Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 12 из 49)

(сума) привласнила;

13 листопада 199_ р. за чеком № 74654 — (сума).

Напередодні ревізії 14 грудня 199_ р. Васіна О. В. за ком № 74655 отримала в названому відділенні Ощадбг (сума) і з метою приховання недостачі внесла їх в і профкому. Всього Васіна О. В. для своїх потреб вик (сума), завдавши профспілковій організації Енсь міськторгу матеріальної шкоди в особливо великих рс рах, тобто вчинила злочин, передбачений ст. 86 і КК.

2. Як видно із викладеного, Васіна О. В. з 199

199_ рр., будучи посадовою особою — скарбником п] кому Енського міськторгу, неодноразово з корисливю тивів, з метою викрадення грошових коштів і прихов цього злочину, займалась підробленням офіційних фі сових документів, куди вносила свідомо неправдиві Вона склала свідомо неправдиву заяву в Залізничне ра не відділення Ощадбанку в м. Енську для одержання« вої книжки, підробивши підпис голови профкому Енсько­го міськторгу Міркіна А. П., і квитанцію про отримання профспілкових марок із відділення Ощадбанку, виправив­ши цифру 1108 на 1308, одержувала гроші із цього відділен­ня Ощадбанку за незаконно придбаною чековою книж­кою, тим самим вчинила посадовий підлог, тобто злочин, передбачений ст. 172 КК України.

3. 25 грудня 199_ р. Васіна О. В. викрала із квартири своєї сусідки Зюзіної Галини Тихонівни диплом Р № 924918 про закінчення Саратовського економічного ін­ституту в 196_ р. і мала намір переробити його на своє ім'я, тобто вчинила злочин, передбачений ч. З ст. 193 КК України.

Беручи до уваги наявність достатніх доказів, які вказу­ють на вчинення злочинів Васіною О. В., керуючись стат­тями 130, 131, 132, 140, 144 КПК,

постановив:

1) Притягнути Васіну Ольгу Володимирівну, яка наро­дилась 2 вересня 195_ р., як обвинувачену, пред'явити їй обвинувачення за статтями 86і, 172, ч. З ст. 193 КК.

2) Оголосити Васіній О. В. цю постанову і роз'яснити суть пред'явленого обвинувачення і права обвинуваченої.

3) Копію постанови негайно надіслати прокуророві.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

Постанову мені оголошено 17 січня 199_ р. Суть пред'явленого мені обвинувачення роз'яснено. Роз'яснено також права обвинуваченого, я особисто з ними ознайоми­лась, вивчила зміст статей 43, 44, 46 і 142 КПК України і зробила для себе необхідні виписки.

Ознайомившись зі своїми правами і пред'явленим мені обвинуваченням, прошу не притягувати мене до відпові­дальності за привласнення (сума), одержаних мною за че­ком № 74655, оскільки я цих грошей собі не взяла, а опри­буткувала по касі профкому. Показання бажаю давати на своїй рідній російській мові, заявляю клопотання про до­пуск захисника з моменту пред'явлення мені обвинувачен­ня, я погано бачу на одне око, часто страждаю головними болями, а обвинувачення пред'явлене мені, дуже серйозне з суворою санкцією.

Обвинувачена (підпис)

ПОСТАНОВА1 прокурора про допуск захисника до участі в справі з моменту пред'явлення обвинувачення

м. Енськ Дата

Прокурор м. Енська, радник юстиції Перушко С. А розглянувши прохання Васіної Ольги Володимирівни, о( винуваченої за статтями 86і, 172, ч. З ст. 193 КК Україні про допуск захисника до участі в справі з моменту пред'яі лення обвинувачення і ознайомившись з матеріалами на ваної кримінальної справи,

встановив

всі а п и и п и .

Скарбник профкому Енського міськторгу Васіна О. І зловживаючи своїм посадовим становищем і підробляю1

фінансові документи, систематично протягом 199__________

199__ рр. привласнювала гроші профкому, викравши всь

го (сума). Крім того, Васіна О. В. 25 грудня 199_ р. викра диплом своєї сусідки Зюзіної Г. Т. про закінчення екон

мічного інституту.

Санкція ст. 86і КК України, за якою обвинувачуєть Васіна О. В., передбачає позбавлення волі. Обвинуваче Васіна має поганий зір, страждає на частий головний 61 раніше перебувала на обліку в психоневрологічному ді пансері, що підтверджується документами медичних заю

дів (а. с. 28—33).

Враховуючи обставини даної справи і стан здоров'я < винуваченої Васіної О. В., з метою забезпечення її прав сприяння всебічному, повному і об'єктивному ДОСЛІДЖІ ню обставин справи, керуючись ч. 1 ст. 44, п. 12 ст. '. КПК України,

постановив:

1 Ця постанова здебільшого має історичне значення, оскільки ні законодавством передбачається участь захисника з моменту появи п рюваного.

1) Допустити захисника до участі в справі з моме пред'явлення обвинувачення Васіній О. В., про що їй п< домити.

2) Дану постанову направити слідчому прокурат м. Енська, юристу 2-го класу Ільєнку А. Р. для виконаг Про прийняте рішення повідомити голову Енської місі колегії адвокатів з метою виділення захисника для участі при пред'явленні обвинувачення Васіній О. В.

Прокурор м. Енська, (підпис)

радник юстиції

Постанову мені оголошено 17 січня

Обвинувачена Васіна О. В. (підпис)

г— ■ -гг^"л.Тг

ПРОТОКОЛ допиту обвинуваченого (із застосуванням звукозапису)

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2 класу Ільєн-ко А. Р., за участю захисника Фельдмана А. М. — члена ко­легії адвокатів м. Енська, в своєму службовому кабінеті з додержанням вимог статей 85, 85і, 143, 145 КПК провів до­пит обвинуваченої Васіної О. В., який розпочався о 15 го­дині і закінчився о 17 годині.

Перед початком допиту обвинувачена і захисник пові­домлені про те, що буде застосовуватися звукозапис за до­помогою магнітофона "Яуза-5", феромагнітної стрічки ти­пу 6, шириною 6,55 мм, при швидкості руху 9,53 см/сек.

Обвинувачена, назвіть своє прізвище, ім'я, по батькові.

— Васіна Ольга Володимирівна. Рік, місяць, день і місце народження.

— 195_ р., 2 вересня, с. Лебеді Липівського району Енської області.

Громадянство.

— Громадянка України.

Освіта.

— Середня спеціальна, закінчила Енське торговельне училище в 196_ р.

Сімейний стан.

—Одружена, з чоловіком не проживаю. Місце роботи і посада.

— До арешту працювала бухгалтером в Енському міськ-торзі і одночасно була скарбником профкому Енського міськторгу.

Місце проживання.

— м. Енськ, вуя. Широка, 99, кв. 51. Судимість.

— Не судима.

Скажіть, обвинувачена Васіна, чи визнаєте ви себе в нуватою в пред'явленому обвинуваченні?

—Винуватою в пред'явленому мені обвинуваченні, е кладеному в постанові від 17 січня 199_р., визнаю се частково — я витратила на свої потреби профспілков грошей не (сума), а (сума).

Пропоную вам дати показання по суті обвинувачення:

— По суті пред'явленого мені обвинувачення можу сі зати те, що: проживаю я з малолітньою донькою в коопе] тивній квартирі. Оленка навчається в третьому класі і < ночасно відвідує музичну школу. Чоловік мене залиш живе з іншою жінкою. Зарплата в мене невеличка. С здоров'я — поганий. Постійно відчуваю потребу в санаті но-курортному лікуванні. Грошей не вистачало і я їх ст брати із профспілкової каси, оскільки працювала скарбі ком. Попервах я повертала їх в касу. Потім перестала вертати, бо не було де взяти. Спочатку я привласнюв незначні суми, а пізніше брала і великі, але в касу їх не вертала. В торзі був заведений порядок, згідно з яі профспілкові внески утримувались із зарплати при її од жанні. В касі профкому я отримувала ці внески за видаї вими касовими ордерами. Профком також мав свій р« нок в Залізничному районному відділенні Ощадба м. Енська, звідки можна було брати гроші за чекої книжкою, яка знаходилась у мене. Я зараз не пам'ятаю і номерів розрахункових касових ордерів, за якими одер вала гроші і не оприбутковувала їх. Але знаю, що в 199_ не здала в касу спочатку (сума), потім — (сума). В 199 витратила на свої потреби спочатку 300, а потім брала тричі по (сума). Влітку 199_ р. я одержала із каси (сум; яких взяла собі (сума), а на початку 199_ р. недооприбу вала (сума). Великі суми одержувала за чековою книж із районного відділення Ощадбанку, де був відкрити) наш профком рахунок № 119. Восени 199_ р. я за чек одержала спочатку (сума), а потім — (сума). Майже всі ші я взяла собі. Я не вважаю себе винною лише у викра ні (сума), які я одержала в районному відділенні Ощад ку перед початком ревізії в грудні 199_ р. їх я одразу вн

в касу з тим, щоб ревізори не виявили недостачі. Ці гроші * не привласнювала і ними не користувалась. Отже, в цілому я витратила на себе більше (сума). При обшукові в мене за­брали (сума).

Як вам вдавалося приховувати таку велику суму грошей?

— Ревізії у нас проводили не часто і вони були не дуже детальними. Мені довіряли. Крім того, я підробляла деякі фінансові документи. Одного разу на квитанції про одер­жання марок я виправила шляхом підчистки цифру 1109 на 1308.

Я мала також невраховану чекову книжку, яку одержа­ла за заявою, розписавшись за голову профкому Міркіна — скопіювавши його підпис на віконному склі.

На які потреби ви витрачали привласнені гроші?

—Оплачувала кооперативну квартиру. Купила меблі "Міраж". Двічі відпочивала в Ялті. Платила гроші за на­вчання дочки в музичній школі. Витрачала на повсякденні потреби, але ніколи не пиячила. В моїй квартирі п'янок не було. Я вела скромний спосіб життя, виховувала дочку.