Смекни!
smekni.com

Аудит коштів і оцінка платоспроможності ПП Європацукор (стр. 9 из 11)

4. Положення бухгалтерського обліку 3 "Звіт про фінансові результати" затверджене Наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 № 87. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

5. Положення бухгалтерського обліку 5 "Звіт про власний капітал" затверджене Наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 № 89. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

6. Положення бухгалтерського обліку 15 "Доходи" затверджене Наказом Міністерства фінансів України від 31.12.1999 № 317. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

7. Положення бухгалтерського обліку 16 "Витрати" затверджене Наказом Міністерства фінансів України від 31.12.1999 № 318. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

8. Міжнародні стандарти аудиту.

9. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств організацій, затверджена Наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 № 251. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

10. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99. № 291. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

11. Бутинець Ф.Ф. Аудит: Підручник. - 2-ге вид., перероб. та доп. - Житомир, 2002. - 672 с.

12. Бухгалтерський облік в Україні. Навч. Посібник / За ред. Р.Л. Хомяка, В.І. Лемішовського - 7-е вид., доп. і перероб. - Львів: Національний університет "Львівська політехніка" (Інформаційно-видавничий центр "Інтелект+" Інститут післядипломної освіти), "Інтелект-Захід", 2008. - 1224 с.

13. Давидов Г.М. Аудит: Підручник. - К.: Т-во "Знання", 2004. - 240 с.

14. Кіндрацька Г.І., Білик М.С., Загородній А.Г. Економічний аналіз: Навч. посібник / За ред.А.Г. Загороднього. Серія "Дистанційне навчання". - № 31. - Львів: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2005. - 428 с.

15. Никонович М.О. та ін. Організація і методика аудиту: Навч. посіб. / М.О. Никонович, К.О. Редько, О.А. Юр'єва: За ред. Є.В. Мниха. - К.: Київ, торг. - екон. ун. - т, 2006. - 472с.

16. Петрик О. А., Аудит: методологія і організація: Монографія. -К., 2003. - 260 с.

17. ресурс]. - Режим доступу - http: www.rada.gov.ua.

18. Полякова Л.М. Аудит: Навч. - метод. Матеріали. - Львів: Інститут підприємства і перспективнит технологій при Нац. ун-ту "Львівська політехніка", 2002. - 52 с.

19. Полякова Л.М. Організація аудиту: конспект лекцій з курсу "Організація і методика аудиту" для студентів спеціальності "Облік і аудит. - Львів: Вид-во Нац. ун-ту "Львівська політехніка", 2003. - 56 с.

20. Полякова Л.М. Організація і методика проведення аудиту: Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни "Організація і методика проведення аудиту", для студентів спеціальності "Облік і аудит". - Львів: Вид-во Нац. ун-ту "Львівська політехніка", 2002. - 12 с.

21. Полякова Л.М., Корягін М.В., Воськало В.І., Чубай В.М. Аудит: Навч. посібник. Сер. Дистанційне навчання. Львів: Вид-во Нац. ун-ту "Львівська політехніка", 2004. - № 21. - 248 с.

22. Рудницький В.С., Внутрішній аудит: методологія, організація. - Тернопіль: Економічна думка, 1998. - 192 с.

23. Рудницький В.С. Методологія і організація аудиту. - Тернопіль: Економічна думка, 1998. - 192 с.

24. Рудницький В.С., Гончарук Я.А. Аудит. - 2-ге вид., перероб. та доп. - Львів: Оріяна-Нова, 2004. - 292 с.

25. Савченко В.Я. Аудит: Навч. Посібник. - К.: КНЕУ, 2002. - 322с.

26. Сопко В.В., Верхоглядова Н.І., Шило В.П., Ільїн С.Б., Брадул О.М. Організація і методика проведення аудиту: Навч. - прак. Посібник. - К.: ВД "Професіонал", 2004. - 642 с.

27. Усач Б.Ф. Аудит: Навч. посібник. - К., 2002. - 223 с.

28. Усач Б.Ф., Душко З.О., Колос М.М. Організація і методика аудиту: Підручник. - К.: Знання, 2006. - 295с.

29. Никонович М.О. та ін. Організація і методика аудиту: Навч. посіб. / М.О. Никонович, К.О. Редько, О.А. Юр'єва: За ред. Є.В. Мниха. - К.: Київ, торг. - екон. ун. - т, 2006. - 472с.

Додатки

ДОГОВІР №202

на здійснення незалежного аудиту фінансових результатів від господарської діяльності ТзОВ "Інтер-Синтез"

"_____" __________ р.

ТзОВ "Інтер-Синтез" в особі керівника Старчевського Михайла Казимировича, що діє на підставі статуту (далі - Замовник), з однієї сторони, та ТзОВ „Аудиторська фірма "Шерлок Холмс" в особі директора Поясник Оксани Степанівни, що діє на підставі Статуту та свідоцтва про внесення в Реєстр суб'єктів аудиторської діяльності № 426-56 від 26.03.2005 року, чинного до 20.06.2008 р. (далі - Виконавець), з другої сторони, уклали даний договір про наступне:

1. Предмет договору:

1.1 Замовник доручає а Виконавець бере на себе зобов'язання здійснити аудит (аудиторську перевірку) фінансових результатів та надавати інформаційно-консультаційні послуги Замовнику у відповідності до вимог Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики, Закону України "Про аудиторську діяльність", інших нормативно-правових актів України.

1.2 Інформаційно-консультаційне обслуговування та аудит охоплює фінансово-господарську діяльність Замовника, результати якої відображені у його звітності, та первинних документах за період з "січня" 2007 року по "грудень" 2007 року.

1.3 Аудит проводиться в період з 11 по 20 вересня 2008 року.

1.4 Мета аудиту - висловлення незалежної професійної думки у формі аудиторського висновку стосовно відповідності фінансової звітності Замовника вимогам чинного законодавства та встановленій обліковій політиці за відповідний період.

1.5 Масштаб аудиту: Аудит проводиться в масштабі, який дозволяє отримати достатньо аудиторських свідчень, необхідних для формування аудиторського висновку (незалежної професійної думки) з високим рівнем впевненості. Аудит проводиться шляхом застосування загальнонаукових та спеціальних процедур, тестування на наявність та одночасно на відсутність суттєвих (матеріальних) розбіжностей між показниками звітності та вимогами чинного законодавства і облікової політики. Обсяг робіт, що відповідає масштабу аудиту планується виконавцем при проведенні переддоговірної роботи і уточнюється в ході аудиту. Якщо обсяг робіт значно збільшується, чи зменшується в ході аудиту, вартість цього договору сторонами уточнюється з відповідним обґрунтуванням.

1.6 Виконавець надає високий, але не абсолютний, рівень впевненості. Під терміном “впевненість” сторони розуміють переконаність Виконавця в достовірності тверджень, зроблених Замовником для третьої сторони.

1.7 Виконавець включає в масштаб перевірки оцінку відповідності даних податкової звітності даним бухгалтерського обліку.

2. Вартість робіт та порядок розрахунків

2.1 Договірна вартість робіт, зазначених в розділі 1 цього договору, становить 1800грн. (одна тисяча п’ятсот гривень, без ПДВ).

2.2 Оплата попередня проводиться безготівково або готівкою через касу Виконавця за в сумі одна тисяча вісімчот грн. (одна тисяча п’ятсот, без ПДВ).

2.3 Розмір оплати коригується з врахуванням індексу інфляції, визначеному наростаючим підсумком з моменту підписання даного договору, але не може бути меншим розміру, зазначеного в п.2.2 договору.

2.4 Оплата роботи Виконавця здійснюється Замовником незалежно від виду аудиторського висновку (позитивний, модифікований, відмова від висновку) у відповідності до умов п.2.1-2.2 цього договору.

3. Порядок здачі та прийому результатів робіт

3.1 Результатом робіт по цьому Договору сторони визнають незалежне професійне судження Виконавця стосовно відповідності звітності Замовника вимогам облікової політики та вимогам чинного законодавства з питань бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

3.2 Результат робіт за рік за цим Договором приймається Замовником у формі звіту та аудиторського висновку незалежно від його виду (позитивний, модифікований, відмова від видачі висновку) у друкованому вигляді, складеному у відповідності до вимог Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики та вимог нормативно - правових актів інших органів (наприклад ДКЦПФРУ, НБУ тощо).

3.3 Після оплати та виконання аудиторської перевірки і надання інформаційно-консультаційних послуг Виконавець надає Замовнику акт прийому-передачі наданих послуг.

3.4 Замовник зобов'язаний в п'ятиденний термін підписати акт і один екземпляр повернути Виконавцю.

3.5 Якщо на протязі 5 - днів Замовник не підпише акт прийому - передачі наданих послуг, договір вважається виконаним і Виконавець в акті прийому-передачі робить такий запис: "Зауважень від Замовника у встановлений Договором термін не надійшло. Всі умови договору вважати виконаними".

4. Зобов'язання сторін

4.1 Виконавець в ході аудиту та по його результатам зобов'язаний:

дотримуватися вимог Закону України "Про аудиторську діяльність", іншого чинного законодавства України, Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики;

уникати прилюдної оцінки дій посадових осіб Замовника або його персоналу, власників (учасників) та не використовувати ім'я Замовника в засобах масової інформації;

не вступати в комерційні відносини з клієнтами Замовника;

дотримуватися доброзичливості та нейтральності до персоналу Замовника та до його діяльності в цілому;

не отримувати від Замовника його продукцію, роботи або послуги до та в ході аудиту;

зберігати комерційну таємницю відносно отримання в ході аудиту та інформаційно-консультаційного обслуговування інформації;

в обов'язки Виконавця не входить надавати в ході аудиту консультації працівникам Замовника та складання його звітності.

4.2 Замовник в ході аудиту та по його результатам зобов'язаний:

забезпечити Виконавця окремою кімнатою, надати необхідну документацію, а саме: установчі документи, ліцензії, сертифікати, патенти та інші документи, що дають право на спеціальну діяльність, головну книгу, фінансові та податкові звіти, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, регістри податкового обліку, первинні документи, договори, акти ревізії контролюючих органів, аудиторських фірм, а також іншу інформацію, яка запитується аудитором при виконанні умов даного договору. Документація повинна бути належним чином оформлена і підписана;