Смекни!
smekni.com

Аудит діяльності ЗАТ Рівне-Борошно (стр. 7 из 8)

Отже, провівши, арифметичну перевірку, перевірку за змістом та зустрічну перевірки річної фінансової звітності, зокрема. Ф. № 1 «Баланс», Ф. № 2 «Звіт про фінансові результати», Ф. № 4 «Звіт про власний капітал» та Ф. № 5 «Примітки до річної фінансової звітності», можна сказати, що фінансова звітність справедливо й достовірно відображає фінансовий стан Товариства на 31 грудня 2008 р. та його фінансові результати за 2008 рік.

Проте, оскільки в результаті формальної перевірки у всіх звітностях було виявлено відсутність підписів керівника і головного бухгалтера, дана звітність не повністю відповідає вимогам діючих нормативно-правових актів України та Положенням (стандартам) бухгалтерського обліку.

Ми вважаємо, що дане відхилення пов’язане в зв’язку з автоматизованою обробкою даних, проте надалі рекомендуємо виправити дану помилку та подавати документацію на підписи відповідальним особам.

Проведемо аналіз фінансового стану ЗАТ «Рівне-Борошно» за 2008 р.:

Коефіцієнт фінансової незалежності «автономії» = =

< 0,5

Показник фінансового лівериджу =


Коефіцієнт фінансової стабільності =

< 1

Робочий капітал = (Оборотні активи+Витрати майбутніх періодів)-(Поточні зобов’язання+Доходи майбутніх періодів) = (30389+2)-(29915+5) = 471

Коефіцієнт забезпечення власними коштами =

< 0,1

Коефіцієнт швидкої ліквідності = =

< 1

Маневреність робочого капіталу =

Коефіцієнт оборотності оборотних запасів = =

Час обороту оборотних засобів = =

Коефіцієнт оборотності запасів =

Час обороту запасів =

Коефіцієнт абсолютної ліквідності =

< 0,2

Коефіцієнт ділової активності =

Проаналізувавши фінансовий стан ЗАТ “Рівне-Борошно», можна сказати, що діяльність підприємства не зовсім ефективною, оскільки жоден з основних фінансово-економічних показників не належить встановленим нормативам, а отже, потрібно покращувати діяльність підприємства, зокрема, збільшити робочий капітал, оборотний капітал та грошові кошти, зменшити розмір поточних та довгострокових зобов’язань.

6. Підготовка аудиторського висновку

Аудиторський висновок незалежного аудитора про фінансову звiтнiсть закритого акціонерного товариства “Рівне-Борошно” за 2008 рік.

Адресат: акціонери та управлінський персонал ЗАТ «Рівне-Борошно» Державна комiсiя з цінних паперів та фондового ринку.

1. Основні вiдомостi про аудиторську фірму.

Повна назва: Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю аудиторська фірма «Аліса».

КОД за ЄДРПОУ 23803011.

Місцезнаходження: 33000, м. Рівне, вул. Шухевича 10, оф.11. Дата проведення державної реєстрації: 29.02.1995 р.

Телефон: (0362) 280 531

2. Основні вiдомостi про товариство.

Повна назва: Закрите акціонерне товариство «Рівне-Борошно».

Код за ЄДРПОУ 31435947.

Місцезнаходження: 33001, м. Рівне, вул. Біла 35.

Форма власності: приватна власність.

Дата проведення державно реєстрації: 29.03.2001 року.

Місце проведення державної реєстрації: Дубенська районна державна адмiнiстрацiя Рівненської області.

Основні види дiяльностi за КВЕД:

15.61.1 Виробництво борошна;

- 15.71.0 Виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах;

- 51.70.0 Iншi види оптової торгiвлi;

- 51.21.0 Оптова торгівля зерном та кормами для тварин;

3. Вступний параграф.

Перелік перевіреної фінансової звiтностi товариства за 2007р.

- “Баланс” (форма №1) станом на 31.12.2008 року;

- “Звіт про фiнансовi результати” (форма №2)

- “Звіт про рух грошових коштів” (форма №3);

- “Звіт про власний капітал” (форма №4)

- “Примітки до річної фінансової звiтностi” (форма №5)

4. Вiдповiдальнiсть управлінського персоналу.

Управлінський персонал товариства несе вiдповiдальнiсть за достовірне відображення iнформацiї в фінансових звітах та правильність їх складання. Аудиторська перевірка проведена з відома посадових осіб, які вiдповiдальнi за фінансово-господарську дiяльнiсть товариства.

Керівник: Горбатюк Олександр Анатолійович.

Головний бухгалтер: Рибiй Галина Вiлiкiвна.

5. Вiдповiдальнiсть аудитора.

Вiдповiдальнiстю аудитора є висловлення аудиторської думки щодо фінансових звiтiв на основі результатів аудиторської перевірки, яка проведена із застосуванням міжнародних стандартів аудиту, для впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень i справедливо та достовірно вiдображать iнформацiю відповідно до діючого законодавства та прийнятої облікової політики.

6. Обсяг аудиторської перевірки.

Аудиторська перевірка товариства за 2008 рік проведена згідно договору від 15.02.2008 року № 5/ЗАТ-08 в період з 18 травня по 12 червня 2008 року.

Аудит здійснено у вiдповiдностi до вимог міжнародних стандартів аудиту (далі - МСА) 700, 701 та 720; Законів України: “Про аудиторську дiяльнiсть”, “Про цiннi папери та фондовий ринок”; Положення щодо підготовки аудиторських висновків, які подаються до державної комiсiї з цінних паперів та фондового ринку (далі - ДК ЦПФР) при розкритті iнформацiї емітентами та професійними учасникам фондового ринку”, затвердженого рушенням ДК ЦПФР від 19.12.2006 р. № 1528.

Планування та проведення аудиту згідно з МСА було спрямоване на одержання обґрунтованої впевненості в тому, що фiнансовi звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит включає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми та розкриття iнформацiї у фінансових звітах; оцінку принципів бухгалтерського обліку та аналіз попередніх суттєвих оцінок, здійснених управлінським персоналом при пiдготовцi фінансових звiтiв, а також оцінку загального подання фінансових звітів.

Ми вважаємо, що проведена аудиторська перевірка дасть обґрунтовану підставу для висловлення аудиторської думки.

7. Аудиторська думка.

На нашу думку, фiнансовi звіти справедливо й достовірно відображають фінансовий стан товариства на 31 грудня 2008 р. та його фінансові результати за 2008 рік i вiдповiдають вимогам діючих нормативно-правових актів України, Положенням (стандартам) бухгалтерського обліку та прийнятій облiковiй полiтицi.

Всі форми звiтностi узгоджені між собою.

8. Розкриття iнформацiї про ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звiтностi.

Бухгалтерський облік в товаристві ведеться у вiдповiдностi з вимогами: Закону України від 16.07.1999 р. №996-ХIV “Про бухгалтерський облік та фінансову звiтнiсть в Україні” (із змінами та доповненнями), Положень (стандартів) бухгалтерського обліку та наказу товариства від 23.01.2006 р. № 04/02 “Про органiзацiю бухгалтерського обліку та облікову політику”.

Товариством застосовується журнально-ордерна форма рахівництва. За перевірений звітний період обрана товариством облікова політика не змінювалась.

Фінансова звiтнiсть за 2008 рік складена з дотриманням вимог положень (стандартів), які затверджені наказом Мінфіну України від 31.03.1999 року № 87: “Баланс” (форма №1), “Звіт про фінансові результати” (форма №2), “Звіт про рух грошових коштів” (форма №3), “Звіт про власний капітал” (форма №4) та “Примітки до річної фінансової звiтностi” (форма №5).


Висновки

Отже, в результаті написання даного звіту з практики, ми дійшли наступних висновків:

1. Закрите акціонерне товариство “Рівне-Борошно” є підприємницьким господарським товариством, що підпорядковується зборам акціонерів, юридична адреса та місце знаходження Товариства: Україна, м. Рівне, вул. Біла 35. Основними видами діяльності ЗАТ “Рівне-Борошно” є: виробництво борошна; виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах; інші види оптової торгівлі; оптова торгівля зерном та кормами для тварин; роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно з продовольчим асортиментом.