Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 10 из 49)

Строк попереднього слідства обчислюється з 29 грудня 199_ р. Обвинувачувана Васіна О. В. тримається під вартою з 5 січня 199_ р.

З врахуванням тяжкості вчинених злочинів і особи об­винуваченої, немає підстав для скасування чи зміни запо­біжного заходу.

При допитах Васіна О. В. не заперечує фактів вчинення нею злочини*. Вона визнала, що частину грошей не опри­бутковувала, підроблювача підпис голови профкому Міркі­на А. П. і для своїх потреб отримувала гроші із Ощадбанку. Васіна О. В. також не заперечує, що викрала диплом своєї сусідки Зюзіної Г. Т. про закінчення інституту (а. с. 20—25, 40-43).

Крім визнання обвинуваченої Васіної О. В., її вина в інкримінованих їй злочинах підтверджується також мате­ріалами документальної ревізії (а. с. 11—17), речовими до­казами: викрадений диплом, чорнові записи Васіной О. В. про те, коли і які суми вона привласнювала і на які потреби їх витрачала; чернеткам заяви явки з повинною, знайденим при обшукові на квартирі Васіної О. В. (а. с. 9—10), а також іншими матеріалами кримінальної справи, зібраними в процесі слідчих дій.

Розслідування у даній справі провадиться активно, але попереднє слідство не може бути закінчено в установлений двохмісячний строк з таких причин:

1) У справі проводиться судово-бухгалтерська експер­тиза фахівцями (спеціалістами) обласного бюро судово-бухгалтерських експертиз. Закінчення цього дослідження затримується, бо експерт потрапив в автопритоду і знахо­диться на лікуванні. За попередніми медичними даними він може стати до роботи не раніше 20 лютого цього року. Заміна експерта виключається через відсутність вільних спеціалістів-бухгалтерів.

2) Відсунуто і строк завершення судово-почеркознавчої експертизи, яка проводиться Київським НДІ судових ек­спертиз, через великий обсяг документів, що необхідно досліджувати.

3) 10 лютого 199_ р. у справі було призначено судово-психіатричну експертизу, бо мати обвинуваченої заявила, що Васіна О. В. раніше страждала психічними захворюван­нями. Ця експертиза проводиться в стаціонарних умовах Херсонської психоневрологічної лікарні, для чого необхід­но тривале спостереження за Васіною О. В.

4) У справі належить виконати також інші процесуальні дії, скласти відповідні процесуальні акти, що стосуються закінчення попереднього слідства, передбачені статтями 217—226 КПК України. Для проведення всіх названих про­цесуальних дій необхідно продовжити строк попереднього слідства до початку березня 199_ р.

На підставі викладеного, з урахуванням особливої складності даної справи, керуючись статтями 120,156 КПК України,

м

постановив:

Клопотати перед прокурором м. Енська про продов­ження строку попереднього слідства у даній справі до 1 бе­резня 199_р.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА про визнання особи потерпілим

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив:

25 грудня 199_ р. Васіна О. В., скориставшись тим, що її сусідки Зюзіної Г. Т. не було вдома, зайшла до неї в квар­тиру (двері їй відчинила малолітня донька Зюзіної Г. Т.), викрала із столу диплом Р № 924918 Зюзіної Галини Тихо-нівни про закінчення в 196_ р. Саратовського економічно­го інституту з наміром переробити його на своє ім'я.

Беручи до уваги, що злочинними діями Васіної О. В. Зюзіній Г. Т. заподіяно моральну і матеріальну шкоду, ке­руючись статтями 49, 122 КПК України, постановив:

Визнати Зюзіну Галину Тихонівну потерпілою у цій справі, повідомити її про це і роз'яснити права потерпілої.

Слідчий прокуратури м. Енєька, юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 17 січня 199_ р.

З правами потерпілої ознайомилась — особисто прочи­тала тексти статей 49 і 122 КПК України. Ці права мені зрозумілі.

Ніяких скарг, зауважень не маю. Бажаю ознайомитися з матеріалами справи після закінчення слідства.

Потерпіла (підпис)

Права потерпілої Зюзіній Г. Т. роз'яснив Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА про визнання особи цивільним позивачем

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив: Васіна О. В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, з 199_ по 199_ рр. систематично привласнюва­ла колективні гроші, чим завдала матеріальну шкоду проф­спілковій організації Енського міськторгу на суму (вказати яку).

Беручи до уваги, що профком вказаної профспілкової організації висунув вимоги про відшкодування збитків на суму (вказати яку), керуючись статтями 50, 123 КПК України,

постановив: Визнати профспілкову організацію Енського міськтор­гу цивільним позивачем у даній справі, про що повідомити голову профкому даної профспілки і роз'яснити йому пра­ва і обов'язки цивільного позивача, передбачені ст. 50 КПК України.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (ггідпис)

Постанову мені оголошено 3 січня 199_ р.

З правами і обов'язками цивільного позивача ознайо­мився — особисто прочитав текст ст. 50 КПК України. Ці права мені зрозумілі.

Ніяких зауважень, заяв не маю.

Представник цивільного позивача, в. о. голови профкому

Енського міськторгу Петров Н. І. (підпис)

Постанову оголосив, права і обов'язки роз'яснив. Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА

про відмову у визнанні цивільним позивачем

і, ! ос-
ій. ЕнськДата
Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу
Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи
за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи-
ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172, ч. З ст. 193
КК України,

встановив: Директор Енського міськторгу, надсилаючи в прокура­туру матеріали документальної ревізії про значну недостачу грошей (сума) в касі профкому міськторгу, просив визнати керований ним міськторг цивільним позивачем і поверну­ти в касу гроші, яких не вистачає, за рахунок винних.

Беручи до уваги, що матеріальних збитків безпосеред­ньо зазнала профспілкова організація міськторгу, а не міськторг, що вкрадені гроші були не державними, а ко­лективними, профспілковими і, враховуючи, що цивіль­ним позивачем визнана профспілкова організація Енсько­го міськторгу, керуючись ст. 50 КПК України, постановив:

Відмовити у визнанні Енського міськторгу цивільним позивачем у даній справі, про що повідомити директора міськторгу.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 3 січня 199_ р.

Право її оскарження прокурору м. Енська роз'яснено.

Директор Енського міськторгу Сидоров І. А (підпис]

Постанову оголосив, права роз'яснив. Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис

ПОСТАНОВА про притягнення до справи особи як цивільного відповідача

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го клас Ільєнко А Р., розглянувши кримінальну справу за обвину ваченням Васіної О. В. у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 ч. З ст. 193 КК України, встановив:

Водій автотранспортного підприємства № 1062 м. Енська Войчук І. П. 4 січня 199_ р. перевозив на закріпленій за ним автомашині ЗІЛ-150, держзнак КИС 53-76 описані в обвинуваченої Васіної О. В. меблі, телевізор й інше майно. 0 15 год. ЗО хв. на перехресті вулиць Магістральної і Садо­вої він допустив автопригоду, внаслідок чого розбився те­левізор "Славутич Ц-202" вартістю (сума), на який було накладено арешт для забезпечення заявленого Енським міськторгом уданій справі цивільного позову.

Беручи до уваги викладене, і враховуючи те, що згідно з вимогами ст. 450 Цивільного кодексу України відповідаль­ність за цю шкоду зобов'язані нести транспортні організа­ції, та керуючись статтями 51,124 КПК України, постановив:

Притягнути до участі у справі як цивільного відповіда­ча автотранспортне підприємство № 1062, про що повідо­мити його директора і роз'яснити йому чи представникові відповідача права, передбачені ч. 2 ст. 51 КПК України.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Дана постанова мені оголошена 15 січня 199____ р. і нада-
на можливість особисто вивчити текст ст. 51 КПК України,
у якій вказані права цивільного відповідача і уточнити їх у
слідчого.

Ознайомившись з правами цивільного відповідача, висловлюю заперечення проти пред'явленого позову до ав-топідприємства, яке я очолюю, і бажаю ознайомитись з ма­теріалами справи після закінчення попереднього слідства.

Заперечення проти позову нашим юристом буде пода­но у письмовій формі.

Директор АТП № 1062 (службове посвідчення

№ 17 від 13 грудня 199_ р., видане (указати ким) (підпис)

-ьяунндйо їід інннрогіх ЈЈ їшаніт ЇЯІВ ЯТОіН4ПЈіияоо(ЦЯ унон Постанову оголосив і права роз'яснив.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

книзйй^йіа"{3б| -дойдам ...імО втеа ютвтпххр умох^йгі'і&г

.<ЈЗМОН йНВДЦХНЯ СЛОН І