Смекни!
smekni.com

Аудит статутного капіталу (стр. 10 из 10)

АФ “Аудит Консалтинг”

Замовник : ВАТ „Житомирпиво”

Складено : Родіонов О.Д. Перевірено : Шепель Л.П.

Висновок

аудиту статутного капіталу

на ВАТ „Житомирпиво”

м. Житомир 10 квітня 2008 р.

Аудитором АФ “Аудит Консалтинг” Родіоновим О.Д. проведено аудит статутного капіталу на ВАТ „Житомирпиво” за даними бухгалтерського обліку і звітності за період з 01.01.2007 р. по 01.01.2008 р.

1. Вступна частина.

Підстава для проведення аудиту

Завдання АФ “Аудит Консалтинг” на проведення аудиту статутного капіталу на ВАТ „Житомирпиво” відповідно до договору від 20 березня 2008 р. №25. Реєстраційне свідоцтво № 5481, ліцензія на аудиторську діяльність № 205654.

Особи, відповідальні за фінансово-господарську діяльність

Головний бухгалтер: Тимощук О.П.

Генеральний директор : Ходаківський В.В.

Аудит розпочато 25 березня 2008 р.

Аудит закінчено 15 квітня 2008 р.

Питання поставлене на вирішення аудиту:

провести аудит статутного капіталу на ВАТ „Житомирпиво” за період з 1.01.2007 до 1.01.2008 р.

Документи, пред’явлені для аудиту:

Суцільній перевірці підлягали: документація з обліку статутного капіталу, реєстри аналітичного обліку, Головна книга, річна звітність, бухгалтерські баланси за звітним періодом - 2007 р.

Вибірковій перевірці підлягали первинні документи з руху основних засобів, касових, банківських операцій з коштами, матеріали інвентаризації за 2007 р.

2. Дослідна частина.

При дослідженні стану бухгалтерського обліку аудитором вивчено первинні документи, облікові реєстри, бухгалтерський баланс і звітність ВАТ „Житомирпиво” за період з 1.01.2007 р. до 1.01.2008 р. Аудитор застосовував такі методичні прийоми: розрахунково-аналітичні , дослідження документів - за формою і змістом, зустрічну перевірку документів, розрахунково-аналітичну і логічну перевірку документів; групування даних, добутих у процесі дослідження.

Організація і здійснення внутрішнього контролю у ВАТ „Житомирпиво” знаходяться на задовільному рівні. Організація та ведення бухгалтерського обліку відповідають сучасним стандартам.

В ході аудиту статутного капіталу аудитором виявлено єдинне порушення:

- вихід учасника Степанова А.А. (внесок до статутного капіталу 10% або 96,2 тис.грн.) не оформлено протоколом зборів акціонерів, зміни в засновницькі документи не внесені.

Облік та оцінка нематеріальних активів, відображення в обліку надходжень, зносу (амортизації), взагалі, за винятком деяких обмежень, відповідає П(С)БО 8 "Нематеріальні активи". Обліковою політикою затверджено прямолінійний метод амортизації, що відповідає вимогам П(С)БО 8. Розкриття інформації про нематеріальні активи у Примітках до фінансової звітності відповідає вимогам П(С)БО 8.

3. Висновки і рекомендації:

- визначити внутрішній аудит як відокремлений підрозділ (або посадова особа) в системі управління, і його мети.

- здійснити методичне забезпечення внутрішнього аудиту шляхом: розробки параметричної моделі статутного капіталу як предмету внутрішнього аудиту; структуризації наслідків невиявлення внутрішнім аудитом невідповідностей по операціям зі статутним капіталом; розробки системи попереджуючих тестів внутрішнього аудиту, що дозволяє знизити ризик отримання негативних економічних та правових наслідків для відкритого акціонерного товариства.

Ознайомлені :

Генеральний директор ВАТ „Житомирпиво” : Ходаківський В.В.

Головний бухгалтер : Тимощук О.П.