Смекни!
smekni.com

Strahovanie zizni (стр. 4 из 5)

Līgumi ar pastāvīgu renti . Rentes apmērs nemainās apdrošinātas personas visa mūža garumā .

Līgumi ar palielināto renti . Progresīvas rentes apmers var palielināties arifmetiskā vai ģeometriskā progresijā atkarībā no tarīfa likmes aprēķināšanas paņēmiena .

Garantēta renta uz mūžu . Apdrošinātājs apņēmas nodrošināt noteiktajam polisē labumgūvējam palaiku renti vai tās ekvivalēntu vienlaikus izmaksātas apdrošināšanas summas veidā pāragras apdrošinātas personas naves gadījumā .Tāda veidā , ja apdrošināšanas ņēmējs ir samaksājis augstu vienlaiku prēmiju , bet pēc tam nomira , nesaņēmot renti vai saņēmot tikai nelielu summu , tad šādas rentes veidā iemaksāta nauda nepazūdīs , bet tiek izmaksāta noteiktajam apdrošināšanas labumgūvējam .

Polises redukcija nozīme apdrošināšanas summas apmēra samazināšanu , ja tiek pārtrauktas apdrošināšanas iemaksas un ir saglābāts apdrošināšanas līgums . Apdrošināšanas ņēmējs var pārtraukt iemaksu samaksāšanu , bet līgums nebūs pārtraukts atšķirībā no analoģiskiem gadījumiem citos apdrošināšanas veidos . Apdrošināšanas summa samazinājas proporcionāli jau samaksāto iemaksu daļai attiecībā pret pilnu iemaksu summu , kādu jāsamaksā pēc līguma . Ligums tūrpinā darboties , bet bez apdrošināšanas ņēmēja saistībam samaksāt iemaksas un ar mazāku apdrošināšanas summu , nekā ta bija slēdzot līgumu .

Cits apdrošināšanas pensijas iespējamais noteikums ir reducēta polisa atjaunošana , kas atkal saņēms iepriekšējus raksturojumus , ja apdrošināšanas ņēmējs samaksās visas neiemaksātas prēmijas un noteiktu tehnisko procentu .

Apdrošināšanas ņēmējs var pārtraukt apdrošināšanas prēmiju iemaksu , piem ., ja nav pietiekāmi n-s līdzekļu , bet saglābā tiesības atjaunot savu polisi sākotnējā veidā jebkurā viņam piemērotā momentā .

Pēc noteiktaja ar ligumu termiņa ( kā parasti , pēc 2 gadiem no apdrošināšanas līguma slēgšanas ) apdrošināšanas ņēmējs var saņēmt izmaksu summu . Izmaksu summas apmērs noteikts kā iemaksu summa , kas ir iemaksātā līdz līguma pārtraukšanas momentam , ar atņēmtiem apdrošinātāja izdevumiem par darījumiem . Izmaksas summas saņēmšana nozīme apdrošināšanas līguma pārtraukšanu .

Apdrošināšanas sabiedrība var piedāvāt savam klientam sēkojošo atvieglojumu . Ja klients apdrošināja pats sevi un nelaimes gadījuma rezultātā , kas noticis apdrošināšanas termiņa laikā , kļūst par ivalīdu , viņš tiek atbrīvots no nākošo prēmiju iemaksam . Apdrošināšanas summas apmērs šājā gadījumā nesamazināsies .

Apdrošināšanas izmaksu pamatvariānti :

a) apdrošināšanas izmaksas notiek noteikta periodu laikā ;

b) apdrošināšanas izmaksas notiek tūlītēji , izpīldot apdrošināšanas ņēmējam saistības samaksāt prēmiju .

c) rente tiek izmaksāta kātra noteiktā ar līgumu perioda sākumā (mēneša , gada utt .);

d) rente tiek izmaksāta par izbeigto periodu ( mēnesis , gads utt .)

Apdrošināšanas sabiedrības klienti , kas ir visieinteresēti dotajā rentes veidā ir pusmūža cilvēki , kuri ar prēmijas iemaksu vēlas nodrošināt sev ienākumu pensijas uz mūžu (rentes ) veidā .

3. LATVA un RĪGAS FENIKSS apdrošināšanas sabiedrību dzīvības apdrošināšanas piedāvājumi .

3.1. Apdrošināšanas sabiedrības LATVA uzkrājošā dzīvības apdrošināšana .

Cilvēkam ir dažādas iespējas, kā ieguldīt savu naudu: bankās, vērtspapīros, nekustāmajā īpašumā.AAS LATVA piedāvā vienu no pasaulē populārākajiem un stabilākajiem naudas ieguldīšanas veidiem – uzkrājošo dzīves apdrošināšanu. Uzkrājošā dzīves apdrošināšana vienlaicīgi sevī apvieno gan dzīvības apdrošināšanu, gan uzkrājumu veidošanu. Līdz ar pirmās apdrošināšanas iemaksas veikšanu spēkā stājas apdrošināšana. Tas nozīmē, ka apdrošinātā nāves gadījumā piederīgajiem tiks izmaksāta pilna apdrošināšanas summa. Savukārt, ja apdrošināšanas līguma laikā apdrošināšanas gadījums nav iestājies apdrošinātajai personai tiek izmaksāta visa apdrošināšanas summa kā arī peļņas procenti par uzkrāto kapitālu.

3.1.1.Dzīves apdrošināšana bērnu izglītībai

Uzkrājošā programma “5+5”

Maksas izglītība arī Latvijā kļūst par realitāti, diemžēl ne katrs to var atļauties.Vai Jūs vēlaties lai Jūsu bērns saņemtu kvalitatīvu augstāko izglītību? Taču par to nākas gādāt jau laikus. AAS LATVA piedāvā šo ieceri pārvērst realitātē, noslēdzot dzīves apdrošināšanas līgumu, kas atvieglos bērnam mācībām nepieciešamo naudas līdzekļu uzkrāšanu. Programma atvieglo vecākiem sakrāt finanses, kas bērnam būs nepieciešamas augstākās izglītības iegūšanai vai patstāvīgas dzīves uzsākšanai. Katram no bērna vecākiem vai citiem radiniekiem tas šobrīd izmaksās tikai 5 latus mēnesī. Tā patiesi nav liela summa, lai garantētu Jūsu bērna nākotnes labklājību.

Programmas priekšrocības

No iemaksātajām prēmijām Jūs gūsiet garantēto peļņu un iespēju saņemt daļu no LATVAS peļņas.Programma palīdz sistematizēt bērna izglītības finansējumu Jūsu ģimenes budžetā. Līguma darbības laikā Jūs varat mainīt uzkrājamās summas apmēru, tās valūtu, kā arī prēmiju maksājumu termiņu un biežumu. Vecāka vai radinieka zaudējuma gadījumā, turpmākie prēmiju maksājumi nav jāveic, bērns līgumā noteiktajā datumā saņems visu līguma summu.Vienlaicīgi bērnu var apdrošināt pret nelaimes gadījumiem, kas vecākiem ir finansiāli izdevīgāk, nekā iegādājoties atsevišķu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi. Bērns saņem arī papildus pabalstu vecāku vai radinieku zaudējuma gadījumā.

Papildapdrošināšanas iespējas

Palielinot apdrošināšanas iemaksas aptuveni par 1 latu mēnesī, līgumā papildus var iekļaut:

Pabalstu apdrošinātā vecāka vai radinieka zaudējuma gadījumā LATVA izmaksās bērnam vēl papildus ikgadējos pabalstus līdz bērna 15 vai 18 gadu vecuma sasniegšanai.

Nelaimes gadījumu papildapdrošināšana, kas ir finansiāli izdevīgāk nekā iegādāties atsevišķu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi. LATVA Jums piedāvās piemērotāko nelaimes gadījumu apdrošināšanas variantu.

Uzkrātās summas izmaksāšana

Kad bērns ir sasniedzis 15 vai 18 gadu vecumu, LATVA uzkrāto naudas summu kopā ar peļņas procentiem izmaksā četru gadu laikā stipendiju veidā vai vienreizējā maksājumā. Apdrošinātā vecāka vai radinieka zaudējuma gadījumā turpmākie prēmiju maksājumi nav jāveic un līgumā noteiktajā datumā LATVA izmaksās Jūsu bērnam visu līgumā noteikto naudas summu.Neatkarīgi no atlīdzībās saņemtās summas lieluma, līguma termiņa beigās bērns saņems visu uzkrāto naudas summu un pienākošos peļņas procentus.

3. 1. 2. Uzkrājošā dzīves programma “KLASIKA “

Aktīvajā dzīves posmā mēs katrs esam pieradis pie noteikta ienākuma un komforta līmeņa. Nenoliedzami, to vēlamies saglabāt pēc iespējas ilgāk. Taču Latvijas demogrāfiskā situācija, kad arvien samazinās darba aktīvo personu un palielinās pensionēto personu skaits, nevieš cerības ar valsts garantēto pensiju ievērojamu pieaugumu.

LATVA piedāvā programmu “Klasika” lai būtu drošiem par savu nākotni.Šī programma palīdzēs Jums ilgtermiņā izveidot finansu līdzekļu uzrājumu un ļaus arī pēc aktīvā dzīves perioda saglabāt ierastās dzīves kvalitātes un komfortu. Mēnesī ietaupītie daži lati pietiks, lai papildus valsts garantētai pensijai sev nodrošinātu ierastos iztikas līdzekļus.

Programmas priekšrocības

Jūs varat būt drošs par savu vecumdienu finansiālo labklājību.Programma palīdz sistematizēt vecumdienu finansu labklājības nodrošināšanu Jūsu budžetā.No iemaksātajām prēmijām Jūs gūsiet garantēto peļņu un iespēju saņemt daļu no LATVAS peļņas.Jūs varat papildus apdrošināties nelaimes gadījumiem, kas ir finansiāli izdevīgāk nekā iegādāties atsevišķu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi.Jūs varat saņemt aizdevumu, tā apjoms atkarīgs no iemaksātajām prēmijām.Līguma darbības laikā Jūs varat mainīt uzkrājamās summas apmēru, tās valūtu, kā arī prēmiju maksājumu termiņu un biežumu. Jūs varat būt drošs, ka Jūsu sakrātā nauda nepazudīs, to varēs saņemt arī Jūsu norādītais mantinieks.Regulāri veicot iemaksas, Jūs kļūstat par patstāvīgo LATVAS klientu, kas paver Jums iespēju nākotnē saņemt atlaides arī citiem AG BALTAS apdrošināšanas pakalpojumiem

Papildapdrošināšanas iespējas

Palielinot apdrošināšanas iemaksas aptuveni par 1 latu mēnesī, līgumā papildus var iekļaut:

nelaimes gadījumu papildapdrošināšana, kas ir finansiāli izdevīgāk nekā iegādāties atsevišķu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi. LATVA Jums piedāvās piemērotāko nelaimes gadījumu apdrošināšanas variantu.

Uzkrātās summas izmaksāšana

Līguma termiņa beigās uzkrāto naudas summu kopā ar peļņas procentiem LATVA izmaksās vienreizējā maksājumā vai saskaņā ar vienošanos – pa daļām.Neatkarīgi no atlīdzībās saņemtās summas lieluma, līguma termiņa beigās Jūs vai Jūsu norādītais labuma guvējs saņems visu uzkrāto naudas summu un pienākošos peļņas procentus.

3.1.3.Uzkrājošā dzīves programma “Mērķa ieguldījums”

Ik dienas mēs katrs gādājam, lai sarūpētu sadzīvē nepieciešamās un vēlamās lietas un nodrošinātu sev arvien pieaugošu komfortu. Tam nepieciešami ievērojami līdzekļi, kuri parasti varētu būt vairāk. Programma “Mērķa ieguldījums” palīdzēs izveidot finansu līdzekļu uzkrājumus un nodrošināties, lai nelaimes gadījums vai slimība neradītu Jums vai Jūsu ģimenei finansiālas grūtības. Mēnesī ietaupīti 10 lati patiesi nav liela summa, taču tā varētu būt pietiekoša, lai nodrošinātu Jūsu ģimenes nākotnes finansiālo stabilitāti, Jo jaunāks Jūs noslēgsiet uzkrājuma līgumu, jo izdevīgāki būs tā nosacījumi.

Programmas priekšrocības

No iemaksātajām prēmijām Jūs gūsiet garantēto peļņu un iespēju saņemt daļu no LATVAS peļņas.Programma palīdz sistematizēt finansu stabilitātes nodrošināšanu Jūsu ģimenes budžetā . Jūsu ģimene būs nodrošināta . Ja ar Jums kas nelāgs atgadīsies, tad turpmākie līgumā noteiktie apdrošināšanas prēmijas maksājumi vairs nebūs jāveic. Taču līguma termiņa beigās Jūsu norādītais labuma guvējs saņems visu līgumā paredzēto naudas summu.Krājot naudu pie apdrošinātāja, Jūs vienlaicīgi saņemat arī apdrošināšanas pakalpojumus, kuru patiesā vērtība atklājas laika gaitā.Jūs varat saņemt aizdevumu, tā apjoms atkarīgs no iemaksātajām prēmijām.Līguma darbības laikā Jūs varat mainīt uzkrājamās summas apmēru, tās valūtu, kā arī prēmiju maksājumu termiņu un biežumu. Regulāri veicot iemaksas, Jūs kļūstat par patstāvīgo LATVAS klientu, kas paver Jums iespēju nākotnē saņemt atlaides arī citiem AG BALTAS apdrošināšanas pakalpojumiem

Papildapdrošināšanas iespējas

Palielinot apdrošināšanas iemaksas aptuveni par 1 latu mēnesī, līgumā papildus var iekļaut:

nelaimes gadījumu papildapdrošināšana, kas ir finansiāli izdevīgāk nekā iegādāties atsevišķu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi. LATVA Jums piedāvās piemērotāko nelaimes gadījumu apdrošināšanas variantu.

Uzkrātās summas izmaksāšana

Līguma termiņa beigās uzkrāto naudas summu kopā ar peļņas procentiem LATVA izmaksās vienreizējā maksājumā vai saskaņā ar vienošanos – pa daļām.Neatkarīgi no atlīdzībās saņemtās summas lieluma, līguma termiņa beigās Jūs vai Jūsu norādītais labuma guvējs saņems visu uzkrāto naudas summu un pienākošos peļņas procentus.

3.1.4. Programma “Garants “

AAS LATVA piedāvā dzīvības riska apdrošināšanu, t.i., apdrošināšanu praktiski jebkuram nāves gadījumam - gan slimības, gan nelaimes gadījuma rezultātā.
Mūsu piedāvājums piemērots gan fiziskām, gan juridiskām personām.
Apdrošināšanas līgumu iespējams noslēgt gan uz vienu gadu, gan uzreiz uz vairākiem gadiem, piemēram, uz 5, 10 vai 15 gadiem.
Apdrošināšanas atlīdzību var noteikt ne tikai LVL, bet arī citās valūtās - USD, EUR.