Смекни!
smekni.com

Державний контроль (стр. 4 из 4)

В цілому випливає висновок, що на даному етапі розвитку державного контролю в Росії не був врахований передовий світовий досвід в повному об'ємі.

Якщо говорити про вдосконалення нормативного регулювання обов'язків, повноважень і відповідальності органів державного контролю в Російській Федерації те досліджуючи механізм розподіл між органами контролю необхідними повноваженнями, реалізацією ними своїх прав і обов'язків, способи залучення до відповідальності за порушення законодавства, а також перспективи і можливість використовування зарубіжного досвіду в даному питанні.

Хочу відзначити, що в період з 1999 року по теперішній час відбулася кардинальна зміна законодавчої бази, регулюючий права і повноваження органів державного контролю. Права і обов'язки цих органів стали розглядатися в системній зв'язку з правами і обов'язками підконтрольних суб'єктів. Органи державного контролю мають право проводити перевірки в порядку, встановленому законодавством.

На завершення хочу зробити висновок про те, що деякі елементи здійснення заходів контролю в зарубіжних державах могли б з успіхом застосовуватися і в Російській Федерації. Особливо в частині застосування механізму спрощеного і прискореного оскарження дій і рішень контролюючих органів.


Список використаної літератури

1. Коментар до Конституцій України. — К., 2005.

2. Букаренко Д. Н. Адміністративне право: посібник для ву­зів. - Х.,1997.

3. Коваль Л. В. Адміністративне право України: Курс лек­цій. - К., 1998.

4. Муніципальне право. — Львів., 2007.

5. Овсяненко Д. М. Адміністративне право. — К., 2005.

6. Тихомиров Ю. А. Публичное право. —М., 1995.

7. Мятков П. А. Теорія адміністративного права. — Львів, 1999

8. http://pravoznavec.com.ua