Смекни!
smekni.com

Жіноча зачіска на основі моди останніх п'яти років (стр. 1 из 6)

Зміст

Вступ

1. Аналіз сучасних і перспективних напрямів моди

2. Характеристика історичної епохи і обґрунтування вибору базової моделі зачіски

3. Технологічна частина

4. Опис організації праці перукарні

5. Технологічна послідовність виготовлення постижного виробу

6. Обґрунтування виробу і характеристика парфумерно-косметичних засобів, інструментів і обладнання, потрібних для виконання зачіски

Висновок

Список використаної літератури

Додатки


Вступ

Зачіска – це цілий технологічний процес, у результаті якого навколо голови народжується справжній твір – художній малюнок. Головна цінність зачіски – практичність. І тоді ви легко перетворитесь в елегантну даму з вишуканою укладкою. Секрет зачіски в застосуванні нових нетрадиційних методів.

Що ж таке зачіска? На це питання можна відповісти так: це волосся, укладене в певну форму із застосуванням різних видів укладання, завивки, різноманітних стрижок. У зачісці найяскравіше проявляється подих епохи, вона відтворює національні та расові риси, класову приналежність, соціальний стан у суспільстві, а також ознаки статі та віку. Завдяки зачісці можна підкреслити привабливість обличчя і завуалювати деякі недоліки. Певний відбиток накладають на зачіску особисті смаки та індивідуальні погляди її власника. Сукупність цих понять визначає стиль людини.

Переходи століття в століття завжди відрізнялися вибухом творчості. Не став винятком і наш час. Різка зміна кольорових вподобань привела до з’єднання не тільки різних кольорів, але й до різних технік фарбування волосся.

Стиль — це конкурентна, стінка, складна мода епохи, в якій мода виражає економічний стан, політичні погляди, розвиток культури, ставлення до зовнішнього світу. На формування індивідуального стилю людини можуть впливати літературні образи, твори живопису, образи кіногероїв, поняття зі світу музики, особливо танцювальної, що в наш час часто породжують цілі стильові напрями. Характерні особливості цих напрямів виявляються в індивідуальних стилях різних людей. У своїй роботі майстер це враховує, причому в більшості випадків при індивідуальному моделюванні бере ці стилі за основу. Дуже часто багатьом людям починає подобатись одне і те ж. Це може бути довжина волосся, модель спідниці, кіноактор або герої роману тощо. Тут ми вже маємо справу з важливим соціальним явищем, яке називається модою.


1. Аналіз сучасних і перспективних напрямів моди

Протягом останніх років в Україні спостерігається піднесення перукарського мистецтва. У великих містах провідні стилісти, модельєри-перукарі відкривають свої салони. У Києві, Харкові та інших українських містах відкриваються школи, де готують спеціалістів перукарського мистецтва за авторськими системами.

З'являються нові техніки колорування, мелірування волосся, балаяж. Фарбування волосся за методом колорування та стрижки, оформлені з динамічною легкістю філірування, стали справжнім вибухом у моді.

Зачіски з довгого волосся набувають природного вигляду. Навіть накручене на бігуді волосся потребує мінімальної укладки.

На зламі тисячоліть відчувається повна свобода стилів, напрямів, смаків. Яка мода очікується у майбутньому? Один із кращих перукарів світу француз Жак Дессанж, власник сотень салонів-перукарень у всьому світі, вважає, що нині моди на зачіски не існує, багато що залежить від стилю життя і характеру людини. Кожен носить те, що йому подобається. Отже, майбутні перукарі мають бути готові запропонувати клієнтові все, що йому буде до вподоби, а для цього треба добре знати історію перукарського мистецтва, вивчати її, збирати відомості про майстрів та їхні творчі знахідки і разом із тим шукати свій стиль та напрям у перукарському мистецтві. Тільки за цієї умови зможуть проявитися власна творча індивідуальність і самобутність майстра.

Розмаїття стилів, довжини волосся, кольору дає можливість виявити індивідуальність. Головні вимоги до зачісок — це дорогий вигляд волосся. Пішли в минуле плоскі зачіски, відроджується об'єм. У стрижках немає ідеальної симетрії. Волосся повинне чітко структуруватися. Головне — це блиск здорового волосся.

Мода 2009 р. — це блиск і структура здорового волосся. Класика та сучасність гармонійно поєднуються в стрижках та укладках, що дозволяє одночасно виглядати стильно й зухвало. Вільно укладені пасма і безладно спадаючі локони надають образу вишуканої природності, різноманітні модифікації з чілкою дозволяють виявити необхідні акценти: динаміку, легку адаптацію до будь-яких умов, поєднання простоти і креативу. Хіт сезону 2009 р. — це зачіска, що дає змогу легко створювати варіанти укладки від пасом, які вільно стирчать, до класики вечірнього стилю.

Модні тенденції 2009 р. виникли внаслідок натхнення образами минулих епох. «Відродження античності», «ексцентрична романтика», «графічна елегантність»... Ці три напрями були запропоновані Wellа Тrеnd Vision. В основі нового стилю — різні історичні періоди і стилі. Моделі стилю «Відродження античності» — це пряме розпущене або хвилясте волосся, яке відчуває зміну природи; вільно сплетене; зібране в пучки стрічками; укладене навколо голови. В образах «відродженої античності» відображені гордість богів Греції, тріумфальна стать римських легіонерів, краса Афродіти і незалежність Амазонок. З'явився новий тип жінки: спокуслива, але не манірна, сильна, але не безкомпромісна — богиня, яка залишається жінкою землі .

Тренд «ексцентрична романтика» — це насамперед руді та золотаві кольори або їх поєднання. Частіше застосовують укладку, ніж стрижку. Волосся спадає на плечі гарними локонами або заплетене у невеликі кіски. Проте зачіска може відрізнятися і складністю, елегантністю та суворістю. Варіанти стрижок швидше нагадують 20-і роки XX ст. Нові моделі гармонійно поєднуються зі стилем «Гетсбі» того далекого часу. «Ексцентрична романтика» — це театральність та експресія, а також деяка фривольність.

Тренд «графічна елегантність» втілює сучасну вишуканість. Контраст відображений у зачісках: короткі стрижки з використанням кольорів сріблястий блондин, попелясто-сірий, блискучий чорний. Чоловіки та жінки із задоволенням фліртують, демонструючи мистецтво спокуси. Межа між чоловічим і жіночим початком зникає. Жінки одягнені в чоловічі костюми, подібно легендарній Марлен Дітрих.

На сьогоднішній день перукарі модельєри пропонують лаконічність форм в вікторіанському стилі. Стрижки на основі видовженого квадратного силуету з використанням техніки слайсінга. Виконуються завивки за допомогою різноманітних закруток, створюються оригінальні форми, насичені кольори. Також модними є природні, плавні лінії.

В сучасній моді в жіночих стрижках почали з’являтись густі чілки та рвані форми; пишні та об’ємні кудряшки, креативні покраски; стрижки видовжені на обличчі та закорочені на потилиці. Також в моді залишаються модними такі зачіски, як консервативні – це ті, які відповідають «вчорашній» моді.

Мода з кожним роком йде все в перед, не зупиняючись на минулому. Цьому допомагають сприяти нові напрямки та тенденції в моді.

Таким чином, можна побачити, що перукарська майстерність з кожним роком йде до своїх злетів. Саме завдяки високій майстерності сучасних майстрів, перукарське мистецтво набуло престижності і ввійшло до елітних професій.

2. Характеристика історичної епохи і обґрунтування вибору базової моделі зачіски

В розробці даної моделі зачіски посприяла мода на зачіски 2005-2009 років.

Розвиток і вдосконалення перукарського мистецтва тісно пов'язані з еволюцією суспільства, підвищенням загального рівня культури. У всі часи робота перукарів була спрямована на те, щоб прикрасити зовнішність людини, зробити її привабливішою.

Відомі перукарі вже прогнозують моду майбутнього, в якій трьохвимірне відображення кольору і ефект „спалаху” на волоссі, а також глибокі кольори за рахунок взаємозв’язку відтінків, які придають об’єми. Вертикальне мелірування відходить в минуле, проте стає популярним фарбування, яке дозволяє поєднати декілька відтінків на одному пасмі.

Змішування стилів, тяга до „гібриду” привели до виникнення нової гілки, де домінують авангардні стрижки, та зовсім божевільні, яскраві, сяючі кольори, особливо мідь та екстремальні поєднання рожевого та зеленого.

Розкіш кольору та його глибина дарують відчуття свята.

Сьогодні мода дуже демократична, тому свобода, романтизм, натуральна елегантність та дбайливість, актуальні завжди. Довге розкішне волосся, спокійні, легкі та дуже жіночні лінії, стають очевидним трендом 2009 року. Мінімум стайлінгу, максимум легкості. Використовування мусів, воску чи лаку зведено до мінімуму.

Для того, щоб досягти високого рівня майстерності, проводять безліч семінарів, майстер-класів, тренінгів, на яких досвідчені майстри-перукарі діляться досвідом з бажаючими.

Проводяться різноманітні конкурси, для того, щоб майстри могли показати рівень своєї майстерності. Тільки шоу-покази і конкурси дозволяють майстрам знайомитись з останніми тенденціями моди і „диктувати” свій стиль в створенні образів.

В Україні існує збірна перукарів, яка представляє нашу державу на різних міжнародних конкурсах.

В складі національної збірної по перукарському мистецтву майстер-модельєр міжнародному класу одеситка Надія Періна, два рази захищала честь України на Чемпіонаті Світу (2000 р. – Берлін, 2002 р. – Лас-Вегас). А також в міжнародних конкурсах – в Росії, Бельгії, Голландії та Франції. Тренувалась у відомих світових майстрів.

Професія перукаря дуже відповідальна: неможливо помилитись. Майстер за дуже короткий час повинен побачити внутрішню красу людини, зрозуміти і оцінити її внутрішній світ. Помилкою було б створити стиль, який не відповідає стилю життя клієнта.

Перукарська мода повинна враховувати не тільки модні напрямки, але й те, наскільки ці тенденції підходять конкретній людині, наскільки їй буде зручно.