Смекни!
smekni.com

Звіт з практики в СТОВ Дружба (стр. 1 из 3)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

Таврійський національний університет ім. В. І. Вернадського

Економіко-гуманітарний факультет в м. Мелітополі

Кафедра фінансів та банківської справи.

ЗВІТ

Про проходження практики

з 26 червня 2006 по 14 липня 2006 р.

студента ІІ курсу 21гр.

Бессараба Ігоря

Керівник практики від підприємства Гершеля Наталья Михайлівна

Керівник практики від ВНЗ Сельоткіна Ірина Вікторівна

Мелітополь 2006

Зміст

Вступ.

1. Історія створення підприємства.

2. Форма власності й організаційно-праовий устрій.

3. Організаційна структура підприємства.

4. Майно, статутний фонд підприємства.

5. Спеціалізація підприємства.

6. Основні виробничі фонди підприємства.

7. Організація виробництва на підприємстві, основні технологічні процеси.

8. Структура, функції і завдання відділів на підприємстві:

· бухгалтерський відділ

· відділ праці і заробітної плати.

9. Збір даних фінансової звітності підприємства:

· Форма №1 “Баланс”

· Форма №2 “Звіт про фінансові результати”

· Форма №3 “Звіт про рух коштів”

· Форма №4 “Звіт про власний капітал”

Висновок.

Список літератури.

Вступ.

Проходження практики на підприємстві відбувалось згідно програми вищого навчального закладу, щоб закріпити теоретичні знання на практиці. Я проходив практику у СТОВ «Дружба», що спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарської продукції.

Метою проходження моєї практики було дослідження фінансово–економічної звітності і набуття необхідних знань та досвіду.

На практиці я дізнався, як працюють різні відділи, що входить до їх обов’язків. Як ведеться фінансовий облік, нараховуються заробітна плата та інші фінансово – економічні розрахунки.

1.Історія створення підприємства.

Коротка історична довідка

У 1928 році був організований колгосп «Червоний степ». Першим головою був М.П. Білоус, очолював його до 1941 року. На той час у колгоспі налічувалось 3860 гектар землі. Розвивалися різні галузі: тваринництво, землеробство. Вирощували зернові культури.

В після воєнні роки колгосп став називатися «Дружба», головою був О.М. Малиш. Під час його керування господарство було міліонером. В ньому налічувалося 25 автомашин, 43 трактори, 12 комбайнів. На тваринницькій фермі налічувалося 1060 голів великої рогатої худоби, 3020 голів овець, 4100 голів свиней і 5000 курей. На той час в колгоспі працювало приблизно 250 чоловік.

В 2000 році колгосп був реорганізований, землі розпайовані. Кожен член отримав земельний пай розміром 10гектар 46 соток. Колгосп був перейменований у СТОВ «Дружба», очолив його Ю.П. Березовський.

Спочатку товариство орендувало землі тільки у жителів села Піскошине, але згодом почало орендувати землі і у жителів села Гоголівка Запорізької області, а також у селі Верби Херсонської області. На даний момент у господарстві налічується 4380 гектар земель. Воно характеризується на вирощуванні зернових, олійних, бобових, баштани культур, насіневого матеріалу(на продаж) та тваринництва. Це головні галузі підприємства. Найбільшу увагу приділяють озимій пшениці, використовують такі сорта, як еліта та I репродукція. Зараз у СТОВ «Дружба» налічується 606 голів свиней. Поновлюється машино тракторний парк.

Свою продукцію підприємство реалізує на хлібозаводи в місті Запоріжжя (торгова марка «Хлібодар»). Продукція являється високої якості та має попит. Підприємство почало відновлювати село. В 2006 році заплановано побудувати в селі церкву, будівництво якої вже почалося, відремонтувати сільський клуб, а також відкрити новий магазин в якому ціни будуть нижчі ніж в інших магазинах села Піскошине. Планується побудувати свинокомплекс на 10 000 голів, також теплиці для вирощування овочей площею 4 гектар. Завдяки цьому жителі отримають нові робочі місця.

2. Форма власності й організаційно - правовий устрій.

СТОВ «Дружба» являється юридичною особою, має окреме майно, самостійний баланс, розрахунковий і другі рахунки в закладах банку, печать зі своєю назвою та інші необхідні реквізити. Також воно має свій статут, яким і керується. Згідно статуту підприємство характеризується, як товариство з обмеженою відповідальністю, яке самостійно формує свій організаційний устрій, встановлює кількість працівників. Очолює товариство директор, він вирішує всі важливі питання, крім тих, що треба вирішувати з іншими засновниками. Директор може піти з посади за власною згодою або, вразі поганого виконання обов’язків, його переобирають засновники.

Товариство відповідає по своїм обов’язкам всім своїм майном, на яке, згідно діючому законодавству, може бути звернено стягнення.

СТОВ «Дружба»може виступати позивачем і відповідачем в судах загальної юрисдикції та господарських судах.

Відносини СТОВ «Дружба» з іншими господарствами, підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюється на основі договорів. Господарство має право самостійно вибирати предмет договору, оприділяти обов’язки, а також других умов господарських взаємовідносин, які не перечать законодавству України.

3.Організаційна структура підприємства.

В СТОВ «Дружба» налічується працюючих 130 чоловік. Керівні посади займають директор підприємства, головний бухгалтер, головний інженер, головний агроном, головний електрик.

У бухгалтерії працюють 3 чоловіки (головний бухгалтер, економіст та бухгалтер, який веде облік по відділу праці і заробітної плати). Ці люди ведуть облік всієї діяльності підприємства.

Агротехнічна служба зайнята захистом рослин, знищуванням бур’янів, оброблюванням землі, посівом і збиранням сільськогосподарських культур. Своєчасну передачу сімен в насіннєву інспекцію для аналізу якості. Вони роблять все можливе для того, щоб досягти максимального врожаю. Головний агроном, перед початком посівної кампанії, робить прогнози, щодо майбутньої урожайності. Доповідає директору про те, які види посівних культур краще посадити в цьому році.

Головний інженер займається механізацією сільськогосподарських робіт у полі, на тоці, їх переробкою. Він повинен своєчасно поставляти необхідні запчастини для всієї техніки, що є в господарстві, слідкувати за її станом, а також повідомляти директора про необхідність придбання нової, більш сучасної.

Обліковець веде облік робочого часу ( тракторів та комбайнів, які працюють у полі), заміряє виконану роботу і визначає витрати паливо – змащувального матеріалу. А потім надає ці дані бухгалтеру, який на основі цього нараховує заробітну плату.

Кожен відділ і служба відіграє велику роль на підприємстві, без них воно не зможе взагалі існувати. Вони відповідають за своєчасність та якість виконання покладених на них завдань. На перший погляд є головні та незначні служби, але вони доповнюють один одного і не можуть працювати окремо.

Директор

4. Майно, статутний фонд підприємства.

Майно підприємства становлять матеріальні й нематеріальні активи, які мають вартісне визначення, виробляються або використаються в діяльності підприємства й відображаються на його балансі або враховуються в інших передбачених законом формах обліку майна. Всі майнові цінності підрозділяються на основні фонди, оборотні кошти, гроші та товари.

При реєстрації в якості юридичної особи підприємство зобов'язане мати у своєму розпорядженні статутний капітал (у ряді випадків він іменується статутним фондом).Статутний капітал (фонд)це зафіксована у вартісному вираженні сума матеріальних і нематеріальних цінностей, які передаються підприємству в постійне користування власниками цих цінностей.

Величина й структура статутного капіталу визначаються рядом умов, дотримання яких необхідно враховувати при створенні й організації діяльності підприємства. Серед цих умов виділяють наступні:

· галузь виробництва;

· масштаби підприємства;

· рівень спеціалізації й кооперування підприємства;

· організація обслуговування виробництва й підприємства в

цілому.

Статутний капітал формується й затверджується разом з статутом підприємства при його утворенні й реформуванні. Підприємства самостійно вирішують питання про структуру й розміри статутного капіталу і його зміну. Збільшення капіталу відбувається в основному за рахунок:

· прибутку підприємства, що використається для капітальних вкладень в основні засоби й для поповнення оборотних коштів підприємства;

· випуску акцій;

· субсидій, які надходять від державних органів або від головної компанії (банку, фірми), якщо підприємство є дочірнім;

· приєднання додаткових внесків, паїв з боку нових юридичних і фізичних осіб, що побажали вкласти свої засоби в підприємство.

Вкладниками при формуванні й розширенні статутного капіталу можуть виступати:

· державні органи (включаючи федеральні й місцеві органи влади, іноземні держави);

· сторонні підприємства й організації (включаючи банки, холдинги, концерни й т.п.);

· громадські організації (різні фонди й об'єднання);

· приватні особи (у тому числі іноземні).

Вибуття статутного капіталу відбувається головним чином у результаті:

· фізичного зношування або витрати майна (без його відновлення);

· аварії, поломок;

· морального зношування;

· вилучення капіталу внаслідок падіння попиту на продукцію підприємства, несприятливої кон'юнктури ринку;

· «проїдання» капіталу, пов'язаного з високими, некомпенсованими витратами виробництва.