Смекни!
smekni.com

Відкриття бюджетних рахунків (стр. 4 из 4)

б) копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, засвідчену нотаріально або органом, що видав довідку;

в) копію належним чином зареєстрованого (затвердженого) установчого документа (статуту, положення, засновницький договір), засвідчену органом, який здійснив реєстрацію, або нотаріально;

г) копію документа, що підтверджує взяття клієнта на облік в органі державної податкової служби, засвідчену органом, що видав документ, або нотаріально;

ґ) картку із зразками підписів та відбитка печатки у двох примірниках, оформлену з урахуванням закнодоавчих вимог;

д) копію документа, що підтверджує реєстрацію клієнта у відповідному органі Пенсійного фонду України, засвідчену органом, що його видав, або нотаріально;

е) копії документів, що підтверджують реєстрацію клієнта у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонді загальнообов'язкового соціального страхування України на випадок безробіття, Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності як платника страхових внесків, засвідчені органами, що їх видали, або нотаріально.

Бюджетні рахунки, відкриті в поточному бюджетному періоді, закриваються не пізніше 31 грудня або на останній день іншого бюджетного періоду. За виняткових обставин Міністр фінансів України може визначити інший термін закриття рахунків, який повинен настати не пізніше як через п'ять робочих днів після закінчення бюджетного періоду.У разі наявності на рахунку, що закривається, залишків коштів орган Державного казначейства України на підставі платіжного доручення власника рахунку перераховує такі залишки на інший, відкритий цим клієнтом, рахунок, якщо інше не передбачено бюджетним законодавством.Відповідальність за правильність відкриття та закриттярахунків покладається на головного бухгалтера (заступника головного бухгалтера) органу Державного казначейства України, на балансі якого відкрито та закрито ці рахунки.
Список використаної літератури

1. Галушка, Є.О., Охрімовський, О.В., Хижняк, Й.С. Казначейська справа [Текст] : Навчальний посібник. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2004. – 248 с. - ISBN 966-8653-06-8.

2. Інструкціяпро відкриття аналітичних рахунків для обліку операцій по виконанню бюджетів в системі Державного казначействавід 28.11.2000 р. N 119[Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.uazakon.com/documents/date_31/pg_gmgzxx.htm. - 16.10.09. - Назва з екрану.

3. Наказ ДКУ Про затвердження Інструкції про відкриття реєстраційних рахунків органами Державного казначейства України №32 від 09.04.97 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.uazakon.com/document/spart83/inx83119.htm. - 18.10.09. - Назва з екрану.

4. Наказ ДКУ Про затвердження Порядку відкриття рахунків у національній валюті в органах Державного казначейства України№ 221 від 02.12.2002 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.uapravo.net/data2008/base52/ukr52642/index.htm. - 18.10.09. - Назва з екрану.