Смекни!
smekni.com

Загальне ознайомлення з структурою управлінням напрямком діяльност (стр. 10 из 14)

Аналітичний облік паливно-мастильних матеріалів веде головний бухгалтер Ірпінського МЦЗ. У кінці місяця водій подає до бухгалтерії всі видаткові накладні та шляхові листи, на основі яких головний бухгалтер заповнює реєстр прийнятих від водія шляхових листів, в якому вказують дату, державний номер автомобіля, номери шляхових листів та норми і фактичні витрати пального (дод.Л.2). На основі шляхових листів головний бухгалтер також заповнює відомість обліку видачі паливно-мастильних матеріалів (дод.Л.3).

У кінці місяця матеріально-відповідальні особи подають до бухгалтерії примірник акту про списання господарських матеріалів і канцелярського приладдя, в якому вказана ціна, кількість та сума виданих матеріалів.

Заступник головного бухгалтера Ірпінського МЦЗ один раз на місяць вибірково перевіряє фактичну наявність запасів. У разі виникнення відхилень матеріально-відповідальну особу попереджають про порушення оперативного контролю за дотриманням норм [4].

Надходження і видача запасів в Ірпінському МЦЗ обліковуються на субрахунку 234 «Господарські матеріали та канцелярське приладдя» та 235 «Паливо, горючі та мастильні матеріали» [12].

Регістром синтетичного обліку придбаних та виданих матеріалів в Ірпінському МЦЗ є меморіальний ордер №13 «Накопичувальна відомість витрачання матеріалів», в якому зазначають вартість купованих матеріально-відповідальними особами господарських матеріалів та канцелярського приладдя та вартість отриманих запасів від Київського ОЦЗ за операціями з централізованого постачання за рахунок коштів загального фонду кошторису (див. дод. Е.9) [14].

Регістром синтетичного обліку постачальників запасів Центру зайнятості є меморіальний ордер №4 «Накопичувальна відомість за розрахунками з дебіторами» (див. дод.Е.6).

Синтетичний облік у Центрі зайнятості за підзвітними особами, які мають право на отримання і видачу паливно-мастильних матеріалів ведуть у меморіальному ордері №8а, у додатку до якого вказують вартість фактичних видатків за субрахунком 235 «Паливо, горючі і мастильні матеріали» (див.дод.Е.8).

Кореспонденція рахунків при отриманні і видачі запасів відображається так:

Отримано канцелярські товари від ВКФ «Віктор»:

Дт 234 «Господарські матеріали і канцелярське приладдя»

Кт 364 «Розрахунки з іншими кредиторами» 16,68 грн. (м/о 4);

Отримано від Київського ОЦЗ запаси МВО Гайдученко О.І.:

Дт 234 «Господарські матеріали і канцелярське приладдя»

Кт 683/1 «Внутрішні розрахунки за операціями з централізованого постачання

за загальним фондом» 7492,32 грн. (м/о 13);

Списано витрачені запаси з підзвіту МВО Бурба Р.О.:

Дт 801 «Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші заходи»

Кт 234 «Господарські матеріали і канцелярське приладдя» 1266,97 грн. (м/о 13);

Списано з підзвіту водія паливно-мастильні матеріали:

Дт 801 «Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші

заходи»

Кт 235 «Паливо, горючі та мастильні матеріали» 445,34 грн. (м/о 8а).

У кінці кожного звітного року головний бухгалтер Ірпінського МЦЗ заповнює звіт форми №6 «Про рух матеріалів і продуктів харчування», в якому вказують залишки запасів на початок і кінець року та вартість запасів витрачених за рік. У 2008 році в Ірпінському МЦЗ було витрачено запасів на 57938 грн., що на 385 грн. більше, ніж у 2007 р.(дод.Л.4).

Облік запасів в бухгалтерії Центру зайнятості ведеться автоматизовано у програмі «Бухгалтерія», яка розроблена для установ державної служби зайнятості, що значно прискорює оперативний облік надходження і витрачання запасів. У програмі ведеться синтетичний облік, тобто бухгалтер вносить дані при заповненні меморіальних ордерів, а суми оборотів за місяць автоматично переносяться до книги «Журнал-головна». Первинні документи та реєстри і відомості аналітичного обліку заповнюються на паперових носіях бухгалтером.

9.3. Особливості обліку малоцінних швидкозношуваних предметів

До складу малоцінних швидкозношуваних предметів в Ірпінському міському центрі зайнятості належать: водонагрівач, чайник електричний, штампи, миючі засоби, папір, канцелярські предмети: олівці, ручки, ножиці, скріпки тощо.

Малоцінні та швидкозношувані предмети придбаваються матеріально-відповідальною особою або надходять від Київського ОЦЗ безоплатно за операціями з централізованого постачання. При цьому надходження оформляється накладною, а сплата підзвітних коштів підтверджується товарним чеком [20].

Аналітичний облік МШП у Центрі зайнятості ведуть в оборотній відомості, в якій вказують залишки на початок і кінець звітного місяця, надходження та видаток за кожною матеріально-відповідальною особою. Так як, у Центрі зайнятості використовують невелику кількість МШП, то у березні зафіксовано лише придбання шести предметів (дод.Л.5).

Синтетичний облік придбання МШП у Центрі зайнятості відображається за дебетом субрахунку 221 «МШП, що перебувають на складі та в експлуатації» і кредитом субрахунку 364 «Розрахунки з іншими дебіторами». Одночасно робиться другий запис за дебетом субрахунку 801 «Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші заходи» та кредитом субрахунку 411 «Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах», на якому обліковується вартість МШП, що перебувають безпосередньо в розпорядженні Центру зайнятості. Облік фондів ведеться у національній валюті без зазначення копійок у вартості МШП.

При вибутті МШП їх вартість списують з субрахунку обліку фонду МШП.

Регістром синтетичного обліку МШП в Ірпінському МЦЗ є меморіальний ордер №10 «Накопичувальна відомість про вибуття та переміщення МШП» [14]. Меморіальний ордер №10 у Центрі зайнятості складають у разі надходження і вибуття МШП у значних кількостях (дод.Л.6). У 2009 р. меморіальний ордер №10 у Центрі зайнятості не ведуть у зв'язку з тим, що на поточні видатки виділено мало коштів з Державного бюджету.

Тому в меморіальному ордері №4 «Накопичувальна відомість за розрахунками з іншими дебіторами» (див. дод.Е.6) відображається реєстрація придбання МШП:

Отримано змішувач вапна «Мартин» від ПП «Ліра»:

Дт 221 «МШП, що перебувають на складі та в експлуатації»

Кт 364 «Розрахунки з іншими дебіторами» 375,00 грн. (м/о 4);

Другий запис:

Дт 801 «Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші

заходи»

Кт 411 «Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах» 375,00 грн. (м/о 4).

Але в Ірпінському МЦЗ у меморіальному ордері №10 «Накопичувальна відомість про вибуття та переміщення МШП» (див.дод.М.2) надходження і видатки МШП обліковують таким чином:

Надійшли МШП від постачальника:

Дт 221 «МШП, що перебувають на складі та в експлуатації»

Кт 411 «Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах» 214,50 грн. (м/о 10).

Кореспонденція рахунків при списанні МШП є такою:

Списано МШП, які стали непридатними:

Дт 221 «МШП, що перебувають на складі та в експлуатації»

Кт 411 «Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах».

У зв’язку з тим, що в Ірпінському МЦЗ використовується невелика кількість запасів, складський облік не ведеться. Аналітичний облік ведеться по використанню палива у відомості та реєстрі шляхових листів, прийнятих від водія, а МШП – в оборотній відомості. Синтетичний облік запасів ведеться на субрахунках 234 «Господарські матеріали та канцелярське приладдя», 235 «Паливо, мастильні та горючі матеріали» та 221 «МШП, що перебувають на складах та в експлуатації» та в регістрах: м/о 13 «Накопичувальна відомість витрачання матеріалів» та м/о8а «Накопичувальна відомість за розрахунками з підзвітними особами (паливо)». Рух запасів за рік відображається у формі №6 «Звіт про рух матеріалів та продуктів харчування».


10. Облік доходів спеціального фонду та порядок їх використання

Ірпінський міський центр зайнятості є місцевим органом державної служби зайнятості і підпорядковується Київському обласному центру зайнятості, тому фінансується за рахунок коштів Державного бюджету

Основною функцією Центру зайнятості є надання соціальних послуг та працевлаштування безробітних громадян, тому Ірпінський МЦЗ є неприбутковою організацією. У зв’язку з цим, спеціальний фонд у кошторисі даної установи не планується, тому аналітичний і синтетичний облік по надходженню власних доходів не ведеться і не складається звітність.

Отже, дане питання буде висвітлено теоретично.

Згідно Бюджетного кодексу України доходи бюджетних установ поділяються на доходи загального і спеціального фонду як це показано на рис.10.1.


Рис.10.1. Структура кошторису доходів і видатків

Доходи спеціального фонду відображають суми нарахованих коштів, які будуть отримані як плата за послуги, та кошти, одержані за іншими джерелами власних надходжень, або кошти, що фактично надійшли на відповідний рахунок установи (інші надходження) спеціального фонду кошторису.

До власних надходжень бюджетних установ відносять плату за послуги, які ті надають згідно з їх функціональними повноваженнями та інші джерела як це зображено на рис.10.2.

До інших коштів спеціального фонду бюджетувідносять фінансування бюджетних установ зі спеціального фонду бюджету відповідного рівня.


Рис.10.2. Види власних надходжень бюджетних установ