Смекни!
smekni.com

Особливості справляння внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (стр. 4 из 9)

Пенсійному фонду Україні підпорядковані 27 головних управлінь Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та 726 управлінь Фонду в районах, містах та районах у містах.

Керівництво діяльністю Пенсійного фонду України здійснюється правлінням Пенсійного фонду України, чисельність і персональний склад якого затверджуються Кабінетом Міністрів України. Голова правління Пенсійного фонду України та його заступники призначаються на посаду та звільняються з посади Президентом України в установленому порядку [4].

Для розгляду пропозицій щодо реалізації основних завдань, обговорення найважливіших питань діяльності у Пенсійному фонді України можуть утворюватися наукова, методологічна, експертна ради та інші дорадчі та консультативні органи. Склад цих органів і положення про них затверджує Голова правління Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку управління Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також управління та відділи Пенсійного фонду України у районах, містах і районах у містах.

Пенсійний фонд відповідно до покладених на нього завдань, пов’язаних із використанням фінансових ресурсів:

організує і контролює роботу органів Пенсійного фонду і забезпечення виконання вимог законодавства про державне соціальне страхування; веде облік платників обов’язкових страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду, перевіряє правильність призначення і виплати пенсій та допомог, забезпечує фінансування витрат на виплату пенсій, веде статистичну та бухгалтерську звітність;

розробляє проект бюджету Пенсійного фонду разом з іншими зацікавленими відомствами та представляє його на розгляд до Кабінету Міністрів України;

бере участь у підготовці пропозицій щодо вдосконалення законодавства про соціальне страхування, у тому числі про пенсійне забезпечення, а також у розробленні проектів нормативних актів із цих питань;

видає в межах своєї компетенції положення, інструкції, роз’яснення, методичні рекомендації з питань обліку платників обов’язкових внесків до Пенсійного фонду, нарахування та сплати цих внесків, порядку використання та обліку коштів Пенсійного фонду;

забезпечує діяльність органів Пенсійного фонду, проводить ревізії та перевірки їхньої роботи, за результатами яких уживає необхідних заходів;

організує професійну підготовку і підвищення кваліфікації працівників.

Розділ 2 Характеристика ТОВ "Альянс Ойл Україна" та порядок справляння внесків до Пенсійного фонду

2.1 Характеристика ТОВ "Альянс Ойл Україна"

ТОВ "НК "Альянс-Україна"відома на українському ринку з 2000 року. На сьогоднішній день компанія є одним із лідерів з постачання палива на ринку України. Основним напрямом діяльності компанії є дрібнооптова реалізація світлих нафтопродуктів. Реалізація здійснюється власним автотранспортом у восьми регіонах України.

У власності компанії знаходиться 16 діючих, а так само 5 модернизирующихся нафтобаз у наступних регіонах України: Київ і Київська область; АР Крим; Дніпропетровська; Запорізька; Кіровоградська; Миколаївська; Хмельницька; Черкаська області.

Кожне представництво компанії спожите матеріально-технічною базою, що дозволяє виконувати відвантаження і транспортування нафтопродуктів в будь-яку точку регіону.

Так само компанія володіє декількома діючими автозаправними станціями в АР Крим, Київській і Миколаївській областях.

Корпоративним правилом компанії є контроль якості нафтопродуктів, які вона реалізує дрібним і великим оптом.

У структурі компанії функціонують 2 стаціонарні атестовані випробувальні лабораторії. Їх сучасні технічні ресурси і висококласні фахівці дозволяють повністю контролювати якість нафтопродуктів практично за всіма показниками на всіх нафтобазах і АЗС компанії. Крім того, кожна нафтобаза обладнана постами лабораторного контролю, які проводять контроль якості нафтопродуктів в обсязі приймально-здавальних випробувань [31].

Учасниками Товариства є:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нафтова-компанія "Альянс-Україна", що є юридичною особою за законодавством України.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Альянс-Україна", що є юридичною особою за законодавством України.

Товариство створюється для здійснення торговельної, виробничої, інвестиційної та іншого роду господарської діяльності, виконання робіт та надання послуг з метою одержання прибутку з інтересах Учасників.

Цілями діяльності Товариства є:

1. Розширення міжнародних та економічних зв'язків між Україною та іншими країнами.

2. Наповнення товарного ринку України нафтопродуктами та іншими товарами та послугами.

3. Впровадження передових технологій та методів управління в галузі нафтопродуктозабезпечення, системі виробництва і постачання нафти, та нафтопродуктів в Україні та за її межами.

4. Підвищення ефективності використання матеріальних, фінансових та інших ресурсів нафтопостачального комплексу, сприяння розвитку конкурентного ринку в цій сфері.

5. Залучення інвестицій у нафтопромислову та інші галузі промисловості України, включаючи передові технології, ноу-хау.

6. Отримання прибутку у валюті України та іноземній валюті.

Товариство з метою досягнення своїх цілей здійснює різноманітні, не заборонені чинним законодавством, види господарської діяльності, що становлять предмет його діяльності, включаючи, але не обмежуючись, такими видами:

- придбання та реалізація, оптова та роздрібна торгівля нафтою та нафтопродуктами як на території України, так і за кордоном.

- приймання, накопичення, зберігання, відвантаження, перевалка, перекачування та транспортування різноманітними видами транспорту нафти та нафтопродуктів.

- імпорт та/або експорт нафти та/або нафтопродуктів.

організація забезпечення споживачів нафтою та нафтопродуктами.

здійснення орендних та лізингових операцій, в тому числі передача та/або приймання в оренду та лізинг нафтобаз, нафтосховищ, АЗС, АЗК та іншого рухомого та нерухомого майна.

створення, експлуатація та ремонт транзитних систем транспортування нафти, нафтопродуктів та природного газу.

організація виробництва, реалізація, монтаж та обслуговування необхідних для нафтогазового комплексу обладнання, машин, механізмів і приладів, запасних частин та деталей до них.

організація та здійснення торговельної діяльності, у тому числі торговельно-посередницької, торговельно-закупівельної, оптової, консигнаційної, комісійної та роздрібної торгівлі, в тому числі і на умовах бартеру.

посередницькі послуги в оптовій та роздрібній торгівлі, матеріально-технічному постачанні, надання торговельно-посередницьких послуг, в тому числі, по імпорту, експорту товарів та сировини.

здійснення біржової торгівлі, брокерської та дилерської діяльності.

надання послуг маркетингу та підготовки комерційних прогнозів, вивчення кон'юнктури світових та внутрішніх ринків.

Товариство може бути засновником інших підприємств. Може виступати на добровільних засадах до різного роду об’єднань підприємств, з дотриманням вимог чинного законодавства України.

Товариство, з урахуванням вимог чинного законодавства має право:

вчиняти правочини, в т.ч. укладати угоди, договори на внутрішньому та міжнародному ринках, зокрема договори купівлі-продажу, постачання, страхування, перевезення, зберігання тощо.

- продавати, передавати безоплатно, обмінювати, здавати в оренду громадянам засоби виробництва та інші матеріальні цінності.

- відкривати поточні та інші рахунки в банках, одержувати позики, кредити та території України та закордоном

- засновувати дочірні підприємства як в Україні так і за кордоном

- створювати спільні підприємства з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності

- подавати заявки на придбання, набувати, володіти та користуватися будь-якого типу ліцензіями, дозволами, привілеями та правами.

- проводити торги, аукціони, тендери, лотереї, ярмарки, конференції, конкурси, відряджати своїх спеціалістів за кордон та приймати іноземних партнерів.

- дивідендом є частка чистого прибутку, виплачується у строки, встановлені Загальними зборами Товариства. Дивіденди можуть сплачуватися чеком, платіжним дорученням, поштовим дорученням, поштовим переказом.

- інші види діяльності.

Органами управління та контролю Товариства є:

- вищий орган управління - Загальні збори учасників.

- виконавчий орган Товариства - Дирекція Товариства.

- орган контролю - Ревізійна комісія.

Посадовими особами Товариства є Голова та члени виконавчого органу, Голова Ревізійної комісії. Посадові особи відповідають за шкоду, заподіяну ними Товариству відповідно до чинного законодавства України. Посадові особи повинні зберігати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію несуть за її розголошення відповідальність, передбачену чинним законодавством України.

Товариство може створювати філії, представництва та інші відокремлені підрозділи як на території України, так і за межами. Також, товариство набуває статусу підприємства з іноземними інвестиціями з дня нарахування інвестицій на баланс. Може самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність згідно з законодавством.