Смекни!
smekni.com

Банківське право України (Карманов) (стр. 22 из 88)

внести необхідні зміни в систему управління підрозділами центрального апарату банку та його установами, запровадити прогнозування і планування роботи із залучення та розміщення кредитних ресурсів, забезпечити своєчасне доведення планів і лімітів до установ банку,

переорієнтувати діяльність банку на прибуткові види послуг, припинити нарахування та виплату дивідендів акціонерам (учасникам),

припинити нарахування та сплату відсотків за депозитами працівників банку і членів їх родин,

викуп власних акцій в акціонерів банку і здійснення розра­хунків у національній валюті та інвестицій проводити через прямі кореспондентські рахунки відповідно до вимог Положення Національного банку України «Про міжбанківські розрахунки в Україні».

У разі переведення комерційного банку у режим фінансово­го оздоровлення ним проводиться детальний аналіз адміністра­тивно-господарських витрат, складається кошторис витрат та здійснюються обґрунтовані заходи, спрямовані на їх скорочен­ня. Також проводиться аналіз витрат, які фінансуються за раху­нок балансового прибутку банку, та вживаються заходи щодо їх скорочення. Кошторис витрат разом з програмою фінансового оздоровлення надсилається до відповідного рівня системи бан­ківського нагляду Національного банку України для затвердження та подальшого контролю.

Комерційному банку, який переведений у режим фінансо­вого оздоровлення, забороняється:

залучення вкладів фізичних осіб, відкриття нових депозит­них рахунків та поповнення діючих;

проведення подальшої емісії цінних паперів та розширення кола фізичних і юридичних осіб — клієнтів банку з обслугову­вання їх операцій на ринку цінних паперів, у тому числі пов'я­заних з веденням рахунків депозитарного обліку;

розміщення коштів у статутні фонди інших юридичних осіб;

надання гарантій, поручительств та бланкових кредитів, а також надання пільгових кредитів;

проведення нових довірчих операцій (залучення та розмі­щення коштів, управління цінними паперами) за дорученням клієнтів на період фінансового оздоровлення;

нарахування та сплата відсотків за кредитами, наданими ус­тановами одного банку.

При переведенні комерційного банку у режим фінансового оздоровлення Національний банк України:

відкликає у комерційного банку ліцензію на проведення опе­рацій з касового виконання державного бюджету, в тому числі ведення бюджетних рахунків клієнтів та рахунків державних позабюджетних фондів;

може відкликати ліцензію на проведення банківських опе­рацій, пов'язаних з випуском цінних паперів та обслуговуван­ням відповідних операцій клієнтів. У разі відкликання ліцензії на проведення банківських операцій, пов'язаних з випуском цінних паперів, комерційному банку надається право на веден­ня відповідних рахунків тих клієнтів, з якими вже укладені уго­ди. Укладення нових угод з клієнтами не допускається.

Крім того, Національний банк за результатами аналізу стану виконання програми фінансового оздоровлення може відклика­ти ліцензію на право здійснення інших окремих банківських операцій.

Комерційному банку, який переведений у режим фінансо­вого оздоровлення, за наявності його клопотання та пропозицій територіального управління Національного банку України може бути надана стабілізаційна позика.

Стабілізаційна позика — це позика, яка може надаватись На­ціональним банком України комерційному банку на визначе­ний Правлінням Національного банку України строк для опера­тивного забезпечення його платоспроможності і ліквідності та підтримки виконання заходів фінансового оздоровлення. Ста­білізаційна позика може надаватися тільки за умови її забезпе­чення заставою високоліквідними активами комерційного бан­ку або під гарантію чи поручительство інших фінансове стабіль­них банків.

Стабілізаційна позика може надаватися комерційним бан­кам за такими варіантами:

позика надається фінансове стабільному банку за умови цільо­вого використання позики і оформлення договору з Національ­ним банком України про заставу високоліквідних активів (дер­жавні цінні папери, банківські метали, власні споруди — після здійснення експертної оцінки вартості останніх) та за плату на рівні облікової ставки Національного банку України з відповід­ним оформленням договору про переведення боргу банку-бор­жника, що знаходиться в режимі фінансового оздоровлення (за згодою кредиторів банку-боржника);

позика надається комерційному банку, який звернувся з кло­потанням про надання стабілізаційної позики, під заставу висо­коліквідних активів (державні цінні папери, банківські метали, власні споруди — після здійснення експертної оцінки вартості останніх) та за плату на рівні облікової ставки Національного банку України;

позика надається комерційному банку, який звернувся з кло­потанням про надання стабілізаційної позики, під гарантію фінансове стабільного банку або інших юридичних осіб, які, виходячи з їх фінансового стану, достатності власних коштів, можуть забезпечити взяті на себе зобов'язання за плату на рівні облікової ставки Національного банку України.

Рішення про надання стабілізаційної позики комерційному банку приймає Правління Національного банку України на підставі експертної оцінки програми фінансового оздоровлен­ня, здійсненої територіальним управлінням Національного бан­ку України, та пропозицій відповідного департаменту Національ­ного банку України. У рішенні визначаються строки надання позики, порядок її погашення і оплати відсотків за користуван­ня позикою. Надання стабілізаційної позики оформлюється кре­дитною угодою між Національним банком України та комерцій­ним банком, в якій зазначаються строки надання позики, поря­док її погашення і сплати відсотків за користування позикою.

Комерційний банк, який працює у режимі фінансового оз­доровлення і якому надана стабілізаційна позика, може бути переведений в особливий режим контролю за його діяльністю.

Контроль за виконанням заходів фінансового оздоровлення здійснюється всіма рівнями системи банківського нагляду На­ціонального банку України.

Комерційний банк, який переведений у режим фінансового оздоровлення, подає до системи банківського нагляду Націо­нального банку України додатково встановлену відповідним рівнем системи банківського нагляду звітність про хід виконан­ня програми фінансового оздоровлення. За результатами нагля­ду щодо виконання комерційним банком програми фінансового оздоровлення територіальні управління Національного банку Ук­раїни щомісяця надають до відповідних департаментів системи банківського нагляду свої висновки та пропозиції щодо подаль­шої діяльності комерційного банку, який діє у режимі фінансо­вого оздоровлення.

Під час дії режиму фінансового оздоровлення, у разі незадо­вільного виконання його заходів та виникнення загрози неви­конання банком своїх зобов'язань перед клієнтами, вкладника­ми і кредиторами, Правління Національного банку України може прийняти рішення про переведення комерційного банку на особ­ливий режим контролю за його діяльністю в період фінансового оздоровлення. Порядок здійснення та контролю початкових платежів банків, які знаходяться на особливому режимі контро­лю за їх діяльністю в період фінансового оздоровлення, затвер­джено постановою Правління Національного банку України від 22.02.96 р. № 43.

У разі встановлення особливого режиму контролю за діяль­ністю комерційного банку в період фінансового оздоровлення запроваджується проведення всіх початкових платежів від тако­го банку через відповідальних виконавців територіального уп­равління Національного банку України з використанням спе­ціального програмного забезпечення «АРМ юридичної особи». Крім того, комерційному банку забороняється безпосередній зв'язок з територіальними розрахунковими палатами для здійснення міжбанківських розрахунків. Зв'язок здійснюється тільки через територіальне управління Національного банку України.

Після закінчення встановленого періоду фінансового оздо­ровлення комерційного банку територіальне управління Націо­нального банку України зобов'язане надати відповідному депар­таменту системи банківського нагляду конкретні пропозиції з висновками про подальшу діяльність цього банку.

У разі ефективного виконання заходів, передбачених про­грамою фінансового оздоровлення, поліпшення фінансового стану та дотримання економічних нормативів діяльності комер­ційного банку, який діє у режимі фінансового оздоровлення, банк переводиться у загальний режим роботи. Підставою для завершення фінансового оздоровлення комерційного банку є досягнення ним необхідного рівня обсягу капіталу, що має підтверджуватись матеріалами звітності та актами інспекторсь­ких перевірок. Рішення про відміну режиму фінансового оздо­ровлення і переведення комерційного банку у загальний режим діяльності приймається Правлінням Національного банку Ук­раїни за поданням відповідного департаменту системи банківсь­кого нагляду на підставі клопотання відповідного територіаль­ного управління Національного банку України (або без наяв­ності такого) та оформлюється відповідною постановою.

У разі якщо програма фінансового оздоровлення не викона­на протягом встановленого строку і основні показники діяль­ності банку не покращились або погіршились, Правління На­ціонального банку України за поданням відповідного департа­менту системи банківського нагляду та на підставі висновку територіального управління Національного банку України прий­має рішення про відміну режиму фінансового оздоровлення та про ліквідацію комерційного банку.

Головні цілі банківського регулювання та нагляду — підтримка стабільності банківської системи ринкового типу, захист інте­ресів вкладників та кредиторів.