Смекни!
smekni.com

Механізований взвод на БМП (стр. 4 из 7)

Для захисту від світлового випромінювання ядерних вибухів використаються захисні властивості бойової техніки, особовий склад веде бій у спеціальних захисних окулярах. Крім того, оптичні прилади, прилади нічного бачення й скло кабін підготовляються для ослаблення впливу світлового імпульсу.

У ході наступу вночі особлива увага приділяється веденню розвідки, витримуванню напрямку й своєчасному позначенню свого положення.

Механізований взвод уночі наступає звичайно в пішому порядку. При цьому танки й бойові машини піхоти діють у ланцюзі механізованих підрозділів.

Засоби освітлення застосовуються так, щоб не освітлювати свої бойові порядки.

Наступ в особливих умовах.

У місті взвод наступає звичайно уздовж вулиці по одній або по обох її сторонах. Взаємна підтримка досягається веденням вогню по будинках, розташованим на протилежній стороні вулиці.

Механізований взвод і додані йому гранатомети, кулемети й вогнемети знищують противника вогнем і гранатами, у першу чергу в підвалах і нижніх поверхах будинків. Танки, як правило, діють у ланцюзі механізованого взводу або за ланцюгом і знищують своїм вогнем противника в підвалах, нижніх поверхах будинків і інших укриттях, забезпечуючи просування особового складу механізованих підрозділів. Бойові машини піхоти діють за танками просуванням від укриття до укриття й вогнем своєї зброї знищують противника, що перешкоджає просуванню особового складу.

Гранатометні, протитанкові й кулеметні відділення й розрахунки наступають звичайно від одного укриття до іншому й своїм вогнем підтримують наступ механізованих і танкових підрозділів. Вогневі позиції перед атакою вони займають, як правило, у сусідніх з атакуючим об’єктом будинках. Для зміни вогневих позицій використовуються сховані підступи, а також проломи в стінах будинків.

При організації наступу в місті командир взводу ретельно вивчає характер оборони противника в атакує об’єкт, систему вогню й можливість ведення флангового вогню із сусідніх будинків, найбільш зручні підступи до об'єкта й наявність загороджень.

Перед атакою бойові машини піхоти, танки, знаряддя й установки протитанкових керованих ракет вогнем прямим наведенням знищують противника в що атакує в сусідніх будинках. Одночасно особовий склад механізованого взводу, додані йому кулеметники ведуть вогонь по вікнах, дверях і амбразурах і, використовуючи проломи в стінах, підземні комунікації, ходи повідомлення й інші сховані підступи, висуваються до об'єкта.

У міру наближення механізованого взводу до атакуючого об’єкта, вогонь танків, знарядь і інших вогневих засобів переноситься по верхніх поверхах і горищам. Діючи сміло й зухвало, відділення під прикриттям вогню всіх засобів, димів і аерозолів вриваються в будинок і, переходячи з поверху на поверх по сходах або через проломи в міжповерхових перекриттях, знищують противника вогнем в упор з автоматів, кулеметів і гранатами. Противник, що веде вогонь із вікон і з дахів будинків, знищується снайперами й спеціально призначеними кулеметниками й автоматниками. Додані взводу сапери в цей час проробляють проходи в стінах і міжповерхових перекриттях, а при необхідності розміновують захоплений будинок.

Захопивши будинок і очистивши його від противника, взвод атакує наступний об'єкт.

Для захоплення підготовлених до оборони особливо міцних будинків і споруджень механізований взвод, а іноді й відділення можуть діяти в складі штурмової групи. До складу штурмової групи крім механізованого підрозділу можуть включатися танки, знаряддя, переважно самохідні, міномети, установки протитанкових керованих ракет, гранатомети, кулемети, вогнемети й інші вогневі засоби, а також інженерно-саперний підрозділ з підривними зарядами. Штурмовій групі видаються збільшена кількість боєприпасів, особливо ручних і протитанкових гранат, димових, запальних і сигнальних засобів, а також пристосування для штурму будинків і подолання перешкод.

Сильно укріплені будинки блокуються, а потім підриваються.

У горах на важкодоступних ділянках місцевості механізований взвод може діяти самостійно, у відриві від роти, а відділення, як правило, - у складі взводу. Механізований взвод звичайно діє в пішому порядку.

Танковий взвод наступає, як правило, на танкодоступній місцевості. Він може надаватися мотострілковій роті й атакувати противника в ланцюзі або за ланцюгом по доступних напрямках. Важкодоступні ділянки взвод переборює після захоплення їхніми механізованими підрозділами, дії яких він підтримує вогнем.

При організації наступу в горах командир взводу крім загальних питань, що передбачають при підготовці наступ у звичайних умовах, ретельно вивчає систему вогню противника на всіх ярусах, звертаючи увагу на вогневі засоби, що ведуть фланговий вогонь; вибирає сховані підступи для наступ й напрямку для маневру відділень, визначає, якими вогневими засобами й звідки вигідно вражати противника; місця можливих завалів, обвалів, каменепадів, зсувів, наявність і характер природних перешкод і порядок їхнього подолання.

У ході наступу підсилюється спостереження, особлива увага звертається на своєчасне придушення вогневих засобів противника, що веде фланговий вогонь, на виявлення й знищення засідок, а також на використання кулеметів і снайперської гвинтівки.

При атаці висоти з багатоярусним розташуванням противника його вогневі засоби й жива сила придушуються одночасно на всіх ярусах. Під час атаки першого ярусу частина вогневих засобів взводу веде вогонь по противнику на наступних ярусах і по його вогневих засобах, що веде фланговий вогонь. Бойові машини піхоти, танки переміщаються по доступній для них місцевості й підтримують взвод вогнем.

У лісі взвод наступає, як правило, уздовж дороги, просіки або по зазначеному азимуті.

При організації наступ в лісі командир взводу крім загальних питань, що передбачають при підготовці наступ у звичайних умовах, повідомляє командирам відділень азимут напрямку наступу, установлює порядок подолання лісових завалів і знищення противника, що веде вогонь із дерев.

Механізований взвод діє звичайно в пішому порядку, інтервали між відділеннями скорочуються. Командир взводу просувається в ланцюзі напрямного відділення.

Танковий взвод може надаватися мотострілковій роті.

Танки діють на доступній для них місцевості звичайно в ланцюзі механізованих взводів або за ланцюгом і підтримують їхню атаку своїм вогнем. Особовий склад механізованих підрозділів указує танкам цілі, знищує протитанкові засоби противника й забезпечує просування танків. Бойові машини піхоти у цьому випадку наступають за танками й вогнем своєї зброї знищують цілі противника, що перешкоджають просуванню особового складу й танків.

У ході наступу у взводі ведеться кругове спостереження, при цьому особлива увага звертається на виявлення й знищення протитанкових засобів. Противник, що веде вогонь із дерев, знищується снайпером і спеціально призначеними кулеметниками й автоматниками. Для безпосередньої охорони командир взводу висилає дозорних.

Лісові завали й інші загородження взвод, як правило, обходить, а при неможливості обходу переборює по проробленому проході.

У пустелі взвод (відділення, танк) широко використовує проміжки й відкриті фланги в обороні противника для стрімкого просування в глибину й рішучу атаку опорних пунктів з тилу.

Організовуючи наступ в пустелі, командир взводу крім загальних питань, що передбачають при підготовці наступу у звичайних умовах, вказує відділенням азимут напрямку наступу, порядок позначення напрямку наступу (маршруту), призначає для ведення вогню по літаках, вертольотам і іншим повітряних цілях противника кілька чергових кулеметів, вживає заходів по підготовці бойової техніки до захисту під час піщаних бур і фарбуванню її під тло навколишньої місцевості, захисту особового складу при різких змінах метеорологічних умов, попередженню теплових ударів, забезпеченню особового складу запасом води й здійснює контроль за її витратою.

У ході наступу командир взводу особливу увагу приділяє дотримуванню напрямку.

У північних районах і взимку при глибокому сніжному покриві особовий склад механізованого взводу наступає звичайно на лижах. Спішування особового складу й постановка на лижі при наступі з ходу робиться, як правило, на більшому, ніж у звичайних умовах, віддаленні від противника.

Бойові машини піхоти діють за танками й вогнем своєї зброї знищують цілі противника, що перешкоджають просуванню особового складу й танків. На важкодоступних напрямках вони просуваються, як правило, по дорогах, підтримуючи взвод вогнем.

Танковий взвод (танк) при глибокому сніжному покриві наступає звичайно в ланцюзі механізованих підрозділів або за ланцюгом, важко прохідні ділянки переборює з використанням навісного встаткування.

При організації наступу особливу увагу командир взводу звертає на підготовку озброєння, бойової техніки й засобів індивідуального захисту до застосування в умовах низьких температур і на попередження переохолодження й обмороження особового складу, вживає заходів до забезпечення машин засобами підвищення прохідності. Підрозділи забезпечуються маскувальними, халатами, а бойова техніка фарбується в білі кольори.