Смекни!
smekni.com

Звіт про навчальну практику на посаді командира відділення (стр. 8 из 8)


ТАБЕЛЬ

обов'язків номерів бойового розрахунку відділення на автоцистерні в складі 6 чоловік

Склад бойового розрахунку

Приймає під час заступання на чергування

Початкові дії за сигналом “ Тривога”

Основні обов'язки бойового розрахунку при бойовій роботі

1

2

3

4

Командир

відділення

Бойовий одяг та спорядження пожежника, автомобіль з пожежним обладнанням, рятівну мотузку, електроліхтар, лом легкий, АСП-2, довідники вододжерел та вулиць, носимі радіостанції, резервний АСП-2. Доповідає начальнику караулу про технічний стан пожежного автомобіля, наявність пожежного обладнання та його справність. Одягає бойовий одяг і спорядження, отримує путівку, контролює посадку особового складу, сідає в кабіну біля водія, повідомляє адресу, дає команду на виїзд , уточнює по довіднику розташування найближчих вододжерел, вибирає найкоротший шлях руху автомобіля, встановлює радіозв’язок. Подає команду або розпорядження відділенню на виконання бойової роботи, йде в розвідку, керує роботою відділення по рятуванню людей, гасінню пожеж та евакуації майна.

Пожежний №1 (старший пожежний)

Бойовий одяг пожежника та спорядження, всі стволи, рукава d-51мм, ГПС-600, рукавні затримки, гумові прокладки, рятівну мотузку, електроліхтар, АСП-2, зцепку, насадок повітряно пінний, СПП, гак розбирання конструкцій, насадки : НРТ-5, НРТ-20, РВ-12. Доповідає командиру відділення про технічний стан, наявність та справність пожежного обладнання. Одягає бойовий одяг і спорядження, відкриває ворота гаража, сідає в автомобіль з правого боку, бере ствол, рятівну мотузку, рукавну затримку, нагрудний ліхтар (вночі). Прокладає магістральну або робочу лінію, працює зі стволом, виконує роботу по рятуванню людей або розкриттю та розбиранню конструкцій, в складі ланки ГДЗС йде в розвідку.

1

2

3

4

Пожежний №2

Бойовий одяг та спорядження пожежника, всі стволи та рукава d-66(77)мм, гумові прокладки, комплект діелектричних засобів (боти, палиці ебонітові, рукавиці, килимок, ножиці, індикатор напруги, чоботи гумові), шанцовий інструмент, електроліхтар, лафетний ствол ПЛС-20П, АСП-2, насадки на ПЛС-20П. Доповідає командиру відділення про технічний стан, наявність та справність пожежного обладнання Одягає бойовий одяг і спорядження, відкриває ворота гаража, сідає в автомобіль з лівого боку, одягає ствол, нагрудний ліхтар (вночі), бере рукавну затримку. 3 пожежним N 3 переносить та встановлює висувну драбину, прокладає рукава d-66(77) мм., працює зі стволом та діелектричними засобами, виконує роботу по рятуванню людей, розкриттю та розбиранню конструкцій.

Пожежний №3

Бойовий одяг та спорядження пожежника, драбину-палку, драбину-штурмову, ломи, сокиру, пилки, лопату, відро, електроліхтар, розгалудження, вогнегасник, багор, гідроелеватор, паяльну лампу, планшет поста безпеки, ІРАР. Доповідає командиру відділення про технічний стан, наявність та справність пожежного обладнання. Одягає бойовий одяг і спорядження, сідає, в автомобіль другим з права та бере ствол РСК-50. 3 пожежним N 2 переносить та встановлює висувну драбину, прокладає магістральну лінію, встановлює розгалудження, залишається на посту безпеки, працює з шанцовим інструментом, розбирає конструкції, підносить електроліхтар, освітлює місце пожежі, працює зі стволом, встановлює гідроелеватор.

Пожежний №4

Бойовий одяг та спорядження пожежника, радіостанцію, слухавку, довідник телефонів, всмоктувальні та напірно-всмоктувальні рукава, водозабірну сітку, перехідні головки, колонку, гак для відкривання кришки гідрантів, затискувачі рукавні, містки, гумові прокладки, електроліхтар, водозбірник, КЩ-32, пінозмішувач, ключ для відкриття гідранту, заземлювач, башмаки, рукава напірні d-77( 4 м.). Доповідає командиру відділення про технічний стан, наявність та справність пожежного обладнання. Одягає бойовий одяг і спорядження, сідає в автомобіль другим зліва. Разом з водієм встановлює автомобіль на вододжерело, прокладає магістральну лінію, працює на розгалуженні, виконує роботу по рятуванню людей, розкриттю та розбиранню конструкцій, встановлює рукавні містки, встановлює зв'язок з ПЗЧ по радіостанції або по телефону.

Водій

Технічний стан автомобіля, інструмент водія, ключі для з'єднання рукавів, переносну низьковольтну електролампочку, аптечку, перевіряє наявність води та піноутворювача, СГП, мікрофон, динамік, домкрат, пальне. Доповідає командиру відділення про технічний стан автомобіля, наявність та справність пожежного обл. Сідає в автомобіль, заводить двигун, по вказівці командира відділення виїжджає з гаража. При слідуванні вмикає світлові і звукові сигнали. 3 пожежним №4 встановлює автомобіль на вододжерело, перемикає роботу двигуна на насос, працює на насосі, забезпечує подачу води (розчину піноутворювача) в рукавну лінію.

ТАБЕЛЬ

обов'язків бойового розрахунку відділення на

насосно-рукавному автомобілі в складі 9 чоловік

Склад бойового розрахунку

Пожежно-технічне обладнання, що приймається при заступанні на чергування

Початкові дії при тривозі

Основні обов7 язки бойового розрахунку при бойовій роботі

1

2

3

4

Командир відділення

Автомобіль з пожежно-технічним обладнанням, рятівна мотузка, електроліхтар, лом легкий, протигаз, довідник вододжерел та вулиць, носимі радіостанції, резервний протигаз/ балони та регенеративні патрони. Одягає бойовий одяг, спорядження, отримує путівку/ слідкує за посадкою особового складу, сідає в кабіну біля водія, повідомляє адресу, дає команду на виїзд , уточнює по довіднику розташування найближчих вододжерел. Подає команду або розпорядження відділенню, йде в розвідку, керує роботою відділення по рятуванню людей, гасінню пожеж і та евакуації майна.

Пожежний №1 (ст. пожежний)

Приймає всі стволи «Б» та «А», ГПС-600, лафетний ствол, рукавні затримки, рятівну мотузку, електроліхтар, протигаз. Одягає б/о та спорядження, відкриває ворота гаражу з пожежним N 2, сідає в автомобіль з лівого боку на перше сидіння. Прокладає робочу лінію, працює зі стволом. Приймає участь у рятуванні людей, розбиранні конструкцій, в складі ланки ГДЗС йде в розвідку.

Пожежний №2

Приймає б/о та спорядження, рукава сі 51 мм, гумові прокладки, рукавні зажими, протигаз, Д-60. Одягає б/о та спорядження, відкриває ворота гаражу з пожежним N 1, сідає в автомобіль на друге сидіння з правого боку. Прокладає робочу лінію, працює зі стволом або підствольщиком у пожежного № 1. 3 пожежним № 7 переносить та встановлює висувну драбину. Прокладає Другу магістральну лінію. Бере участь у рятуванні людей, розбиранні конструкцій, в складі ланки ГДЗС йде в розвідку.

Пожежний №3

Приймає б/о та спорядження, рукава сі 66 і 77 мм, Г-600, електроліхтар рукавну котушку. Одягає б/о та спорядження, сідає в автомобіль на перше сидіння поряд з пожежним N 1 3 пожежним № 4 прокладає магістральну і робочу лінію, працює зі стволом, або підствольщиком в пожежного М 2, виконує роботи по рятуванню людей, вскриттю та розбиранню конструкцій,

Пожежний №4

Приймає б/о та спорядження, штурмову драбину, драбину-палку, розгалудження, перехідні головки, нагрудний електроліхтар, гумові чоботи Одягає б/о та спорядження, сідає в автомобіль на друге сидіння поряд з пожежним N 2. 3 пожежним N 3 прокладає магістральну лінію, переносить та встановлює розгалудження, підносить і встановлює драбини, виконує роботи по рятуванню людей, вскриттю та розбиранню онструкцій.

Пожежний №5

Приймає б/о та спорядження, всмоктуючі рукава, колонку, ВЗ-125, гак для відкривання кришки гідранту, СВ-125, рукавні містки, відра.

Одягає б/о та спорядження, сідає в автомобіль на перше сидіння поряд з пожежним N 3 3 водієм встановлює автомобіль на вододжерело, встановлює рукавні містки, наглядає за маг. лінією, працює на розгалудженні, виконує тимчасовий ремонт рукавів.

Пожежний №6

Приймає радіостанцію, довідник телефонів, комплект для різання електродроту.

Одягає б/о та спорядження, сідає в автомобіль на друге сидіння поряд з пожежним N 4 Встановлює зв'язок з ЦППЗ(ПЗЧ) в нічний час підносить електроліхтар, працює з діелектричним комплектом.

Пожежний №7

Приймає б/о та спорядження. Шанцевий інструмент: багор, ломи, пилки, сокири, гак універсальний, пінозмішувач, відро.

Одягає б/о та спорядження, сідає в автомобіль на перше сидіння поряд з пожежним М 5 3 пожежним N 2 прокладає другу магістральну лінію/ переносить і встановлює Д-60 виконує роботи по рятуванню людей, вскриттю та розбиранню конструкцій, працює з шанцевим інструментом.

Водій

Приймає автомобіль (двигун, насос, ходову частину, кузов, інструмент, ключі для з'єднання рукавів, переносну низьковольтну електролампочку, аптечку, перевіряє наявність води та піноутворювача.

Сідає в автомобіль, заводить двигун, по вказівці командира відділення виїжджає з гаража. При слідуванні вмикає світлові і звукові сигнали 3 пожежним №4 встановлює автомобіль на вододжерело, перемикає роботу двигуна на насос, працює на насосі, забезпечує подачу води (розчину піноутворювача} в рукавну лінію.