Смекни!
smekni.com

Форми державного управління 2 (стр. 10 из 11)

Дослідивши цю тему, я отримав відповідь на те запитання, яке ставив собі на початку курсової роботи, а саме за допомогою чого і як проходить управлінська діяльність.

Вивчивши стан застосування органами виконавчої влади адміністративних договорів, можу сказати, що це питання залишається не до кінця вирішеним і тому потребує вдосконаленню можливо тими шляхами, які називав, щоб через деякий час розглядати такі договори як самостійну форму державного управління, бо зараз його роль тільки допоміжна.

В цій роботі я виклав ті положення, які вважаю необхідними для того, щоб вдосконалити форми державного управління, тим самим покращити цю діяльність і суттєво підвищити питому вагу законів в правовому регулюванні виконавчої влади в нашій країні.

Я вважаю, що через певний час за допомогою запровадження певних методів чи заходів та на основі досліджень вчених і реальних їх внесків по цій темі, форми державного управління можна буде поставити на належне місце в адміністративному праві нашої країни, як важіль, за допомогою чого досягаються відносини в державному управлінні.

ДОДАТКИ:

Додаток 1

УКРАЇНА

БЕРИСЛАВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виконавчий комітет

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

міського голови

Від 14. 04. 03. № 46-12

Про Ващенка С.П.

1. Призначити Ващенка Сергія Петровича на посаду юрисконсульта, спеціаліста I категорії виконавчого апарату міської ради, як такого, що успішно пройшов конкурсний відбір з 14 квітня 2003 року.

2. Присвоїти Ващенку С.П. п’ятнадцятий ранг посадової особи місцевого самоврядування, сьомої категорії.

3. Встановити Ващенку С.П. надбавку в розмірі 50 відсотків до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг.

Підстава: рішення міської конкурсної

комісії від 08.04.03

заява Ващенка С.П.

Міський голова Т.Я. Бернацька

Додаток 2

Міністерство праці та соціальної політики України

Державний центр зайнятості

Первомайський районний центр зайнятості

Н а к а з

Від 04 травня 2003 р. № 96 м. Первомайськ

Про надання матеріальної допомоги

Першиній М.М.

Згідно пункту 5.4 Положення „Про преміювання та матеріальне заохочення працівників служби зайнятості Миколаївської області”, затвердженого Миколаївським обласним центром зайнятості 27 грудня 2002 року у зв’язку із смертю матері працівника районного центру зайнятості

наказую:

1. Надати Першиній Марині Миколаївні – головному спеціалісту відділу надання соціальних послуг Первомайського районного центру зайнятості матеріальну допомогу у розмірі середньомісячної заробітної плати – 320,11 гр.

2. Виплату матеріальної допомоги здійснити в межах економії фонду оплати праці на 2003 рік.

Підстава: особиста заява Першиної М.М. від 04.05.2003р., та письмова згода заступника директора Миколаївського обласного центру зайнятості Ніконова П.Н.

Директор центру О.Д. Єфремов

Виконавець: Погоджено:

Зарічанська М.Н. – нач. Головань С.Д. -

відділу фінансів та бух. голова профспіл-

обліку – гол. бухгалтер кового комітету

Додаток 3

УКРАЇНА

БЕРИСЛАВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24 сесія 23 скликання

Р І Ш Е Н Н Я

Від 16.05.2001 № 182 м. Берислав

Про прийняття до комунальної

власності Бериславської

міської територіальної

громади насосної станції № 1

Розглянувши рішення 19 сесії Шляхівської сільської ради від 19.04.2001 року № 164 „Про безоплатну передачу у комунальну власність Бериславській міській територіальній громаді насосної станції”, керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

Вирішила:

1. Прийняти безоплатно об’єкт комунальної власності Шляхівської територіальної громади насосну станцію № 1, яка знаходиться в східній частині міста та забезпечує водою земельні ділянки надані жителям міста для ведення садівництва, до комунальної власності Бериславської міської територіальної громади, постановити її на баланс Бериславської міської ради.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань економічної політики, реформи промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва і житлово-комунального господарства.

Міський голова В.М. Гладкий

Додаток 4

Посадові повноваження

спеціаліста I категорії з юридичних питань

виконавчого апарату Бериславської міської ради

1. Перевіряє на відповідність вимогам законодавства проектів розпоряджень, рішень сесій, виконкомів інших документів, візує їх.

2. Перевіряє правильність застосування чинного законодавства виконавчим комітетом, інформує міського голову про необхідність вжиття заходів щодо скасування актів, прийнятих з порушенням чинного законодавства.

3. Консультує з правових питань працівників виконавчого апарату, надає методичну допомогу щодо активного використання правових засобів в їх діяльності, поліпшення показників в роботі, додержання дисципліни.

4. За дорученням міського голови розглядає скарги, заяви та інші звернення громадян, посадових осіб, щодо забезпечення виконання на території міста Конституції України, законів України, актів http://www.ukrlawyer.narod.ru/ Президента України, Кабінету Міністрів України, та інших підзаконних актів.

5. Організовує систематизований облік і зберігання нормативних актів, які надходять до міської ради, підтримує їх в контрольному стані, вживає заходів, спрямованих на поліпшення забезпечення законодавчо-довідковими матеріалами міської ради.

6. Веде довідково-інформаційну роботу з питань законодавства та нормативних актів, облік чинного законодавства, інших нормативних актів.

7. Проводить роботу з правової пропаганди, ознайомлює посадових осіб з нормативними актами, що стосується, а також зі змінами в чинному законодавстві.

8. Аналізує та узагальнює результати розгляду претензій судових господарських справ.

9. Розробляє статут територіальної громади, виносить зміни згідно чинного законодавства, здійснює контроль за його дотриманням.

10. Бере участь у розгляді матеріалів за наслідками перевірок ревізій, інвентаризації, дає правові висновки за фактами виявлених правопорушень.

Ознайомлений Ващенко С.П.

14.04.2003р.

Додаток 5

УКРАЇНА

БЕРИСЛАВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

Від 26.04.01. № 49а м. Берислав

Про оренду насосної

станції зрошення

В зв’язку з прийняттям насосної станції зрошення до об’єктів комунальної власності територіальної громади міста, з метою забезпечення технічною водою в літній період садові товариства, що розташовані в східній частині міста, керуючись ст. 29 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”:

1. Укласти договір оренди комунального майна на насосну станцію зрошення з встановленим технологічним обладнанням, підземний напірний трубопровід, ставок водонакопичувач з товариством з обмеженою відповідальністю „Бериславпостачзбут” та передати майно згідно акту-прийому – передачі.

2. Комісії у складі:

Гладкий В.М. міський голова, голова

комісії

Запорожець І.С. гол. бухгалтер, гол.

спеціаліст, член комі-

сії

Плотніков С.А. директор ТОВ „Бери-

славпочтазбут”, член

комісії

Таран Р.М. головний інженер ТОВ

„Бериславпочтазбут”,

член комісії

Щербак Н.В. головний бухгалтер

„Бериславпочтазбут”

член комісії

Провести передачу майна до 05.05.2001 року

Міський голова В.М. Гладкий

Перелік використаних джерел

1. Закони та нормативні акти органів державної влади:

- Закон України від 30 червня 1993 р.: „Про дорожній рух”.

- Закон України від 17 березня 1995 р.: „Про Автономну Республіку Крим”.

- Конституція України. Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28.06.1996 року.

- Закон України від 21 травня 1997 р.: „Про місцеве самоврядування в Україні”.

- Закон України від 9 квітня 1999 р.: „Про місцеві державні адміністрації”.

Акти Президента України:

- Указ Президента України: „Про Положення про місцеву державну адміністрацію” від 14 квітня 1992 р.

- Указ Президента України: „Про Загальне положення про міністерство, інший орган державної виконавчої влади” від 12 березня 1996 р.

- Указ Президента України: „Про систему центральних органів виконавчої влади” від 15 грудня 1999 р.

- Указ Президента України: „Про зміни у структурі центральних органів виконавчої влади” від 15 грудня 1999 р.

- Указ Президента України: „Про Положення про Міністерство транспорту України” від 11 травня 2000 р.

Акти Кабінету Міністрів України та інших органів виконавчої влади:

- Постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження Правил в’їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію” від 18 грудня 1995 р.

- Постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження Тимчасового регламенту Кабінету Міністрів України” від 5 червня 2000р.