Смекни!
smekni.com

Особливості оподаткування нерезидентів (стр. 3 из 3)

Список використаних нормативно-правових актів та літератури

1. Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств"

2. Закон України "Про податок на додану вартість"

3. Закон України "Про податок з доходів фізичних осіб"

4. Л.М. Котенко, Г.М. Фадєєва. - Оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності. - Навчальний посібник. - Харків, 2006.


[1]Інжиніринг – надання послуг зі складання технічних завдань, проведення наукових досліджень, складання проектних пропозицій, проведення техніко-економічних обстежень та інженерно-розвідувальних робіт з будівництва об’єктів, розробка технічної документації, проектування та конструкторське опрацювання об’єктів техніки і технології, консультації та авторський нагляд під час монтажних та пусконалагоджувальних робіт, а також консультації економічного, фінансового або іншого характеру, пов’язані з такими послугами. – ст.1 пункт 36 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»

[2]Фрахт – винагорода (компенсація), що сплачується за договорами перевезення, найму або піднайму судна або транспортного засобу (їх частин) для цілей: перевезення вантажів та пасажирів морськими або повітряними суднами; перевезення вантажів залізничним або автомобільним транспортом. – ст.1 пункт 35 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»

[3]Незалежна професійна діяльність – діяльність, що полягає в участі фізичних осіб у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній та викладацькій діяльності, так само як і діяльності лікарів (у тому числі стоматологів та зубних техніків), адвокатів, приватних нотаріусів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів та помічників зазначених осіб або осіб, зайнятих релігійною (місіонерською) діяльністю, за умови якщо такі особи не є найманими працівниками чи суб’єктами підприємницької діяльності. – ст.1 пункт 9 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»