливка металу і охолоджування, вибивка, очищення, обрубування виливок, термічна обробка і контроль якості виливок. Залежно від металів і сплавів, а також відливання з кольорових металів і сплавів.

Основним способом виготовлення виливок є литво в піщані форми, а також бурхливо розвиваються способи литва: у кокіль, під тиском, по моделях, що виплавляються, відцентрове, в оболочкові форми, що дозволяють отримати виливок підвищеної точності з чистою поверхнею.


1. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ПІДПРИЄМСТВО

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» дітище перших радянських п'ятирічок.

15 червня 1931 року голова ВСНХ СССР Г.К. Орджонікідзе підписав наказ про будівництво в місті металургійного заводу.

4 серпня 1934 року, коли доменна пекти №1 виплавила перші тонни чавуну, вважається вдень народження Криворізького комбінату.

У травні 1935 року в роботу доменна пекти №2 з корисним об'ємом 1248 м3, а в лютому 1939 року задута доменна пекти №3 з корисним об'ємом 1300 м3.

У 1935 році запущені в експлуатацію коксові батареї №1, 2 і почалося будівництво мартенівського і конверторного виробництва.

За перевиконання плану, організацію стахановської роботи і дострокового виконання найважливіших державних завдань колектив заводу указом президії Верховної Ради СРСР від 25 березня 1939 року нагороджений Трудовим Червоним Прапором.

Коли ворог наблизився до міста, поступила пропозиція парткому важкої промисловості про зупинку заводу і евакуації всього, що можна демонструвати. Завод був евакуйований до Нижнього Тагілу.

Інтенсивний розвиток заводу почався з 1955 року. Щорічно вводилися нові потужності. На сьогоднішній день ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» -один з найбільших в галузі. Частка продукції, що випускається криворізьким гігантом 25% державного об'єму виробництва металу Орденом Леніна кріворіжстальці удостоєні Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 січня 1971 року за досягнуті темпи зростання виробництва, в господарському і культурному будівництві, у виконанні завдань п'ятирічного плану, освоєння нової техніки і передової технології.

У тому, що ознаменувало 90-ліття з дня народження засновника Комуністичної партії і Радянської держави і за великі успіхи в соціалістичному змаганні Ухвалою Ради міністрів УРСР від 22 квітня 1950 року заводу «Криворіжсталь» привласнено почесне ім'я В.І. Леніна.

Відповідно до регіональної комплексно-цільової програми «Сталь» здійснюється безперервне технічне переозброєння виробництва, упроваджуються прогресивні методи виплавки чавуну, стали, прокату. Це дозволяє підвищувати якість металопродукції, знижує її собівартість.

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - одне з найбільших підприємств Європи з повним металургійним циклом. Фахівці підприємства першими в галузі почали впровадження автоматизованих систем управління технологічними процесами.

Основна мета діяльності комбінату - випуск продукції, відповідної світовим якості і високим вимогам споживачів. Це досягається постійним впровадженням новітніх технологій, сучасного устаткування і автоматичних систем управління. Вироблювана комбінатом продукція давно завоювала авторитет на міжнародному ринку. Що підтверджується об'ємом експортних постачань, що росте.

Основна продукція комбінату : агломерат, концентрат, чавун, сталь, дрібносортний прокат багатоцільового призначення, прокат, шлак доменний.

Високоякісні залізорудні концентрати, окатиші поступають на комбінат з гірничо-збагачувальних підприємств Кривого Рогу. Комбінат побудований на основі використання останніх досягнень науки, техніки і технології: сучасні агрегати великої потужності, високий ступінь механізації, широке впровадження автоматичних систем управління технологічними процесами. Продукція комбінату за якістю знаходиться на рівні кращих світових стандартів і використовується в машинобудуванні, будівництві, авто- і суднобудуванні, а також багатьох інших галузях промисловості. Вона експортується в багато країн. До складу комбінату входять гірничо-збагачувальний комплекс, коксохімічне і металургійне виробництва, і шахтоуправління.

Криворізький метал отримують більше п'яти тисяч підприємств і організацій.

Разом з реконструкцією, технічним переозброєнням і нарощуванням потужностей, на комбінаті здійснюється комплекс заходів щодо охорони навколишнього середовища. Запобіганню забрудненню повітря, санітарній охороні водоймищ.


2. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ЛИВАРНІ ЦЕХИ ПІДПРИЄМСТВА

У структуру ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» входять чотири ливарних виробництв:

- Ливарно-ковальське виробництво по чавунному та кольоровому литву; (забезпечує підприємство чавунним і кольоровим ремонтним литвом і змінним устаткуванням: піддони, холодильні плити).

- Ливарно-ковальське виробництво по стальному литву; (забезпечує підприємство ремонтним литвом, запасними частинами і змінним устаткуванням).

- Ливарно-ковальське виробництво по змінному обладнанню(забезпечує підприємства виливницями і піддонами, а також шихтовими заготовками).

-Ливарно-ковальське виробництво (поковка) (забезпечує підприємство якісною поковкой і штампуванням).

2.1 ЛКПЧ (Ливарно-ковальське виробництво чавуну)

ЛКПЧ організований в 1934 році і є структурним підрозділом МРК і відноситься до виробництв дрібносерійного і індивідуального виробництва.

Він забезпечує підприємства чавунним і кольоровим ремонтним литвом і змінним устаткуванням (піддони, центрові, прибуткові надставки).

До складу виробництва входять:

- безпосередньо управління, яке займається координацією і плануванням роботи виробничих ділянок ЛКПЧ;

- сумішовиробниче відділення;

- модельне відділення;

- ділянка формування і вибивки;

- плавильне відділення;

- стрижньове відділення;

- ділянка по виробництву куль;

- обрубне відділення;

- ділянка плавлення металу і сплавів;

- ділянка по виробництву чавунних прокатних валів;

- ділянка підготовки виробництва;

- газове господарство цеху;

- механослужба;

- електрослужба.

Виробництво укомплектований кваліфікованими кадрами робочих і фахівців, оснащений устаткуванням і потрібним інструментом.

У виробництву упроваджена і діє система управління якістю відповідно до вимог МС ІСО 9001-2008, що підтверджує здатність виробництва випускати продукцію стабільної якості.

2.2 ЛКПС (Ливарно-ковальське виробництво сталі)

ЛКПС був заснований в 1971 році. Виробництво розраховано на випуск 40000 тонн сталевого литва і 50000 тонн електросталі.

ЛКПС відноситься до дрібносерійного і індивідуального виробництва. Опис виробництва:

Номенклатура литва формується таким чином:

- марганцевисте литво - 2,850 тис. тонн;

- фасонно-сталеве литво - 5,950 тис. тонн;

- колосники агломашин - 1,7 тис. тонн;

- інше литво - 3 тис. тонн.

На всіх ділянках технологічного процесу виробництва сталевого литва, електросталі, магнію, що пасивує, здійснюється контроль нормованих параметрів.

Ділянки:

1. Ділянка виплавки електросталі в електропечах, який оснащений печами електродуг ДСП-25 АЛЕ, ємкістю 25 тонн - 1шт., ДСП-12 - 1шт., ДСП-5Н2, ємкістю 5 тонн і ЛСП-ЗА, ємкістю З тонни, яка дозволяє проводити виплавку вуглецевих, високолегованих сталей і спеціальних сплавів; піччю для нагріву феросплавів; сталерозливними ковшами, ємкістю 5, 15 і ЗО тонн.

2. Формувальний - вибивна ділянка, яка оснащена парами формувальних
машин моделі 233м, 235, пневмотрамбовками, стрічковим поворотним
живильником, що подає формувальну суміш на робочі місця формувальників.
Сушка форм з формувальних машин моделі 235 проводиться на накатному
сушиле і переносними сушилами. Вибивка виливок з форм проводиться на 100
тонною і 3-х тонною вибивних ґратах.

3. Сумішопідготовча ділянка, яка призначена для приготування
формувальних, стрижньових сумішей, протипригарних фарб і обладнаний
засіками і бункерами для запасу сирого і сухого піску, загальним об'ємом 12
тис. тонн, барабанним сушилом, продуктивністю 5 т/час, автоклавами для
варива рідкого скла, об'ємом 3,2 мЗ - 2шт., змішуючими бігунами моделі 15107
-Зшт., моделі 1А12 - 1шт., моделі 11 - 1шт.

4. Стрижньова ділянка, яка призначена для виготовлення стрижнів, що виконують спустошення у відливаннях і обладнаний верстатами для виготовлення елементів каркаса, камерними сушиламі, об'ємом ІЗОмЗ - 2шт., 1 ІмЗ -1шт., для сушки форм і стрижнів; пневмотрамбовками.