Смекни!
smekni.com

Аналіз економічної діяльності ВАТ "Українська страхова компанія "Дженералі Гарант" (стр. 1 из 5)

Міжрегіональна академія управління персоналом

Інститут Міжнародної економіки, фінансів та інформаційних технологій ім. Великої святої княгині Ольги

Звіт

ВАТ «Українська страхова компанія «Дженералі Гарант»

Виконав студент IV курсу

групи Е-9-07-Б1МЕФ(4.0д)

Усамов Ібрагім

Київ 2011


1. Загальна інформація про ВАТ «Українська страхова компанія «Дженералі Гарант»

ВАТ «Українська страхова компанія «Дженералі Гарант» є правонаступником ВАТ «УСК «Гарант-АВТО» за всіх його майнових та немайнових правах та зобов’язаннях.

СК «ГАРАНТ-АВТО» є одним з провідних гравців ринку страхових послуг в Україні. Компанія булла заснована в Києві в 1992 році і на сьогодні пропонує програми страхування для юридичних та фізичних осіб. Страхові платежі компанії в 2010 році склали 273 623 тис. грн., а чистий прибуток від діяльності Компанії пішов до резерву, для забезпечення виконання зобов'язань перед клієнтами. Загальна сума відшкодувань, виплачених ПАТ «УСК «ГАРАНТ-АВТО» протягом 2010 року, склала 162 227 тис. грн.. Щодня Компанія виплачує приблизно 650 тис. грн. страхових відшкодувань, тобто приблизно 3 - 3,5 млн. грн. щотижня.

ПАТ «УСК «ГАРАНТ-АВТО» зберегла свої провідні позиції у автомобільному страхуванні КАСКО, займаючи одну з лідируючих позицій за кількістю отриманих платежів та виплачених відшкодувань. На сьогоднішній день автомобільне страхування займає найбільшу частку страхового портфеля Компанії, проте, активно розвиваються й інші види страхування, зокрема добровільне медичне страхування, страхування будівельно-монтажних ризиків, фінансових ризиків і т.д.

Страхові платежі Компанії у 2010 році склали 273 623 тис. грн., а чистий прибуток від діяльності Компанії пішов у резерв, для забезпечення виконання обов’язків перед клієнтами.

Загальна сума відшкодувань, виплачених ПАТ "УСК "ГАРАНТ-АВТО" протягом 2010 року, склала 162 227 тис. грн.

Дані щодо виплат Компанії щодня оновлюються на сайті у розділі «Архів виплат».

Активно впроваджуються різноманітні страхові програми, розраховані як на страхувальників фізичних осіб, так і для корпоративних клієнтів. Вводяться в дію різноманітні акційні заохочення, що передбачають бонусні умови для Клієнтів.

Станом на 31.12.2010 активи компанії склали 371 270 тис. грн., страхові резерви – 162 811 тис. грн., а статутний фонд становить 83 490 тис. грн., що підтверджує фінансову платоспроможність Компанії.

ПАТ "УСК "ГАРАНТ-АВТО" має велику кількість беззаперечних переваг, що роблять співпрацю клієнтів та Компанії надзвичайно простою, оперативною та відкритою, зокрема:

наявність власної розгалуженої регіональної мережі, що представлена регіональними підрозділами страхування у всіх областях України, що дозволяє Компанії забезпечувати своїм клієнтам доступність страхових послуг, а також оперативність у врегулюванні страхових випадків і здійсненні страхових виплат;

врегулювання страхового випадку здійснюється незалежно від місця укладання договору страхування;

індивідуальний підхід до кожного клієнта, обґрунтовані тарифи та гнучка система знижок, супроводження договорів страхування;

Компанія надає клієнтам послуги технічного, інформаційного, юридичного, медичного асистансу та забезпечує експертну оцінку страхового випадку;

наявність власної довідково-інформаційної служби, що забезпечує клієнтам Компанії, оперативне одержання кваліфікованої консультації з будь-якого питання, щодо страхування та врегулювання збитків;

договір технічного асистансу забезпечує обслуговування клієнта через цілодобово працюючий диспетчерський центр сервісної компанії ТОВ «ЄВРОАCИСТАНС» і гарантує надання наступних послуг:

- евакуацію автотранспорту;

- технічну допомогу;

- перевезення транспорту до найближчої станції технічного обслуговування або до автостоянки що охороняється на відстань до 50 км, у випадку виходу з ладу вузлів та агрегатів транспортного засобу;

- доставку запасних частин до місця ремонту;

- оплату проживання в готелі;

- інше авто (у разі неможливості використання власного);

- цілодобову реєстрацію страхових подій та невідкладну допомогу, включаючи медичний, технічний та юридичний асистанс як в Україні, так і за її межами;

- багатоканальна цілодобова телефонна лінія 0-800-500-45-60 (дзвінки по Україні безкоштовно) чи 044-456-00-00.

Також, на сайті ПАТ "УСК "ГАРАНТ-АВТО" працює розділ «Зауваження та пропозиції», до якого клієнти можуть звернутися у разі виникнення проблем при спілкуванні зі співробітниками Компанії, отриманні страхового відшкодування або з інших актуальних проблем та отримати допомогу у їх вирішенні.

17 листопада 2006 року Міжнародним рейтинговим агентством Moody's Investors Service було підвищено рейтинг фінансової стійкості страховика (IFSR) за зобов'язаннями у іноземній валюті з В3 до Ва3, а 18 вересня 2007 року цей рейтинг було знову підтверджено.

Ва3- максимально можливий рейтинг в Україні. Ва3, прогноз-стабільний.

За зобов'язаннями у національній валюті, Компанії було підтверджено рейтинг Ваа2 (Ваа2 є рейтингом інвестиційного класу і свідчить про міцну кредитну надійність компанії, адекватну спроможність до своєчасних виплат).

За національною шкалою нам також було підтверджено максимально можливий рейтинг - Ааа (найвища кредитна надійність, виключна можливість щодо своєчасних виплат).


2. Історія компанії

1992

Засновано УСК «Гарант-АВТО». Перші договори страхування: автокаско, фінансових ризиків.

1993

Початок розвитку мережі філій, зареєстровано 19 філій у містах: Київ, Луцьк, Донецьк, Житомир, Івано-Франківськ, Кіровоград, Львів, Луганськ, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Херсон, Чернівці, Чернігів.

1994

Розвиток прикордонного страхування, разом з НАСК «Оранта» створюється Український центр післяаварійного захисту «Експерт-сервіс». Кількість філій - 27. Також, було зареєстровано філії у містах: Запоріжжя, Біла Церква, Бровари, Обухів та Кримська філія у місті Сімферополь.

1995

Перереєстрація закритого акціонерного товариства у відкрите акціонерне товариство та розширення мережі у містах: Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Черкаси.

1996

Розширюється представницька та агентська мережа Компанії в обласних та районних центрах країни: Вінниця, Могилів-Подільський, Житомирська філія «Полісся», Запорізька філія «Поліс», Кременчук, Севастополь, Київські філії «Сіті» та «Лівобережна». Компанія стає асоційованим членом Моторного (транспортного) бюро України, отримавши свідоцтво №001.

1997

Використовується понад 30 страхових продуктів. Компанія отримує диплом переможця фінансового рейтингу у номінації «Краща страхова компанія України», проведеного тижневиком «Бізнес» за результатами 1997 року. Ще більше розширення мережі у містах: Ужгород, Керч, Київські філії «Оптіма» та «Оренда»

1998

«Гарант-АВТО» стає одним з лідерів на ринку страхування - «Зелена картка», членом Морського страхового бюро, повним членом Моторного (транспортного) страхового бюро. Розширює мережу до: Маріуполь, Бориспіль, Вишгород та Київська філія «Екологія».

1999

Початок співпраці з міжнародним аудитором «PricewaterhouseCoopers».

2000

Компанія стає співзасновником корпорації «Страхова група Гарант», прийнята Колективним членом Української академії наук національного прогресу з наданням усіх пільг згідно зі Статутом Академії.

2001

Загальне число страхових продуктів - 70. Компанія має ліцензії на усі види добровільного страхування і 9 - обов'язкового. Вводиться в експлуатацію Внутрішня платіжна система (ВПС), вдосконалюється організаційна структура та ІТ підтримка. Створення Центральної філії страхування.

2002

Розпочато навчання управлінських кадрів за програмою MTP (TACIS). Розроблено новий страховий продукт «Технічний асистанс в Україні». Компанія отримала ще 3 нові ліцензії на обов‘язкові види страхування.

2003

Компанія отримала ще 2 ліцензії на провадження обов‘язкових видів страхування. Впроваджена міжнародна система автоматизованого розрахунку збитків AUDATEX. Відкриття Феодосійської філії.

2004

Запроваджуються корпоративні програми «Технічний асистанс», програма «Страхування автомобілів, що продаються в кредит», підписано угоду з Mondial Assistance про сервісне обслуговування нового продукту «Гарант-АВТО» – «Технічний асистанс в Європі». Розроблені і успішно впроваджені комплексні програми страхування банківських установ і клієнтів банків. Створення Київської філії «Центр страхових технологій».

2005

Компанія стала першою серед страхових організацій України і третьою серед усього загалу страхових організацій на території СНГ, що отримали рейтинг в міжнародному агентстві світового рівня - Moody's. Міжнародна рейтингова агенція Moody's присвоїла Компанії рейтинг фінансової стабільності «В3, прогноз стабільний».

2006

В березні запущено в роботу корпоративний сайт Компанії, який перебував на реконструкції.

Рейтингове агентство Moodys поставило рейтинг Компанії на переогляд з можливістю підвищення більш ніж на один рівень . Це пов’язано з тим, що 9 червня австрійський страховик Generali Vienna Group AG заключив контракт на придбання 51 % акцій Компанії.

Станом на 1 серпня ВАТ «УСК «Гарант-АВТО» акредитована в 29 банках України.

Згідно з рішенням Загальних Зборів Акціонерів від 10 листопада – 04 грудня 2006 р. ВАТ «УСК «Гарант-АВТО» змінило свою назву на ВАТ «УСК «Дженералі Гарант».

17 листопада Міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service підвищило страховій компанії «Дженералі Гарант» рейтинг фінансової надійності страховика по міжнародній шкалі за зобов’язаннями в іноземних валютах з В3 до Ва3. Присвоєно наступні рейтинги:

- рейтинг фінансової надійності страховика по міжнародній шкалі за зобов’язаннями в іноземних валютах: Ва3, прогноз-стабільний;