Смекни!
smekni.com

Скорочення стратегічних наступальних озброєнь (стр. 5 из 5)

В найближчому майбутньому ВТО не зробить вирішального впливу на стратегічний баланс сил Росія - США при рівнях розгорнених СНВ, обумовлених в параметрах СНВ-3. Проте, в ході переговорів по СНВ-3 необхідно враховувати ту обставину, що якщо не вводити обмежень на стратегічні носії в звичайному оснащенні, то в перспективі до 2010 г існуючою кількості стратегічних носіїв США може виявитися достатнім для нанесення неядерного обеззброюючого удару по ракетах наземного базування РФ.

В переговорах по СНВ-3 і більш глибоким скороченням Росія винна послідовно добиватися, щоб скорочення СНВ супроводжувалися ліквідацією стратегічних носіїв. Особливо, це торкається міжконтинентальних балістичних ракет наземного і морського базування

Заходи по взаємному пониженню оперативної готовності СЯС повинні супроводжуватися односторонніми обмеженнями на неядерні озброєння США.

Гостроту проблеми КРМБ великої дальності в переговорах по СНВ можна б було зняти завдяки ухваленню ряду заходів, що знижують їх контрсиловий потенціал Ці заходи повинні включати:

• контрольовану ліквідацію ядерних боєзарядів КРМБ

• замкне на розгортання більше 18 ПУ КРМБ на кожному підводному човні

• обмеження районів патрулювання атомних підводних човнів, озброєних КРМБ великій дальності.

Разом з вимогою нерозміщення ядерної зброї Росія повинна добиватися обмежень на розміщення тактичної і розвідувальної авіації на територіях нових членів НАТО.