Смекни!
smekni.com

Реалізація функцій управління в підрозділах АСУ (стр. 1 из 7)

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ІНСТИТУТ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

ЗАЙНЯТОСТІ

Кафедра менеджменту та маркетингу

Курсова робота

на тему: "Реалізація функцій управління в підрозділах АСУ державної служби зайнятості (на прикладі відділу АСУ Хмельницького обласного центру зайнятості) ."

Слухач факультету післядипломної освіти за фахом “Менеджмент організацій”

(заочна форма навчання)

Черешня Сергій Сергійович

_________________________________ (підпис)

Науковий Керівник

________________________________

(Прізвище, ім'я, по батькові)

__________________________ (підпис)

Дата здачі роботи на

перевірку та рецензування

_____________________________

Реєстраційний номер

_____________________________

Курсова робота

захищена з оцінкою “____”

Дата захисту _______________

Комісія по захисту у складі:

_________________ ________

(прізвище, ініціали) (підпис)

_________________ ________

(прізвище, ініціали) (підпис)

_________________ ________

(прізвище, ініціали) (підпис)

Київ 2001

ВСТУП........................................................................................................... 3

1. Елементи системи управління державної служби зайнятості........................................................................................... 5

1.1 Організація - об'єкт керування.............................................................. 5

1.2 Керівник - суб'єкт керування................................................................. 9

2. Аналіз реалізації функцій управління у відділі АСУ Хмельницького обласного центру зайнятості....... 13

2.1. Планування.......................................................................................... 13

2.2. Організація діяльності......................................................................... 17

2.3. Мотивація............................................................................................. 18

2.4. Контроль................................................................................................ 21

2.5. Комунікації........................................................................................... 25

3. ПРОПОНОВАНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ АСУ, НАЦІЛЕНІ НА ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ КЕРУВАННЯ в СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.................................... 31

Семінари фахівців АСУ на республіканському рівні.............................. 31

Проведення соціологічних досліджень серед користувачів ЕОМ........ 32

ВИСНОВОК................................................................................................ 33

ЛІТЕРАТУРА.............................................................................................. 36

ВСТУП

Процеси, що відбуваються в економіці України, усе гостріше ставлять проблему зайнятості населення. Безробіття було й залишається однією з найгостріших соціальних проблем. Соціальною службою захисту населення є державна служба зайнятості, основна місія якої - реалізація державної політики зайнятості в країні. Настільки висока соціальна значимість державної служби зайнятості визначає важливість успішної її роботи.

Служба АСУ в державній службі зайнятості - це підрозділ, що забезпечує ефективність роботи всіх ланок організації в цілому, створення інформаційного середовища й оперативних інформаційних потоків, автоматизованих технологій при вирішенні основних завдань служби зайнятості.

Про яку би сферу діяльності служби зайнятості не йшла мова:

- про аналіз і прогноз попиту та пропозиції на робочу силу;

- про ведення обліку вільних робочих місць і громадян, що звертаються з питань працевлаштування;

- про надання допомоги громадянам у підборі підходящої роботи та власникам підприємств, організацій і установ у підборі необхідних працівників;

- про реєстрацію безробітних і наданні їм допомоги;

- наявність комп'ютерних технологій у кожній з цих задач забезпечує велику ефективність їхнього рішення. Оскільки служба зайнятості сьогодні функціонує в умовах інформаційного бума, важливою ділянкою роботи АСУ є забезпечення оперативності інформаційних потоків як усередині служби зайнятості, так і зв'язок з зовнішнім середовищем.

На нинішньому етапі в служби зайнятості створена розгалужена структура АСУ, продовжується формування її матеріальної бази, з'являється усе більше програмного продукту, встановлюються комп'ютерні мережі.

Для досягнення основної мети служби зайнятості необхідно наявність єдиного інформаційного середовища, оптимальне використання новітніх комп'ютерних технологій, висококваліфікованих фахівців АСУ. Тому не обійтись без якісного, науково-обгрунтованного керівництва людьми, що працюють у підрозділах АСУ, матеріальними ресурсами та технологіями.

Основною метою даної роботи є визначення місця відділу АСУ і комп'ютеризації Хмельницького обласного центру при поділі праці в державній службі зайнятості, висвітлення й аналіз стану справ у відділі при керуванні ресурсами, персоналом і технологіями, виявлення та усунення проблем у роботі підрозділів АСУ, розгляд та оцінка деяких напрямків діяльності АСУ, націлених на підвищення ефективності керування в службі зайнятості Хмельницької області.

1. Елементи системи управління державної служби зайнятості.

Щоб визначитися з об'єктами і функціями керування в підрозділах АСУ, розглянемо їхнє місце в структурі державної служби зайнятості, мету і роль при поділі праці й рівень керівництва в загальній його ієрархії.

Державна служба зайнятості є складною системою, а служба зайнятості кожної області, будучи її структурним підрозділом, несе на собі відображення всіх основних елементів цієї організації.

1.1 Організація - об'єкт керування.

Організація - це група людей, діяльність яких свідомо координується для досягнення загальної мети чи цілей [15].

Складні організації мають набір взаємозалежних цілей. Мета всякої організації включає перетворення ресурсів для досягнення результатів. Основні ресурси, які використовуються організацією, - це люди (людські ресурси) , капітал, технологія й інформація.

Кожна організація повинна мати свою місію в зовнішнім оточенні тому, що тільки постійна підтримка соціальної значимості забезпечує їй виживання й ефективне функціонування в майбутньому [16]. Мета організації формулюється й встановлюється в рамках її місії. Місією державної служби зайнятості є соціальний захист населення України, реалізація державної програми зайнятості. А її мета - це забезпечення зайнятості населення; зниження рівня безробіття, поліпшення системи відтворення робочої сили в сполученні з розвитком робочих місць; професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки населення; захист безробітних і їхніх родин від негативних наслідків безробіття [1].

Очевидною характеристикою організації є поділ праці.

Щоб організація могла досягти своєї мети, її задачі повинні координуватися за допомогою поділу праці.

Розрізняють горизонтальний і вертикальний поділ праці [15].

Вертикальний поділ праці - відокремлює роботу з координування дій від самих дій. Оскільки робота в організації розділяється на складові частини, хтось повинний координувати діяльність груп, щоб вона була успішною.

Діяльність по координуванню роботи інших людей і складає серцевину сутності управління.

Управління в організації - це вміння домагатися поставлених цілей використовуючи працю, інтелект, мотиви інших людей [15].

Оволодіння мистецтвом управління є одним з головних важелів підвищення результатів діяльності, що у багатьох випадках виявляється набагато більш діючим, чим додаткової фінансової ін'єкції.

Горизонтальний поділ праці - це поділ усієї роботи на складові компоненти і закріплення їх за конкретними виконавцями.

Складні організації здійснюють чіткий горизонтальний поділ праці за рахунок утворення підрозділів, що виконують специфічні конкретні завдання і домагаються конкретних цілей у рамках прийнятих стандартів.

Такі підрозділи часто називаються відділами чи службами, вони можуть мати і дрібніші підрозділи.

Як і ціла організація, частиною якої вони є, підрозділи являють собою групи людей, діяльність яких свідомо направляється і координується для досягнення загальної мети.

Таким чином, великі і складні організації складаються з декількох спеціально створених для конкретних цілей взаємозалежних підрозділів, численних формальних і неформальних груп.

Характерною рисою є спеціалізований поділ праці - закріплення даної роботи за фахівцями, тобто тими, хто здатний виконати її краще усіх з погляду організації як єдиного цілого. В усіх організаціях, за винятком самих дрібних, має місце горизонтальний поділ праці по спеціалізованих лініях.

Відділ АСУ Хмельницького обласного центру зайнятості, як підрозділ складної організації, для забезпечення цілей останньої виконує ряд задач, застосовуючи горизонтальний і вертикальний поділ праці.

Для сучасних умов характерне застосування високоефективної внутрішньо організаційної системи інформації, заснованої на використанні новітніх технічних засобів автоматизованої обробки цифрової і текстової інформації, об'єднаних у єдину внутріфірмову мережу за допомогою системи зв'язку [8]. Носієм функцій внутріфірмової системи інформації в службі зайнятості кожної області є відділи АСУ обласних центрів.

Управлінська внутрішньо організаційна інформаційна система являє собою сукупність інформаційних процесів для задоволення потреби в інформації різних рівнів та прийняття рішення.

Інформаційна система складається з компонентів обробки інформації, внутрішніх і зовнішніх каналів її передачі (зв'язків) та власне самої інформації.

Управлінські інформаційні системи реалізують принципи єдності виробничого процесу, інформації й організації шляхом застосування технічних засобів збору, нагромадження, обробки і передачі інформації в сполученні з використанням аналітичних методів математичної статистики і моделей прогнозно-аналітичних розрахунків.