Смекни!
smekni.com

Спеціалізований туризм (стр. 1 из 3)

Тема: Спеціалізований туризм

Предмет: Спеціалізований туризм

Вид роботи: к/р

План:

1. Охарактеризуйте найбільш перспективні регіони України для розвитку фестивального туризму.

2. Дайте характеристику змісту та особливостей програми обслуговування туристів на екологічному спеціалізованому турі та представте авторський програмний продукт з вищеозначеної тематики.

1. Охарактеризуйте найбільш перспективні регіони України для розвитку фестивального туризму.

Згідно із Законом України «Про туризм» туризм – тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання з оздоровчою, пізнавальної, професійно-діловою чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування.

Галерея Казок пишна прикрашена сталактитами, сталагмітами й натічними драпіровками. Галерея Тигровий хід отримала свою назву через останки знайденого тут великого хижака, гадано шаблезубого тигра. Тут можна побачити ажурні ванни з водою, кам'яні водоспади та натічні завіси, що розділяють простір на декілька залів. Зал Перебудови заввишки 28 і завдовжки більше 100 метрів є одним з найбільших обладнаних залів Європи.

Саме в ньому щорічно проводиться фестиваль авторської пісні, що регулярно збирає понад триста учасники. Крім того, вже склалася традиція виступу колективів і окремих виконавців духової та джазової музики в рамках кримського фестивалю «Золотий грифон». Ще одна цілком несподівана сторона використання туристичного об'єкту. А поряд взимку, обладнана гірськолижна траса з підйомником.

От так, узятий навмання окремо взятий об'єкт відкриває просто необмежені можливості. І повірте, Крим прямо насичений дивиною природи. Причому доступними круглий рік.

Перспектива розвитку фестивального туризму Криму

Крим оцінив привабливість концертно-видовищних заходів на курорті, проведення яких збільшує приплив гостей, як вважається, на 5—10 відсотків. В 2007 році в Криму на десятки більше фестивалів, гастролей, конкурсів, семінарів, конференцій та інших видів конгресового та фестивального туризму. Так, в Ялті нинішнього року під патронатом президентів Росії та України відкрився II музичний молодіжний рок-фестиваль «РУПОР», організований «Таврійськими Іграми» й «Новим каналом». Абревіатура фестивалю «РУПОР» розшифровується як «Россия — Украина: Помним О Родстве», що й визначає його ідеологію. Перший музичний молодіжний рок-фестиваль «РУПОР» відбувся 2002 року в Сочі й був приурочений до «Року України в Росії». Нинішній Ялтинський фестиваль примітний тим, що в ньому, як повідомляє Кримське агентство новин, беруть участь найвідоміші групи й шоумени: «ВВ», «Би2», «Агата Кристи», «Грин Грей», Найк Борзов, «Скрябін», «Звери», «Танок на майдані Конго», «Друга Ріка», «Неонавт», «Талита Кум» та інші. Ведуть «РУПОР» популярна ведуча «Нового каналу» Сніжана Єгорова та відомий російський шоумен, телеведучий, журналіст Федір Павлов-Андреєвич. Масовий приплив глядачів в Ялту гарантується…

Перспектива розвитку фестивального туризму Закарпаття

Фестиваль пісні “Бескиди” проводиться з метою популяризації української авторської пісні, виявлення та підтримки талановитих молодих виконавців авторської пісні та розвитку туризму в Карпатах. У Фестивалі беруть участь барди (Олександр Смик, Володимир Шинкарук, Велерій Маренич, Наталка Криничана) та відомі українські виконавці (Пікардійська Терція, Перкалаба, OT VINTA), так і молодь, яка тільки розпочинає свій творчий шлях. Фестиваль пропагує романтизм, пошук пригод, здоровий спосіб життя, зелений туризм, відвідання цікавих туристичних місць, підкорення гірських вершин. Місце проведення: Карпати (Сколівські Бескиди – гірський хребет у Карпатах), Львівська область, Сколівський р-н, неподалік села Нижнє Синєвидне, берег річки Стрий, урочище “Княжа галявина”.

Фестиваль з кінного туризму "Гори на долоні" Місце проведення: м. Косів Івано-Франківської обл. — с. Кваси Закарпатської обл.

Осередком кінного туризму вважають місто Косів і село Кваси. Тут реалізується проект міжнародної благодійної фундації «Хайфер Прожект Інтернешнл» з відродження в Українських Карпатах коней гуцульської породи. Знайомство з цими рідкісними конями-«гуцуликами» чекає гостей та учасників фестивалю у Косові. А кінні походи і видовищні змагання відбудуться у Квасах. У програму фестивалю також входять: тренувальні заняття з верхової їзди, прогулянки верхи у супроводі інструктора, комплекс екскурсійних заходів, розважальні конкурси і святкова програма. Ми запропонуємо вам нові цікаві маршрути мандрівок верхи.

Гостей та учасників фестивалю чекає:

· екскурсія Івано-Франківськ - Коломия - Косів — Кваси;

· знайомство із справжніми гуцульськими конями — «гуцуликами»;

· тренувальні заняття з верхової їзди;

· кінні прогулянки мальовничою долиною річки Тиса;

· видовищні змагання, конкурси та святкова програма;

· відпочинок на турбазі „Васкул” (с. Кваси).

Фестиваль «Свято Купала на Драгобраті» проводить туроператор «Карпати. Туризм. Відпочинок». Мета фестивалю — привернути увагу громадськості, туристів та туристичних організацій до рекреаційного потенціалу курорту Драгобрат у літній сезон (крім розважальних заходів, до програми фестивалю входить семінар з обговоренням перспектив розвитку фестивального туризму). А також — продемонструвати види активного туризму: гірський пішохідний туризм, велотуризм, парапланеризм, автотуризм кінний туризм та інші.

Програма фестивалю складається з двох частин – презентаційної та відпочинкової.

Перелік заходів:

· семінар «Фестивальний туризм та перспективи його розвитку» для представників туроператорів, турагентств та зацікавлених підприємств (за участю представників мас-медіа);

· велосипедні тури Свидовецьким масивом для учасників семінару;

· польоти на парапланах;

· автотури до високогірних озер;

· кінні прогулянки;

· пейтбол; даунхіл;

· пивний чемпіонат;

· гуцульська ватра в ніч на Івана Купала;

· розваги, святковий концерт за участю етно-фольклорних колективів.

Фестиваль «Ґринджоли». Місце проведення: курорт «Захар Беркут», с-ще Славське, Львівська область.

Зима існує не для того, щоб сидіти вдома. Варіантів, де і як розважитися — безліч. Для тих, хто не вміє кататися на лижах, ковзанах чи сноубордах, є альтернатива — сани. І не звичайні, а гуцульські сани-ґринджоли. Ґринджоли були чи не найдавнішим видом транспорту гуцулів. Це низькі й широкі сани без полозів, зроблені з дерева. Вони мають форму трапеції — розширюються від переднього краю. Сьогодні катання на ґринджолах — зимова розвага. Тому фестиваль, вперше організований туроператором «Карпати. Туризм. Відпочинок», відбувається в формі спортивних ігор. Участь у ньому можуть брати всі бажаючі: сімейні пари, батьки з дітьми, просто шанувальники яскравих відчуттів. Організатори вирішили у такий спосіб привернути більше уваги до санного відпочинку й відновити традицію цього призабутого способу катання. Урочисто відкриває свято масовий спуск із надувними кульками. Програма фестивалю включає такі розважальні дисципліни, як змагання на час і швидкість з паралельного слалому, слалому з перешкодами, одиночного швидкісного спуску, командні та сімейні змагання, марафон й інші видовищні ігри. І обов’язково буде культурно-відпочинкова частина. «Ґринджоли» проводяться з метою популяризації активного відпочинку в Карпатах та здорового способу життя, сприяння розвиткові санного туризму.

Фестиваль «Свято першого снігу». Туроператор «Карпати. Туризм. Відпочинок» проводив уперше, «розпочавши» ним одночасно сезон гірськолижних змагань у зимових Карпатах. Для юних прихильників активного відпочинку це було справді велике свято. Змагання відбувались у формі відкритої першості Рахівського району з гірських лиж серед дітей. Організаторами, крім туроператора, виступили також туристична база «Оаза» та Ясінянська спеціалізована дитяча юнацька школа олімпійського резерву. У фестивалі взяли участь діти до 16 років: понад півсотні учнів і декілька лижників-аматорів. Змагались хлопці й дівчата в трьох вікових категоріях у дисциплінах «паралельний слалом» та «слалом-гігант». Кожна категорія налічувала 6 призових місць. Щодня нагороджували 18 призерів. Переможці у других і третіх місцях отримали грамоти і подарунки надані магазином дитячих мрій "Антошка". Перші місця були нагороджені ще й медалями. Діти набрались спортивного досвіду, а головне — позитивних вражень від перегонів. Під час свята проводились численні конкурси серед дітей та дорослих. Розважальну частину завершив концерт за участю гуцульського колективу з с. Кваси Закарпатської області.

Фестиваль «Дністровська Рура». Сплав Дністровським каньйоном.

Не щодня випадає нагода поплавати на човні. Особливо коли йдеться про Дністер з його тихим і водночас величним плесом, мальовничими берегами. Адже Дністерський каньйон – один з найбільших та найунікальніших у Європі – природа тут дика й незаймана. Сплав рікою на катамаранах, що організовує туропетатор «Карпати. Туризм. Відпочинок», передбачає зупинки й екскурсії до водоспадів, печер, визначних історичних та архітектурних пам’яток. Ночівля – в наметах на березі ріки. Учасники фестивалю мають чудову можливість порибалити та скуштувати смачну рибну юшку на вечерю. В рамках туру проводиться музичний фестиваль «Дністровська Рура» за участю молодих етно-фолк колективів.

Перспектива розвитку фестивального туризму Запоріжжя

Фестиваль "Золота Хортиця. Курбас – Інтерфест 2007". В ході даного заходу проводиться ряд театральних постановок, відеоночей, спектаклів просто неба, "круглих столів", презентацій і театральних слемів. Як повідомляє прес-служба Запорізького міського голови, подібні фестивалі проходять в місті третій рік підряд. Минулого року основною темою заходу була етніка. В 2007 році він був присвячений авангардному мистецтву. Запоріжжя відвідали 9 авангардних театрів з Києва, Львова, Харкова, Санкт-Петербурга, Кишинева. Відеоночі та слеми на фестивалі безкоштовні. Велика частина вистав проходить на сцені муніципального театру-лабораторії "Ві". Театрали з різних міст України скуповують квитки на спектаклі та замовляють номери в готелях. Разом з тим, жителі міста інтересу до театрального фестивалю не виявляють. Нагадаємо, в Україні фестивальний туризм практично не розвинений, в той же час в інших країнах подібні заходи привертають мільйони туристів. Фестиваль – це масове святкування, показ (огляд) досягнень музичного, театрального, естрадного, циркового або кіномистецтва.