Смекни!
smekni.com

Аудит діяльності ЗАТ Рівне-Борошно (стр. 8 из 8)

2. На підприємстві застосовується машинна обробка документів з використанням комп’ютерної програми бухгалтерського обліку «Акцент» версії 6.0 та використовується журнально-ордерна форма обліку.

3. До аудиторських ризиків можна віднести властивий ризик, ризик контролю та ризик не виявлення помилок. Ризик контролю – це ризик того, що система внутрішнього контролю клієнта може бути недостатньо ефективною, щоб своєчасно виявляти і попереджати помилки в обліку та звітності.

4. Для зменшення ризику контролю, на ЗАТ «Рівне-Борошно» проводяться такі основні процедури контролю, як інвентаризація, санкціонування, обмеження доступу до активів, розподіл обов’язків та впроваджено робочий план рахунків.

5. В результаті складання листа оцінки властивого ризику та ризику контролю, можна сказати, що при перевірці діяльності ЗАТ «Рівне-Борошно», властивий ризик становитиме 0,15, а ризик контролю 0,1 при цьому, ризик не виявлення помилок становитиме 0,03, а отже аудиторський ризик становитиме 0,02.

6. По основним показникам фінансової звітності було визначено загальну суму допустимих помилок в розмірі 7477,55 тис. грн.

7. Основними розділами плану аудиту є: укладання договору на аудит, розробка аудиторського підходу, здійснення аудиту (вивчення, оцінка і тестування системи внутрішнього контролю, підтвердження залишків на рахунках бухгалтерського обліку), заключні процедури, представлення аудиторського висновку, звіту.

8. Визначивши загальні завдання і план проведення аудиту, було розроблено програму аудиту та визначено завдання аудиту для вилученого капіталу, оскільки вилучений капітал – це вартість акцій власної емісії, або часток викуплених товарів у його учасників, а метою аудиту вилученого капіталу є встановлення законності здійснених операцій щодо вилученого капіталу.

9. У звіті було розглянуто систему внутрішнього контролю, та встановлено, що система внутрішнього контролю – процедури, дії і заходи, які відображають загальне ставлення адміністрації, директорів і власників підприємства до організації ефективної системи внутрішнього контролю.

10. До системи внутрішнього контролю ЗАТ «Рівне-Борошно» входить такі елементи контролю, як середовище контролю, система бухгалтерського обліку та процедури контролю.

11. В результаті арифметичної перевірки комплекту документації по продажі готової продукції ЗАТ «Рівнем-Борошно» ВАТ «Рівнехолоду» 21 червня 2008р., було виявлено певні відхилення в оборотно-сальдовій відомості по складу за липень 2008 року по 261 рахунку. Проте, дані відхилення не є суттєвими, оскільки облікова інформація не перекручена, а відхилення відбулися в результаті автоматичної обробки даних за допомогою програми «Акцент: 6.0». щодо інших документів, то в них не було виявлено жодних відхилень.

12. В ході зустрічної перевірки даних Ф. № 1 «Баланс» з Ф. № 5 «Примітки до річної фінансової звітності» і Ф. № 4 «Звіт про власний капітал». А також Ф. № 2 «Звіт про фінансові результати» з Ф. № 5 «Примітки до річної фінансової звітності», не було виявлено жодних відхилень.

13. Бухгалтерський облік в товаристві ведеться у вiдповiдностi з вимогами законодавства. Товариством застосовується журнально-ордерна форма рахівництва. За перевірений звітний період обрана товариством облікова політика не змінювалась.

Фінансова звiтнiсть за 2008 рік складена з дотриманням вимог положень (стандартів), які затверджені наказом Мінфіну України від 31.03.1999 року № 87: “Баланс” (форма №1), “Звіт про фінансові результати” (форма №2), “Звіт про рух грошових коштів” (форма №3), “Звіт про власний капітал” (форма №4) та “Примітки до річної фінансової звiтностi” (форма №5).


Список використаних джерел

1. Закон України № 44 – Про внесення змін до Закону України від 14.09.06 р. № 44 «Про аудиторську діяльність».

2. Закон №996. - Закон України від 16.07.99 р. №996-XIV "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

3. П(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності». – «Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87.

4. П(С)БО 2 “Баланс”. - "Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 "Баланс", затверджене наказом Мінфіну України від 31.03.99 р. №87.

5. П(С)БО 3 «Звіт про фінансові результати». - "Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 «Звіт про фінансові результати», затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87

6. П(С)БО 4 «Звіт про рух грошових коштів». - "Положення (стандарт) бухгалтерського обліку «Звіт про рух грошових коштів», затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87

7. П(С)БО 5 «Звіт про власний капітал». - "Положення (стандарт) бухгалтерського обліку «Звіт про власний капітал», затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87

8. Робоча програма та методичні вказівки до бакалаврської практики для студентів денної форми навчання економічного факультету спеціальності 7.050106 «облік і аудит» спеціалізація «Облік і аудит на підприємствах недержавної форми власності», «Облік і аудит на підприємствах водного господарства», «Облік і аудит в кредитних установах» (частина 1) / Зубілевич С.Я., Лазаришина І.Д., Міклуха О.Л., Позняковська Н.М., Суха О.Р. Рівне РДЕУ, 2001, 28 с.

9. Суха О.Р., Стрибулевич Т.О. Організація і методика аудиту. Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення. – Рівне: НУВГП, 2008. – 163 с.

10. Кулаковська Л.П., Піча Ю.В. Основи аудиту: Навчальний посібник для студентів вищих закладів освіти. – К. : «Каравелла»; Львів: «Новий світ - 2000», 2002. – 504 с.