Смекни!
smekni.com

Звіт про проходження педагогічної практики (стр. 4 из 5)

Причому виявити помилку було запропоновано протилежній команді. Якщо команда противника успішно справилась з цим завданням - їй додавалось 1 бал до загальної кількості .

Задачі ,які було запропоновано учням :

ПДВ :

1. Оптова ціна 1 л. молока становить 600 грн., державна дотація - 100 грн. на 1 л. . Визначити об’єкт оподаткування .

2. Роздрібна ціна реалізації 1 пляшки горілки становить 56600 грн. ( це державна регульована ціна ). Сума фактично наданих торгівельної та оптово-збутової знижок дорівнює 5100 грн. Визначити оподаткований оборот .

Акцизний збір :

3. Шкіряні куртки придбано згідно з митною декларацією за контрактною ціною 100 доларів США за 1 штуку. Ринковий курс НБУ, що діє на день подання митної декларації : 1 долар = 12600 крб. Ставка АЗ - 35% . Визначити суму АЗ, яка підлягає сплаті в бюджет після реалізації курток за національну валюту України .

4. На території України за російські рублі закуплено 10 автомобілів, вартість яких становила 20000 тис. рос. рублів. Ринковий курс НБУ на день придбання автомобілів становив 1 рос. рубль = 10 грн. Ставка АЗ- 35% . Визначити суму АЗ .

Мито :

5. Згідно з митною декларацією підприємство ввозить в Україну ковбасні вироби на суму 2000 доларів США; ця продукція була виготовлена в Угорщині ( розмір пільгової ставки згідно з єдиним митним тарифом - 10%). Курс НБУ на день подання митної декларації становить 12 тис. грн. за 1 долар США . Визначити суму мита.

6. Підприємство подає митну декларацію про вивезення олії рослинного походження в Росію на суму 10500 тис. рос. рублів . Ставка мита по цій групі товарів - 30% . Курс НБУ на дунь подання митної декларації становить 1 рос. рублю за 10 грн. Визначити суму мита .

Кросворд

1 П 2С У Б' Є К Т
3М И Т О Т
4Д Е 5К Л А Р 6А Ц І Я
А В В К
7О Б' Є К Т О К Ц
О Т А И
К А З
И

По горизонталі :

2. Фізична чи юридична особа, яка безпосередньо сплачує податок .

3. Податок, що сплачується з товарів, які переміщуються через кордон країни .

4. Заява, що містить точні дані про мету переміщення через митний кордон товарів та інших предметів .

5. Вказує на те, що саме оподатковується тим чи іншим податком .

По вертикалі :

1. Обов’язковий платіж юридичних та фізичних осіб до бюджету .

2. Законодавчо встановлений розмір податку на одиницю оподаткування .

5. Частка податку в доходах платника .

6. Непрямі податки, які встановлюються у вигляді надбавки до ринкової ці-

ни .

Все заняття пройшло жваво, весело і цікаво для учнів. Атмосфера була дружньою . Учні були раді достатньо вільній атмосфері спілкування і можливості отримати нові знання за допомогою гри. Але треба зауважити, що незважаючи на таку свободу учні тримались у рамках дисципліни, шуму як такового не було. Наприкінці заняття підводячи підсумки було виставлено оцінки особливо активним учням .

Підбиття підсумків практичної діяльності у вигляді звіту про апробацію.

В результаті відвідання двох уроків, а також проведення трьох вчитель Яненко О.А. зробила такі висновки щодо проходження проходження практики. Вона також дала декілька порад як краще проводити урок, як зацікавити учнів, щоб вони краще слухали

А отже, вчитель в основному проведенням уроків була задоволена. Вона визначила визначила основні моменти, які їй сподобались під час проведення уроків:

- вдало застосовувались методи навчання в окремих ситуаціях, а саме такі методи :

словесні методи ( лекції, беседи), за їх допомогою студент виклав, пояснив учбовий матеріал; в ході лекції використав прийоми усного викладання матеріалу, підтримував увагу на протязі довгого часу, активізував мислення слухачів;

наочні методи, за їх допомогою молодий викладач зробив демострацію різного виду схем, таблиць, що призвело до того, що матеріал сприймався учнями краще і зрозуміліше;

репродуктивний метод- використавши цей метод, учні записали собі в опорні конспекти основні поняття, в результаті чого вони сприйняли і запам’ятали краще матеріал;

дуже чітко було застосовано проблемно-пошуковий метод, який використовувався у вигляді ділової гри, де при обговоренні проблемної ситуації були знайдені можливі шляхи проблемної ситуації, вибрані найбільш раціональні варіанти рішення проблемної ситуації;

- було дуже чітко і добре підібрано зміст задач, тобто учні зрозуміли умови і прослухавши матеріал розв’язали їх без проблем;

- під час проведення уроків була представлена наочність, за допомогою якої учні могли наочно спостерігати за ходом викладання матепріалу.

Необхідно також сказати , що всі цілі , які були поставленні в ході практики були чітко реалізовані, а саме:

учні зрозуміли основні положення теми;

переконались у важливості даної теми;

будуть застосовувати дані знання в реальному житті.

Зміст даної теми був складений так, що він сприяв розумінню школярами сутності ПДВ, акцизу, мита; вмінню оцінювати ступінь адекватності діяльності виробництв об’єктивним законам розвитку економіки; знанням основ сучасного виробництва; вмінню прогнозувати розвиток економіки в майбутньому.

Під час проведення уроків всі завдання були виконанні, тобто учні засвоїли усі основні положення, розвинулось економічне мислення, вони засвоїти необхідні знання для подальшого вибору професії.

Але вчитель Янович О.А. звернула увагу також на недоліки, а саме під час викладання уроків був шум в класі, тобто необхідно було втихомирити аудиторію. Також не було використано проектор, але можливо студент не знав, що в школі він є.

Підсумувавши всі недоліки і позитивні сторони проведення уроків, можна сказати, що проходженняпрактики студентом було вдалим.

Психолого-педагогічне дослідження учня.

БІОГРАФІЧНА АНКЕТА .

1. Петренко Олексій Романович, 1983 р., пгт.Головино, 11в клас .

Батько : Петренко Роман Миколаєвич, 1943 р., вища технічна, інженер

Мати: Петренко Наталя Іванівна , 1946 р., середня технічна, маляр.

2. Ні .

3. 1й - 3й класи - жовтеня.

4. Доволі часто на різних шкільних міроприємствах .

5. 1-ше місце на шкільній олімпіаді по інформатиці, 3-те місце на інтегро-

ваній олімпіаді, також приймав участь у концертах.

6. Подобаються - математика, інформатика, креслення.

Не подобаються - хімія, українська мова.

7. З 1-го по 5-тий клас займався баскетболом, потім боротьбою.

У дитинстві колекціонував марки і моделі автомобілів. Зараз найбільше

люблю писати комп’ютерні програми .

8. Найулюбленіша книга: “Смертельные миры” ( Гаррісон ).

Найулюбленіший фільм : “Правдивая ложь” .

9. Збираюсь поступати до КПІ ( на факультет інформатики та обчислюваль-

ної техніки ), після цього знайти роботу програміста

На основі відповідей складемо таблицю особистого розвитку респондента

Петренко Олексій Романович (27.12.99).

Основні дати Події Переживання за подією
21.01.83 День мого народжен-ня Мама казала , що я дуже голосно плакав
1.09.90 Перший дзвоник Ще одинадцять років попе-реду
Літо 1989 Подорож до Криму Непомірна радість . Перший раз побачив море
Літо 1997 Поїздка дикарем на Азовське море Відчував себе Робінзоном Крузо

Характеристика респондента .

Респондентом виступає учень 11-го класу Петренко Олексій Романович. На протязі свого життя він постійно відчував вплив однолітків. До шести років він ходив до дитячого садка, потім пішов до школи, де з’явилися друзі. Саме це вплинуло на становлення його характеру. Олексій комунікабелен, любить знаходитись у великій компанії , де намагається займати активну позицію .

Можна зробити висновок, що Олексій життєрадісна і оптимістична людина, про це говорить те, що він жодного разу не пригадав негативної події у своєму житті. Він досить незалежна людина, в усякому разі прагне до цього.

Олексій самостійно обирає свій шлях у житті, але при цьому він розуміє, що для цього необхідно отримати освіту. Серед шкільних предметів він виділив такі предмети як математика, комп’ютерна техніка і креслення. Значною мірою це говорить про математичний склад розуму, розвинуту логіку мислення. Але треба зауважити, що Олексі має деякі складності з предметами як хімія, а також гуманітарними ( українська мова ). У відповідності до своїх нахилів він обрав професію програміста. Хоча для прийняття остаточного рішення ще є час, він навіть не може уявити собі, що буде займатись чимось іншим. Це говорить про його цілеспрямованість. У спілкуванні Олексій завжди займає активну позицію, проявляє ініціативність при знайомстві з новими людьми. У колективі являється не тільки активним учасником, але й гарним організатором.

ОЦІНКА КОМУНІКАТИВНИХ ЗДІБНОСТЕЙ І ОРГАНІЗАТОРСЬКИХ НАХИЛІВ В ПРОЦЕСІ ПЕРВИННОЇ ПРОФКОНСУЛЬТАЦІЇ .

Для оцінки потенційних можливостей особистості , її здібностей на етапах первинної профконсультації необхідно прискіпливо проаналізувати різні анкетні дані, особливо ті, що стосуються успішності навчання, досвіду, успіхи позанавчальної і позашкільної діяльності, а також використовується анкета для оцінки комунікативних і організаторських нахилів .

Комунікативність - як риса особистості, риса характеру людини має розвиток на основі товарискості, яка закріпляється в поведінці і є передумовою формування таких якостей особистості, як спрямованість на спілкування, інтерес до людей, соціальна пецепція ( сприймання ), рефлексія, емпатія. Всі ці якості можна вважати необхідними для роботи в сфері спілкування з людьми, а також в інших сферах, де робота пов’язана з керівництвом і організацією .