Смекни!
smekni.com

Проблеми та перспективи розвитку туристичної індустрії в Україні (стр. 2 из 2)

Основою для підготовки екскурсій у сільській місцевості можуть стати матеріали краєзнавчих і меморіальних музеїв як державних, так і тих, що працюють на громадських засадах. Саме працівники та активісти цих осередків організовують та проводять пошукову, методичну та екскурсійну роботу в сільській місцевості.

Розвиток сільського зеленого туризму в Україні дасть нові робочі місця для сільських жителів. Самозайнятість населення сприятиме зниженню соціальної напруженості в регіонах, росту добробуту сільських жителів. Розвиток малого підприємництва, у свою чергу, сприятиме зміні всієї соціальної інфраструктури села. Це також одяг із напрямків забезпечення європейської інтеграції України.

Задля цього сільський зелений туризм потребує реального правового, організаційного та кадрового забезпечення: прийняття Верховною Радою суттєво допрацьованого Закону України: “Про сільський зелений туризм”, підготовки кадрів, кредитування, соціальної реклами.

Україна має величезний скарб, майна не задіяний ні в економіці, ні в духовному, культурному, естетичному, укладі життя. Цей скарб – сільське природне, культурне і духовне довкілля. Це радість пам’яті і відчуття життєвої причетності, історичної, духовної власності гаїв і тихих вод Полтавщини, стежок в лісовій гущавині і в неозорих полях Шевченківських міць Черкащини, гірської карпатської величі, пропалених сонцем і пройнятих п’янких вітрів херсонських степів.

Підняти все це із забуття, відродити, пізнати, розбудувати бізнес малого підприємства сільського зеленого туризму значить заповнити білі плями на карті державної і культурної подорожі.

А ще це – можливість бути на відпочинку всією сім’єю і щоб для дітей не в зоопарку, не в телевізорі – коні, телят, птахи, риби, гриби, люди.

Головною проблемою, яка залишається актуальною на даний час та не дає змогу Державній службі зайнятості готувати у повному обсязі кваліфікованих спеціалістів з організації сільського зеленого туризму є відсутність затвердженої кваліфікованої характеристики “організатор зеленого туризму”.

Україна має надзвичайно великий туристично-реакційний потенціал. 15% території – це курорти, зони відпочинку, гірські та приморські ландшафти, придніпровські зелені зони. Але відсутність українських представництв туристичної галузі за кордоном призводить до виникнення певного кола проблем з якими стикаються українські туроператори, зокрема більшість громадян зарубіжних країн до цього часу ототожнює Україну та Росію, внаслідок чого туристичні ресурси України не беруться до уваги, а Україна к туристична діяльність мало відома.

Розвиток туризму Україні як фактор формування економіки держави обумовлює необхідність створення галузевої системи підготовки та підвищення кваліфікації туристичних кадрів, яка б виховувала фахівців, здатних в умовах конкуренції працювати індивідуально ат продуктивно.

Туризм – це саме та галузь економіки, яка заслуговує в Україні більшої уваги для розвитку. Ця галузь може забезпечити значний внесок в економіку держави у вигляді нових робочих місць, збільшення надходжень від зовнішньоекономічної діяльності та повноваження державного бюджету через сплату податків.

Розвиток туристичного бізнесу наразі вимагає ретельного осмислення та опрацювання новітніх тенденцій перебудови діяльності туристичної організації, оптимізації завдань та можливих рішень розробки алгоритму функціонування різних видів ТО в умовах зростаючої конкурентної напруженості, можливостей надання маркетингової підтримки індустрій туризму.

Анкета

1. Чим обумовлено вам вибір спеціальності?

Я довго не могла обрати свою майбутню професію, я мріяла бути і лікарем і вчителем, але батьки мені порадили подумати над професією – менеджер і оскільки це професія тепер модна і у менеджерів туристичної індустрії є великі перспективи я вирішила обрати цю професію.

2. Які якості по вашому по вашому повинен мати сучасний менеджер?

На мою думку сучасний менеджер повинне мати такі якості:

- законослухняність;

- важка профейність;

- людяність і порядність;

- бути уважним ввічливим;

- здатність розумно ризикувати;

- прагнення до професійного зростання.

3. Яким галузям, що вивчається в коледжі ви віддаватимете перевагу для свого формування як спеціаліста та інтелігента?

Я буду старатися оволодіти усіма дисциплінами, але перевагу зокрема віддаватиму інформатиці, іноземній мові, РПС, математиці, політології.

4. Де ви маєте намір працювати після закінчення коледжу?

Після закінчення цього коледжу, я маю намір працювати по спеціальності і в туристичному підприємстві. А якщо в мене не буде можливості, а я буду цього добиватися то з часом мрію відкрити власну справу по туризму.

Література:

1. Сальська М.П., Худо В.В., Цибух В.І., Основи туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури. 2004- 272с.

2. І.М.Школа. Менеджмент туристичної індустрії. Навчальний посібник / За редакцією проф.. І.М. Школи. – Чернівці: ЧТЕІКНТЕУ. 2003 – 662с.

3. Журнал “Туризм сільський зелений за редакцією Миколи Халимоненка. ІV. 2005 р.