Смекни!
smekni.com

Прибуток підприємства (стр. 8 из 10)

Відповідно до форми звітності Основні економічні показники роботи сільськогосподарського підприємства за 2004-2006 роки в 2004 році було вирощено рослинницької продукції на суму 606,1 тис. грн., продукцію тваринництва на 271,5 тис. грн., які реалізовано та отримано дохід у розмірі відповідно 736,4 тис. грн. та 196,6 тис. грн., при цьому середньорічна вартість активів підприємства складала 463,7 тис. грн., середньорічна чисельність працівників – 53, в тому числі 39 працівників в рослинництві та 14 тваринництві [дод. АВ, АГ, АД]

Станом на січень-грудень 2006 року середньоспискова чисельність працівників по підприємству становила 50 чоловік, що відображено в Звіті з праці за аналізований період, фонд оплати праці складав 14,7 тис. грн. [дод. К].

В Звіті про стан тваринництва на 3 січня 2007 року відображено реалізацію худоби та птиці на забій у живій масі 192 центнери, у тому числі великої рогатої худоби – 141 центнер, свиней – 51 центнери, та надої молока в розмір 1230 центнерів [дод. АЗ].


8. ПРОЦЕС ОПОДАТКУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА

ПОСП «РОСТОК» як селянське (фермерське) господарство оподатковується згідно Закону України «Про фіксований сільськогос-подарський податок». Закон України «Про фіксований сільськогоспо-дарський податок» визначає механізм справляння фіксованого сільськогоспо-дарського податку, що сплачується сільськогосподарськими товаровироб-никами у грошовій формі. Фіксований сільськогосподарський податок — це податок, який не змінюється протягом визначеного цим Законом терміну і справляється з одиниці земельної площі.

На протязі 2005 року підприємство працювало в системі оподаткування на фіксованому податку. За результатами господарської діяльності за 2005 рік підприємство одержало прибуток 1149 тис. грн. Дохід від реалізації товарів, робіт, послуг за 2005 рік становить 1432,1 тис. грн., собівартість реалізованої продукції становить 1059,3 тис. грн. Висока собівартість продукції тваринництва не відповідає у звязку з високим ростом цін на енергоносії, паливно-мастильні матеріал, запасні частини, мінеральні добрива, гербіциди.

Фіксований сільськогосподарський податок сплачується в рахунок таких податків і зборів (обов’язкових платежів):

· податку на прибуток підприємств;

· плати (податку) за землю;

· плати за придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності;

· збору за спеціальне водокористування.

Iнші податки та збори (обов’язкові платежі), визначені Законом України “Про систему оподаткування”, сплачуються сільськогосподарськими товаровиробниками в порядку і розмірах, визначених законодавчими актами України.

Особи можуть бути зареєстровані як платники ФСП, якщо такі особи є сільськогосподарськими підприємствами різних організаційно-правових форм, передбачених законами України, селянські та інші господарства, які займаються виробництвом (вирощуванням), переробкою та збутом сільськогосподарської продукції, а також рибницькі, рибальські та риболовецькі господарства, які займаються розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах), у яких сума, одержана від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки за попередній звітний (податковий) рік, перевищує 75 відсотків загальної суми валового доходу.

Якщо особа створюється шляхом злиття, приєднання, поділу (виділу), перетворення або виділу згідно з відповідними нормами Цивільного кодексу України, то норма щодо дотримання не менш як 75 відсотків загальної суми валового доходу від реалізації (поставки) сільськогосподарської продукції (супутніх послуг) протягом останнього податкового періоду поширюється на:

· усіх осіб солідарно, які зливаються або приєднуються;

· кожну окрему особу, створену шляхом поділу або виділу;

· особу, створену шляхом перетворення.

Особа знімається з податкової реєстрації як платник ФСП за власною ініціативою, якщо така особа подає письмову заяву щодо добровільного зняття з такої податкової реєстрації.

Особа знімається з податкової реєстрації як платник ФСП за рішенням податкового органу, якщо:

· така особа підпадає під регулювання норм Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ;

· така особа ліквідується, у тому числі шляхом злиття, приєднання або перетворення.

Для отримання реєстрації як платника ФСП особа має подати відповідному податковому органу документи за переліком, який встановлюється за процедурою, визначеною законом для подання податкової звітності. Не можуть бути платниками фіксованого сільськогосподарського податку суб’єкти господарювання, які реалізують інвестиційні або інноваційні проекти у спеціальних (вільних) економічних зонах, на територіях пріоритетного розвитку із спеціальним режимом інвестиційної діяльності, в умовах технологічних парків, реалізують інноваційні проекти відповідно до Закону України “Про інноваційну діяльність” або зареєстровані платниками єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва.

У разі, коли у звітному податковому періоді валовий доход від операцій з реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки становить менш як 75 відсотків загальної суми валового доходу, підприємство сплачує податки у наступному звітному періоді на загальних підставах. Зміна порядку сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) протягом звітного (податкового) року не допускається. Об’єктом оподаткування для платників фіксованого сільськогосподарського податку є площа сільськогосподарських угідь, переданих сільськогосподарському товаровиробнику у власність або наданих йому у користування, в тому числі на умовах оренди, а також земель водного фонду, які використовуються рибницькими, рибальськими та риболовецькими господарствами для розведення, вирощування та вилову риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах).

У випадку коли у звітному періоді відбувається зміна площ сільськогосподарських угідь, у зв’язку з набуттям права землевласника або землекористувача відповідно землевласник чи землекористувач зобов’язаний здійснити уточнення сум податкових платежів на період до закінчення податкового року і протягом місяця надати розрахунки до органів державної податкової служби за місцем розташування земельної ділянки та до органу державної податкової служби за місцем знаходження платника податку.

Ставка фіксованого сільськогосподарського податку з одного гектара сільськогосподарських угідь встановлюється у відсотках до їх грошової оцінки, проведеної за станом на 1 липня 1995 року, відповідно до Методики, затвердженої Кабінетом Міністрів України, в таких розмірах:

· для ріллі, сіножатей та пасовищ — 0,15;

· для багаторічних насаджень — 0,09;

· для земель водного фонду, які використовуються рибницькими, рибальськими та риболовецькими господарствами для розведення, вирощування та вилову риби у внутрішніх водоймах, — 0,45 відсотка грошової оцінки одиниці площі ріллі по областях та Автономній Республіці Крим [2].

Грошова оцінка сільськогосподарських угідь у разі необхідності може уточнюватися згідно із законодавством. Для платників податку, які здійснюють діяльність у гірських зонах та на поліських територіях, ставка фіксованого сільськогосподарського податку з одного гектара сільськогосподарських угідь встановлюється у відсотках до їх грошової оцінки, проведеної за станом на 1 липня 1995 року, відповідно до Методики, затвердженої Кабінетом Міністрів України, в таких розмірах:

· для ріллі, сіножатей та пасовищ — 0,09;

· для багаторічних насаджень — 0,03.

Перелік платників податку, на яких поширюється дія цієї статті, затверджується до 15 січня 1999 року на пленарних засіданнях обласних рад за поданням районних державних адміністрацій виходячи з критеріїв, установлених статтею 1 Закону України “Про статус гірських населених пунктів в Україні” та визначених Кабінетом Міністрів України поліських територій.

Платники податку визначають суму фіксованого сільськогосподарського податку на поточний рік у порядку і розмірах, передбачених цим Законом, і подають розрахунок органу державної податкової служби за місцем знаходження платника податку до 1 лютого поточного року.

Сплата податку проводиться щомісячно протягом 30 календарних днів, наступних за останнім календарним днем базового звітного (податкового) місяця, у розмірі третини суми податку, визначеної на кожний квартал від річної суми податку, у таких розмірах:

· у I кварталі — 10 відсотків;

· у II кварталі — 10 відсотків;

· у III кварталі — 50 відсотків;

· у IV кварталі — 30 відсотків.

Платники податку перераховують у визначений строк загальну суму коштів на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки [1].

Органи державної податкової служби у районах ведуть облік нарахування і сплати сум фіксованого сільськогосподарського податку за формою і в порядку, затвердженими Державною податковою адміністрацією України. Контроль за своєчасним і повним надходженням сум фіксованого сільськогосподарського податку здійснюють органи державної податкової служби. Платники податку несуть відповідальність за правильність обчислення, своєчасність подання розрахунків та сплати сум фіксованого сільськогосподарського податку згідно із законодавчими актами України.

Оскільки основним об’єктом діяльності ПОСП «РОСТОК» є земельні угіддя, тому Закон України «Про плату за землю» визначає розміри та порядок плати за використання земельних ресурсів, а також напрями використання коштів, що надійшли від плати за землю, відповідальність платників та контроль за правильністю обчислення і справляння земельного податку. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель. Розміри податку за земельні ділянки, грошову оцінку яких не встановлено, визначаються до її встановлення в порядку, визначеному цим Законом. Власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, крім орендарів та інвесторів — учасників угоди про розподіл продукції, сплачують земельний податок. Справляння земельного податку за земельні ділянки, надані в користування у зв’язку з укладенням угоди про розподіл продукції, замінюється розподілом виробленої продукції між державою та інвестором на умовах такої угоди.